Kampprogram Ishockey VM 20242024-03-15T12:51:18+01:00

Her finder du det komplette kampprogram med samtlige datoer og tider for kampene, som spilles under verdensmesterskabet i ishockey i 2024. I alt vil 64 spændende kampe finde sted under turneringen, som bliver spillet fra den 10. til d. 26. maj i Tjekkiet. Hele 16 landshold deltager i ishockey VM, og de kommer alle til at spille 7 kampe under gruppespillet, hvor alle hold i samme gruppe møder hinanden. På vores gruppeside kan du se den aktuelle stilling mellem holdene.


Minnesota Wild - Seattle Kraken
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks

De fire bedste hold fra hver gruppe går derefter videre til slutspillet. Den store VM-finale afgøres d. 26. maj på O2 Arena i Prag. Nedenfor kan du se kampprogrammet med samtlige kampe samt hvilke kanaler og streamingtjenester, som viser de forskellige kampe under ishockey VM 2024.

Hele kampprogrammet for ishockey VM 2024

Tip: Klik på den kamp du gerne vil læse mere om

Kampprogram for slutspillet til ishockey VM 2024

Dato Tid Kamp
Torsdag d. 23. maj 2024 16:20 Kvartfinale 1
Torsdag d. 23. maj 2024 16:20 Kvartfinale 2
Torsdag d. 23. maj 2024 20:20 Kvartfinale 3
Torsdag d. 23. maj 2024 20:20 Kvartfinale 4
Lørdag d. 25. maj 2024 14:20 Semifinale 1
Lørdag d. 25. maj 2024 18:20 Semifinale 2
Søndag d. 26. maj 2024 15:20 Bronzekamp
Søndag d. 26. maj 2024 20:20 Finale

Nyheder for ishockey VM 2024

Samtlige tider i vores ishockey VM kampprogram er angivet i dansk tid. Vær venligst opmærksom på, at tider og kanaler i ishockey VM programmet kan blive ændret kort før kampstart og at vmishockey.dk ikke er ansvarlig for dette.

Verdensmesterskabet i ishockey i 2024 bliver afholdt i Tjekkiet, nærmere bestemt i den tjekkiske hovedstad Prag og den østlige by Ostrava. Beslutningen om hvem der skulle blive værtsnation, blev truffet på det internationale ishockeyforbunds kongres i september 2020, og byerne er de samme, som var værter for turneringen i foråret 2015.

Turneringen er den 87. udgave der spilles, og Canada kommer som regerende verdensmester efter at have vundet finalen mod Tyskland i 2023. Det danske landshold endte sidste år på 10. pladsen, men de håber på en højere placering i 2024.

En af de arenaer hvor der skal spilles kampe under turneringen, er O2 Arena i Prag, som er anerkendt som en af Europas bedste hockeyarenaer. Den blev bygget til VM i 2004 og har hundredtusindvis af besøgende hvert år. Stadionet i Ostrava, Ostrava Arena, var også vært for kampe under verdensmesterskaberne i 2004 og 2015 og gennemgik en større renovering til den første af turneringerne. Arenaen kan rumme lidt over 8.800 tilskuere til en ishockeykamp, mens O2 Arena har en kapacitet på 17.500.

Kommende verdensmesterskaber i ishockey

Hvilken nation der får æren af at være vært for turneringen, bliver afgjort et par år før selve turneringen finder sted. Det står allerede klart, hvor de fremtidige verdensmesterskaber i ishockey skal spilles i de kommende år.

Når VM i ishockey finder sted i 2025, bliver det afholdt på dansk jord i et samarbejde med Sverige. Kampene kommer til at blive spillet i Herning såvel som den svenske hovedstad Stockholm. Sidste gang ishockey VM blev spillet i Danmark var i 2018, hvor Herning og København dannede rammen om mesterskabet.

I 2026 får Schweiz æren af at være vært for VM, hvilket de sidst var i 2009. Her kommer turneringen til at blive afholdt i Zürich og Fribourg. I 2027 afholdes turneringen i Tyskland i byerne Düsseldorf og Mannheim.

  • VM i ishockey 2024 i Tjekkiet: 10.-26. maj
  • VM ishockey 2025 i Sverige og Danmark: 9.-25. maj
  • VM i ishockey 2026 i Schweiz: 15.-31. maj
  • VM i ishockey 2027 i Tyskland: 14.-30. maj

📅 Komplet ishockey VM 2024 kampprogram

I løbet af de cirka tre uger, som ishockey VM i 2024 foregår hen over, vil hele 64 kampe blive spillet. Verdensmesterskabet indledes med de første kampe fredag d. 10. maj, og gruppespillet løber frem til og med tirsdag d. 21. maj 2024.

