Der er utrolig hård konkurrence om VM-guld i kvindehockey. Turneringen omfatter således langt flere hold, end man skulle tro. I alt stiller hele 45 landshold fra alle verdenshjørner op i kampen om verdensmesterskabet. Det er selvfølgelig kun hvis man også medregner de lavere divisioner, der er mindst ligeså interessante som de øverste. Her får du et fuldkomment overblik over kvindernes VM-turnering i løbet af 2023/2024-sæsonen.

Sammenlignet med tidligere år er der to nye hold, der gør deres entré på VM-scenen. Signapore og Thailands kvindehold har aldrig tidligere deltaget i turneringen, og de træder derfor ind i den laveste division. Herfra er det op til dem selv at kravle højere op i divisionerne.

Systemet fungerer på den måde, at jo bedre man klarer sig, jo højere op i divisionerne kommer man. Vinder man divisionen, rykker man således en division op, og omvendt rykker man også en division ned, hvis man ender sidst i divisionen.

Det var netop hvad der skete for Danmark, der rykkede ud af A-gruppen på yderst dramatisk manér ved VM på hjemmebane i Frederikshavn sidste år. Således scorede Tyskland i absolut sidste sekund mod Danmark, og den scoring var altså nok til at sende ishockeykvinderne en division ned.

I sommers lykkedes det dog det kvindelige danske ishockeylandshold at rykke på i den øverste division igen. Det skete efter man slog Norge 4-1 i en afgørende kamp, mens Kina slog Holland. Danmark er således tilbage i det fineste selskab efter et år på næsthøjeste niveau, og skal nu sigte efter guldmedaljerne. Der bliver dog hård kamp om guldet, og nedenfor får du en oversigt over hele turneringen.

Datoer og spillesteder er fastsat for alle divisioner undtagen den andenbedste division, som Danmark altså spillede i indtil i sommers. Det bliver derfor først til oktober, når det Internationale Ishockey Forbund holder kongres, at der bliver fundet spillested og dato til denne division.

Kvindernes Hockey VM 2024 – Alle divisioner

Den øverste division

Spilles 4.-14. april i Utica, USA
De deltagende hold er: USA, Canada, Tjekkiet, Schweiz, Finland, Sverige, Japan, Tyskland, Kina og Danmark
De to hold der slutter sidst i gruppe B rykker ned til division 1 gruppe A indtil 2025

Division 1A

Spilles 21.-27. april i Østrig
De deltagende hold er: Sydkorea, Ungarn, Frankrig, Østrig, Holland og Norge
De to hold der klarer sig bedst klatrer op i den øverste division frem til 2025, mens det dårligste hold rykker en division ned.

Division 1B

Spilles 31. marts-6. april i Riga, Letland
De deltagende hold er: Polen, Italien, Slovenien, Storbritannien, Letland og Slovakiet
Det hold der klarer sig bedst klatrer op til Division 1 Gruppe A frem til 2025, mens det dårligste hold rykker en division ned.

Division 2A

Spilles 7.-13. april i Canillo, Andorra/Spanien
De deltagende hold er: Kasakhstan, Spanien, Mexico, Kinesisk Taipei, Island og Belgien
Det hold der klarer sig bedst klatrer op i Division 1 Gruppe B frem til 2025, mens det dårligste hold rykker en division ned.

Division 2B

Spilles 1.-7. april i Istanbul, Tyrkiet
De deltagende hold er: Nordkorea, New Zealand, Australien, Sydafrika, Tyrkiet og Hong Kong
Det hold der klarer sig bedst klatrer op til Division 2 Gruppe A frem til 2025, mens det dårligste hold rykker en division ned.

Division 3A

Spilles 11.-17. marts i Zagreb, Kroatien
De deltagende hold er: Kroatien, Ukraine, Litauen, Rumænien, Bulgarien og Serbien
Det hold der klarer sig bedst klatrer op til Division 2 Gruppe B frem til 2025, mens det dårligste hold rykker en division ned.

Division 3B

Spilles 24.-29. marts i Kohtla-Järve, Estland
De deltagende hold er: Estland, Israel, Bosnien-Hercegovina, Singapore og Thailand
Holdet der klarer sig bedst her, klatrer op til division 3 gruppe A frem til 2025.