Kampprogram Ishockey VM 20222022-05-05T09:25:07+02:00

Her finder du det komplette kampprogram med samtlige datoer og tider for kampene, som spilles under verdensmesterskabet i ishockey i 2022. I alt vil 64 spændende kampe finde sted under turneringen, som bliver spillet fra d. 13. til d. 29. maj i Finland. Hele 16 landshold deltager i ishockey VM og de kommer alle til at spille 7 kampe under gruppespillet, hvor alle hold i samme gruppe møder hinanden. På vores gruppeside kan du se den aktuelle stilling mellem holdene.

De fire bedste hold fra hver gruppe går derefter videre til slutspillet. Den store VM-finale afgøres d. 29. maj på Tampere Deck Arena. I listen nedenfor kan du se kampprogrammet med samtlige kampe samt hvilke kanaler og streamingtjenester, som viser de forskellige kampe under ishockey VM 2022.

Hele kampprogrammet for ishockey VM 2022

Tip: Klik på den kamp du gerne vil læse mere om

Finland - USA
        TV2 Play
Slovakiet - Tjekkiet
        TV2 Play
Letland - Canada
        TV2 Play
Sverige - Tyskland
        TV2 Play
Frankrig - Østrig
        TV2 Play
Schweiz - Slovenien
        TV2 Play
Ungarn - Danmark
        TV2 Play
Norge - Kasakhstan
        TV2 Play
Tyskland - Finland
        TV2 Play
Slovakiet - Letland
        TV2 Play
Slovenien - Canada
        TV2 Play
USA - Ungarn
        TV2 Play
Frankrig - Danmark
        TV2 Play
Norge - Schweiz
        TV2 Play
Tjekkiet - Kasakhstan
        TV2 Play
Sverige - Østrig
        TV2 Play
Tyskland - USA
        TV2 Play
Slovakiet - Canada
        TV2 Play
Tjekkiet - Letland
        TV2 Play
Finland - Sverige
        TV2 Play
Danmark - Østrig
        TV2 Play
Slovenien - Norge
        TV2 Play
Frankrig - Ungarn
        TV2 Play
Schweiz - Kasakhstan
        TV2 Play
Letland - Norge
        TV2 Play
USA - Østrig
        TV2 Play
Canada - Kasakhstan
        TV2 Play
Finland - Frankrig
        TV2 Play
Tjekkiet - Slovenien
        TV2 Play
Ungarn - Sverige
        TV2 Play
Danmark - Tyskland
        TV2 Play
Schweiz - Slovakiet
        TV2 Play
Ungarn - Finland
        TV2 Play
Letland - Slovenien
        TV2 Play
Østrig - Tyskland
        TV2 Play
Kasakhstan - Slovakiet
        TV2 Play
Norge - Tjekkiet
        TV2 Play
USA - Danmark
        TV2 Play
Østrig - Finland
        TV2 Play
Canada - Schweiz
        TV2 Play
Kasakhstan - Letland
        TV2 Play
Sverige - Frankrig
        TV2 Play
Tyskland - Ungarn
        TV2 Play
Slovenien - Slovakiet
        TV2 Play
Tjekkiet - Schweiz
        TV2 Play
USA - Frankrig
        TV2 Play
Canada - Norge
        TV2 Play
Danmark - Sverige
        TV2 Play
Østrig - Ungarn
        TV2 Play
Kasakhstan - Slovenien
        TV2 Play
Tyskland - Frankrig
        TV2 Play
Slovakiet - Norge
        TV2 Play
Canada - Tjekkiet
        TV2 Play
Sverige - USA
        TV2 Play
Finland - Danmark
        TV2 Play
Schweiz - Letland
        TV2 Play

Kampprogram for slutspillet til ishockey VM 2022

Dato Tid Kamp
Torsdag d. 26. maj 2022 15:20 Kvartfinale 1
Torsdag d. 26. maj 2022 15:20 Kvartfinale 2
Torsdag d. 26. maj 2022 19:20 Kvartfinale 3
Torsdag d. 26. maj 2022 19:20 Kvartfinale 4
Lørdag d. 28. maj 2022 13:20 Semifinale 1
Lørdag d. 28. maj 2022 17:20 Semifinale 2
Søndag d. 29. maj 2022 14:20 Bronzekamp
Søndag d. 29. maj 2022 19:20 Finale

Nyheder for ishockey VM 2022

Danmark undgår nedrykning ved U20 VM

Af |18 december, 2022|

Danmark U20-landshold har deltaget i U20 VM i ishockey Division I Gruppe A, hvor holdet endte på femtepladsen i turneringen, med en sejr ved ordineret [...]