I løbet af de 11 dage vil der blive afviklet hele 56 kampe, hvor holdene spiller mod hinanden i de to grupper. I alt skal hvert landshold spille syv gruppespilskampe, hvor vigtige point står på spil.

Efter gruppespillet indledes slutspillet, som varer indtil mesterskabet afsluttes søndag d. 26. maj 2024. De otte bedste nationer går videre til slutspillet, hvor hver eneste kamp er afgørende for deres fortsatte rejse i turneringen.

Vores ishockey VM kampprogram vil blive opdateret med kampene fra slutspillet, så snart kampene er spillet færdige.

🥅 Vidste du at…
… rekorden for antallet af mål i én og samme VM-kamp er 47! Det skete under VM i 1949, hvor Canada holdt nullet mod Danmark og i snit scorede et mål hvert andet minut.

Alene i den sidste periode scorede holdet hele 18 gange.

📆 Programmet for VM-gruppespillet

I løbet af gruppespillet har samtlige hold et tætpakket program foran sig, hvor der er kamp næsten hver dag. Holdene skal højst spille to dage i træk og får derefter en hviledag, inden de skal spille igen.

På hverdagene spilles der fire VM-kampe om dagen med undtagelse af gruppespillets sidste dag, hvor den endelige stilling i tabellerne skal afgøres. På lørdagene og søndagene er der til gengæld hele seks kampe at følge, og på de dage starter VM-udsendelserne allerede ved frokosttid.

Der spilles højst to kampe samtidig, hvilket gør, at du kan se næsten alle kampe i realtid. Tiderne som gælder for kampene i gruppespillet er 16:20 og 20:20 dansk tid samt 12:20 for de tidligere kampe, der spilles i weekenderne.

Bemærk, at der ikke er nogen tidsforskel mellem Danmark og Tjekkiet, hvilket betyder at det lokale kamptidspunkt er det samme som i Danmark.

🏅 Programmet for VM-slutspillet

Når slutspillet begynder er der betydeligt mere tid til restitution, da der er lagt hviledage ind både før og efter kvartfinalerne. To dage efter gruppespillet er afsluttet, spilles alle fire kvartfinaler torsdag d. 23. maj 2024. Her spiller holdene om et utroligt vigtigt avancement, som garanterer, at man kommer til at være med til at spille om VM-medaljerne.

De hold som går hele vejen til semifinalen er garanteret at komme til at spille 10 kampe hver, da både vindere og tabere i disse kampe kommer til at være med i kampen om medaljerne. Semifinalerne til ishockey VM 2024 spilles lørdag d. 25. maj og dagen efter, søndag d. 26. maj, spilles både VM-finalen og bronzekampen.

Allerede nu står det klart, hvilke hold der skal møde hinanden i slutspillet. Vinderne i den respektive gruppe spiller i kvartfinalen mod det hold, der er blevet nummer fire i den anden gruppe, mens gruppetoerne møder gruppetreerne i den anden gruppe. Holdene som bliver nummer et og to i deres grupper, får desuden den fordel det er at spille deres kvartfinaler i den arena, hvor de tidligere har spillet deres gruppespilskampe. Normalt plejer hjemmenationen at få fordelen af at spille deres kvartfinale i den bedste sendetid.

🏒 Hold og grupper til ishockey VM 2024

De 16 hold som er med til ishockey VM er blevet delt ind i to grupper ud fra deres placeringer på verdensranglisten. Det højest placerede hold havner i den ene gruppe, det næsthøjest placerede i den anden og så videre. På den måde får man en god blanding af hold, hvilket resulterer i meget spændende kampe på isen. Verdensranglisten afgøres ud fra, hvordan holdet har præsteret i de seneste fire verdensmesterskaber samt til det seneste OL. Rusland og Hviderusland er udelukket fra turneringen, som følge af invasionen af Ukraine.

I løbet af turneringen vil vi opdatere den aktuelle stilling mellem holdene på vores oversigtsside, hvor du kan se, hvordan det er gået for holdene. De fire bedste hold fra hver gruppe går til sidst videre til turneringens slutspil.

Gruppe A spiller sine kampe i O2 Arena i Prag, som kan rumme 17.500 tilskuere. Arenaen er blevet udpeget som hovedarena for mesterskabet og vil være vært for størstedelen af kampene. Ud over kampene i gruppe A vil arenaen være vært for to af kvartfinalerne, begge semifinaler, kampen om bronzemedaljen og finalen.

Holdene som spiller i gruppe A er:

  • 🇨🇦 Canada
  • 🇫🇮 Finland
  • 🇨🇭 Schweiz
  • 🇨🇿 Tjekkiet
  • 🇩🇰 Danmark
  • 🇳🇴 Norge
  • <🇦🇹 Østrig
  • 🇬🇧 Storbritannien

Gruppe B skal til gengæld spille deres kampe på Ostravar Arena i Ostrava, som har en kapacitet på 8.800 tilskuere. Arenaen har ofte været vært for store hockeyturneringer og blev bygget specielt til VM i 2004. Ud over gruppespilskampene mellem holdene i gruppe B spilles der også to kvartfinaler her.

