18+ | Tilbuddet er gyldigt for spillere registreret i Danmark | Tilbuddet gælder fra d. 31.05.2024 10:00 CEST til d. 31.12.2025 23:59 CEST | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Generelle regler og vilkår for ComeOn! er altid gældende | Selvudelukkelse kan foretages via dine kontoindstillinger. Hvis du ønsker selvudelukkelse fra alle kasinoer og spilprodukter, der tilbydes i danske områder, kan du vælge at registrere dig i ROFUS.nu | Har du behov for råd og støtte? Besøg StopSpillet.dk, en del af spillemyndigheden.
Halvvejs gennem gruppespillet ved VM i ishockey 2025 skal Sverige møde Letland. Her finder du alt, hvad du har brug for at vide før onsdagens opgør.
Hvornår? Onsdag den 14. maj kl. 20:20
Hvor? Avicii Arena, Stockholm
Kampen sendes af Viaplay Group, men den nøjagtige kanal vil blive annonceret i løbet af foråret. Du kan streame hele mesterskabet på Viaplay.
For to år siden var det Letland, der satte en stopper for Sveriges VM-eventyr, da holdet blev slået ud allerede i kvartfinalen. Dengang var det letterne, der havde hjemmebane. Når mødet nu finder sted på svensk jord, bliver rollerne byttet om.
Sverige vil lægge pres på Letlands forsvar, mens Letland, der er kendt for sin defensive disciplin, vil fokusere på kontraangreb for at udfordre de svenske favoritter. Selvom Letland ikke er favoritter, har de tidligere formået at vælte store hold ved hjælp af denne taktik.
Sverige går ind til kampen med en dags hvile efter mandagens møde med Finland, mens Letland har sin anden kampdag i træk. Hvilken opvarmning, der giver det bedste udbytte, vil vise sig, når holdene går på isen.
9. maj: Sverige-Slovakiet
10. maj: Sverige-Østrig
12. maj: Finland-Sverige
10. maj: Frankrig-Letland
11. maj: Letland-Canada
13. maj: Slovenien-Letland
Siden Letland begyndte at deltage i VM under eget flag i 1991, har landene mødt hinanden i alt nitten gange ved VM i ishockey. Kun ved to lejligheder har letterne besejret Tre Kronor, ved verdensmesterskaberne i 2009 og 2023. Nedenfor kan du læse mere om de seneste kampe mellem holdene.
Letland-Sverige 2-7 (0-2, 2-4, 0-1)
Efter det store kollaps i kvartfinalen året før fik Sverige en ægte revanche, da de mødte Letland i VM-gruppespillet. Seks spillere kom på måltavlen med syv mål, hvoraf fire blev scoret på mindre end tre minutter i anden periode. Ud over målene var kampen præget af et stort antal udvisninger, herunder en matchstraf til Rasmus Dahlin.
Målscorere for Tre Kronor: Rasmus Dahlin, Jonas Brodin, Fabian Zetterlund x 2, Joel Eriksson Ek, Marcus Pettersson, Marcus Johansson
Sverige-Letland 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)
I kvartfinalen blev det til en overraskende sejr til Letland, som formåede at besejre Sverige med 3-1 på trods af et skudunderskud på 15-41. Sverige, som havde foretaget nogle ændringer i deres opstilling i forhold til tidligere kampe, så ud til at have kontrol over store dele af kampen med stor puckbesiddelse og mange skudforsøg. Leo Carlsson og Timothy Liljegren var de mest fremtrædende spillere på isen og havde flere lovende forsøg. Men det var Letland, der viste sig mere effektive ved at omsætte deres chancer til mål, bl.a. gennem spillere som Dans Locmelis og Miks Indrasis. En stærk indsats af Letlands målmand Arturs Silovs bidrog også til sejren. Sverige havde chancer for at vende kampen, herunder et underkendt mål for en høj stok, men var ikke i stand til at overvinde det lettiske forsvar og målmand.
Målscorer for Tre Kronor: Timothy Liljegren
Sverige-Letland 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
I den sidste gruppekamp ved dette års turnering lykkedes det Sverige at få de tre point, der var nødvendige for at have en chance for at toppe tabellen. På trods af stor puckbesiddelse og mange lange angreb skulle vi helt hen til anden periode, før kampens eneste mål faldt. I powerplay lykkedes det Nylander at sprøjte vinderpucken op i det lange hjørne.
Tre Kronors målscorere: William Nylander
Sverige-Letland 5-4 (1-0, 1-1, 3-3)
Sidste gang landene mødtes i VM-sammenhæng var i 2019. Efter to ret målfattige perioder kom der et stort brag i den tredje. Seks mål i én periode, tre mål til hver. Inden da havde Tre Kronor dog haft en jævnbyrdig føring, som gav Sverige sejren i den næstsidste kamp i VM-gruppespillet i 2019.
Tre Kronors målscorere: Dennis Rasmussen, Anton Lander, Adrian Kempe, Patric Hörnqvist, Elias Pettersson
Sverige-Letland 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)
I kvartfinalen ved VM 2018 stod Sverige og Letland over for hinanden. Sverige havde vundet deres gruppe og var storfavoritter i playoff-kampen. Men Letland viste sig at være en hård modstander for svenskerne. 0-0 efter første periode blev fulgt op af 1-1 efter anden periode. I tredje periode gav Viktor Arvidsson Sverige en 2-1-føring. Oliver Ekman-Larsson øgede føringen til 3-1, inden Rudolfs Balcers reducerede til 3-2 med ti minutter tilbage af kampen. Men tættere på kom Letland ikke. Tre Kronor vandt endelig World Cup i år.
Tre Kronors målscorere: Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Oliver Ekman-Larsson
Sverige-Letland 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
I gruppespillet ved VM 2017 mødtes Letland og Sverige. Sverige vandt med en komfortabel sejr og et clean sheet. Gabriel Landeskog bragte Tre Kronor foran i første periode, og i tredje periode gjorde Elias Lindholm det til 2-0 og sikrede Sverige sejren. Tre Kronor vandt VM-guldmedaljen i 2017.
Tre Kronors målscorere: Gabriel Landeskog, Elias Lindholm