Holdene som spiller i gruppe B er:

  • 🇺🇸 USA
  • 🇩🇪 Tyskland
  • 🇸🇪 Sverige
  • 🇸🇰 Slovakiet
  • 🇱🇻 Letland
  • 🇫🇷 Frankrig
  • 🇰🇿 Kazakhstan
  • 🇵🇱 Polen

Du kan følge den aktuelle stilling på vores side med VM-oversigterne. Det er kun de fire bedste hold fra hver gruppe, som går videre til slutspillet.

Vejen til ishockey VM 2024 – Sådan kvalificerer holdene sig

Der afholdes ingen kvalifikation før verdensmesterskabet i ishockey. Hvilke hold der får æren af at deltage afgøres af, hvordan det gik under sidste års udgave af turneringen. De 14 hold som klarede sig bedst i den bedste division inviteres til at deltage igen, samtidig med at de to bedste hold fra den lavere division får æren af at spille sammen mod de store nationer.

I 2023 var Storbritannien og Polen de mest succesfulde i B-VM, og de rykker derfor op i den bedste række i 2024, mens Slovenien og Ungarn rykker ned og skal kæmpe ekstra hårdt for at vende tilbage til ishockeyens bedste række.

🇩🇰 Danmarks kampe til ishockey VM 2024

Danmark skal spille i gruppe A, hvor modstanderne er Canada, Finland, Schweiz, Tjekkiet, Norge, Østrig og Storbritannien. Forhåbentlig går landsholdet videre til slutspillet, og i så fald venter et hold fra gruppe B som den første modstander. Her oplister vi alle Danmarks kampe i turneringens gruppespil.

  • Lørdag d. 11. maj kl. 16:20 Østrig – Danmark
  • Søndag d. 12. maj kl. 16:20 Danmark – Canada
  • Tirsdag d. 14. maj kl. 16:20 Danmark – Norge
  • Onsdag d. 15. maj kl. 16:20 Tjekkiet – Danmark
  • Fredag d. 17. maj kl. 16:20 Storbritannien – Danmark
  • Lørdag d. 18. maj kl. 12:20 Danmark – Schweiz
  • Mandag d. 20. maj kl. 20:20 Finland – Danmark

Samtlige tider er angivet i dansk tid

Hvem kan Danmark møde i slutspillet?

Går Danmark videre til kvartfinalen står det allerede nu klart, at holdet vil få en modstander fra gruppe B. Hvilket hold afhænger af, hvordan den endelige stilling i tabellen kommer til at se ud. Hvis Danmark bliver nummer et i gruppe A spiller man mod det hold, der er blevet nummer fire i gruppe B, bliver man toer møder man treeren i gruppe B og så videre.

De hold som med størst sandsynlighed havner i gruppe B’s øverste halvdel er USA, Sverige, Slovakiet, og Tyskland, så hvis Danmark går videre til kvartfinalen er chancen for at møde et af disse hold ret høj. Allerede i semifinalen ville Danmark kunne møde et hold, som man tidligere har spillet mod i gruppespillet.

🦁 De danske løvers trup til ishockey VM 2024

Kort inden afrejsen til Tjekkiet vil cheftræneren for landsholdet, Mikael Gath, præsentere den trup, der kommer til at repræsentere Danmark til verdensmesterskabet. Jo tættere vi kommer på VM, desto længere er de internationale ligaer kommet med deres kampe, hvilket øger chancerne for at stjerner fra NHL og CHL bliver tilgængelige. Herunder kan du se den trup, der blev udtaget til at repræsentere Danmark til ishockey VM 2023. Det kan også ske, at enkelte spillere slutter sig til i løbet af mesterskabet.

Målmænd

Frederik Emanuel Dichow Nissen, Frölunda HC
Mathias Seldrup, Esbjerg Energy
William Rørth, Rødovre Mighty Bulls

Backer

Anders Krogsgaard, HC Innsbruck
Jacob Gammelgaard, Rungsted Seier Capital
Jesper Jensen Aabo, KAC Klagenfurt
Kasper Bunch Larsen, Missisauga Steelheads
Markus Lauridsen, Malmö Redhawks
Morten Jensen, Rungsted Seier Capital
Oliver Joakim Larsen, Mikkelin Jukurit
Oliver Lauridsen, Malmö Redhawks

Angribere

Christian Wejse, Fischtown Pinguins
Christopher Frederiksen, Frederikshavn White Hawks
Felix Scheel, EHC Visp
Jonathan Brinkman Andersen, Rødovre Mighty Bulls
Lucas Andersen, Rungsted Seier Capital
Matthias Martini Asperup, Herlev Eagles
Mikkel Bødker, HV71
Nick Olesen, Brynäs IF
Nicklas Jensen, SC Rapperswil-Jona Lakers
Niklas Andersen, Fischtown Pinguins
Oliver Kjær, Esbjerg Energy
Patrick Russell, Linköping HC
Phillip Schultz, Esbjerg Energy
Victor Cubars, Herlev Eagles

📺 Se ishockey VM på TV

Det er Viaplay som har senderettighederne til ishockey VM 2024 i Danmark og dermed vil kampene blive sendt på deres kanaler.

I vores TV-oversigt for ishockey VM finder du information om, hvilke TV-kanaler der viser samtlige kampe og hvordan du kan se dem online.

📣 Diskutér gerne ishockey VM

I kommentarfeltet nedenfor kan du være med til at diskutere ishockey VM. Vi sætter pris på, at du holder en god tone og du må gerne hjælpe med at svare på spørgsmål fra vores medlemmer. Lad os komme videre til slutspillet – og måske endnu længere – sammen!

📆 Hvornår spilles ishockey VM 2024?

Den 10. maj indledes verdensmesterskabets gruppespil, som varer til d. 21. maj. Derefter følger slutspillet, som afsluttes d. 26. maj. Her finder du samtlige kampe, som spilles under turneringen.

🏒 Hvem spiller Danmark mod til verdensmesterskabet?

Danmark spiller i gruppe A og kommer blandt andet til at møde Finland, Canada og Tjekkiet. Her finder du VM-grupperne.

💥 Kampe til ishockey VM

Ud fra et dansk perspektiv er det selvfølgelig Danmarks kampe, der er mest interessante og det er Danmarks kampe, der kommer til at være i fokus for alle danskere. For os ægte ishockeyelskere er det dog en selvfølgelighed at se alle VM-kampe, da det ellers er umuligt at se så mange gode ishockeyspillere på ét og samme sted. Ishockey VM giver os en unik mulighed for at se stjerner som Ovechkin, Malkin og Crosby. Det er også et godt sted at se på ishockeyens fremtid, da VM er den perfekte scene, hvor nye talenter kan vise, hvad de kan. Mange af NHL’s nuværende stjerner fik mulighed for at vise deres talent frem i VM-kampe og blev derefter forfremmet til hockeyens absolutte superliga.

Et tip til alle hockeynørder er ikke bare at se Danmarks kampe. Mange hold er interessante at tjekke ud uanset hvor ens sympatier ligger. Udnyt ishockey VM som en mulighed for at se spillere, som man ellers aldrig ser for eksempel spillere i den russiske liga. Danmark har ikke rettighederne til KHL og derfor er det i princippet umuligt, på lovlig vis, at se de russiske stjerner. Dette gælder også for den finske liga, som har utroligt mange spillere, der er værd at se og som kan vise sig fra deres bedste side i VM-kampene.

🏟 Kampprogrammet til ishockey VM – Skabt for ishockeyelskere

Ishockey VM’s kampprogram er lavet på den måde, at mindst to kampe spilles på forskellige tidspunkter på dagen, hvilket åbner op for at have hele dage fyldt med verdens bedste sport. Og da ishockey VM 2024 spilles i Europa er spilletiderne perfekt tilpassede til os danskere.

Ofte spilles der en kamp om eftermiddagen (16:20) og en anden lige efter den første (20:20), hvilket gør at den halve dag er fyldt med verdens bedste ishockey med elitespillere på hver position. Weekenderne er endda endnu bedre, da der ofte spilles en kamp midt på dagen, hvilket gør at ishockey VM kommer til at køre på TV fra klokken 11:00 til 22:00 hver weekend under ishockey VM. Kan det blive bedre end det?

🎫 Følg ishockey VM live i arenaen

Når Danmark spiller store mesterskaber er det mere reglen end undtagelsen, at danskerne i stor stil bakker op, uanset om det gælder fodbold, håndbold eller ishockey. Ishockey VM er ingen undtagelse og der er helt sikkert mange danskere, der gerne vil se Danmarks kampe til VM og samtidig opleve det smukke værtsland. Før VM i 2019 var der så stor efterspørgsel på billetter, at hele 205.000 billetter, svarende til to tredjedele af alle billetter, var solgt inden for et par uger.

Allerede i efteråret 2023 sarter salget af billetter til ishockey VM 2024, en begivenhed som mange danske fans ser frem til. Under VM 2021 blev der først tilladt publikum under slutspillet, hvor Danmark allerede var røget ud af mesterskabet. Længslen efter at se kampe til verdensmesterskabet i arenaen er dermed større end nogensinde. Mere information om, hvordan du køber billetter og planlægger din rejse til ishockey VM findes på vores side “Billetter.”

Efterlad en kommentar

Go to Top