Samtlige tider i vores ishockey VM kampprogram er angivet i dansk tid. Vær venligst opmærksom på, at tider og kanaler i ishockey VM programmet kan blive ændret kort før kampstart og at vmishockey.dk ikke er ansvarlig for dette.

Verdensmesterskabet i ishockey i 2022 vil blive spillet i Finland, nærmere bestemt i Tampere og i hovedstaden Helsinki. Turneringen er den 85. udgave, som spilles og Canada kommer som regerende verdensmestre efter sejren i overtiden i finalen i 2021. Det danske landshold forlod turneringen efter gruppespillet ved det sidste mesterskab, men de håber på at gå videre til slutspillet i 2022.

Den ene arena som vil afholde kampe under turneringen er Helsinki Ice Hall i Helsinki, som flere gange tidligere har afholdt verdensmesterskabet i ishockey. Arenaen i Tampere, Tampere Deck Arena, er netop nu ved at blive bygget og ventes at stå klar cirka et halvt år inden verdensmesterskabet løber af stablen. Arenaen kan rumme lige over 13.000 tilskuere til en ishockeykamp.

Kommende verdensmesterskaber i ishockey

Det besluttes allerede et par år inden selve turneringen løber af stablen, hvilken nation der får æren af at arrangere turneringen. Allerede nu står det klart, hvor de kommende års mesterskaber i ishockey kommer til at finde sted. Næste år, i 2023, vil turneringen blive arrangeret i Rusland og derefter følger Tjekkiet, som er vært i 2024.

Når ishockey VM afgøres i 2025 vil en del af turneringen igen blive afholdt på dansk grund, da værtskabet deles mellem Sverige og Danmark. Kampene vil blive spillet i Herning og i den svenske hovedstad Stockholm. Sidste gang ishockey VM blev spillet i Danmark var i 2018, hvor Herning og København dannede rammen om mesterskabet.

📅 Komplet ishockey VM 2022 kampprogram

I løbet af de cirka tre uger, som ishockey VM i 2022 foregår hen over, vil hele 64 kampe blive spillet. Verdensmesterskabet indledes med de første kampe fredag d. 13. maj klokken 15.20 dansk tid og gruppespillet varer til og med tirsdag d. 24. maj 2022.

I løbet af de tolv dage vil der blive afviklet hele 56 kampe, hvor holdene spiller mod hinanden i de to grupper. I alt skal hvert landshold spille syv gruppespilskampe, hvor vigtige point står på spil.

Lige efter gruppespillet indledes slutspillet, som varer indtil mesterskabet afsluttes søndag d. 29. maj 2022. De otte bedste nationer går videre til slutspillet, hvor hver eneste kamp er afgørende for deres fortsatte rejse i turneringen.

Vores ishockey VM kampprogram vil blive opdateret med kampene fra slutspillet, så snart kampene er spillet færdige.

🥅 Vidste du at…
… rekorden for antallet af mål i én og samme VM-kamp er 47! Det skete under VM i 1949, hvor Canada holdt nullet mod Danmark og i snit scorede et mål hvert andet minut.

Alene i den sidste periode scorede holdet hele 18 gange.

📆 Programmet for VM-gruppespillet

I løbet af gruppespillet har samtlige hold et fuldt pakket program foran sig, hvor der er kamp næsten hver dag. Holdene skal højst spille to dage i træk og får derefter en hviledag inden de skal spille igen.

På hverdagene spilles der fire kampe per dag med undtagelse af gruppespillets sidste dag, hvor den endelige stilling i tabellerne skal afgøres. På lørdagene og søndagene er der til gengæld hele seks kampe at følge og på de dage starter VM-udsendelserne allerede ved frokosttid.

Der spilles højst to kampe samtidig, hvilket gør, at du kan se næsten alle kampe i realtid. Tiderne som gælder for kampene i gruppespillet er 15:20 og 19:20 dansk tid samt 11:20 for de tidligere kampe, som spilles i weekenderne.

Vær opmærksom på, at der er en tidsforskel mellem Danmark og Finland, som er en time foran os. Det betyder, at de lokale kamptider er 12:20, 16:20 og 20:20.

🏅 Programmet for VM-slutspillet

Når slutspillet begynder, er der betydeligt mere tid til restitution, da der er lagt hviledage ind både før og efter kvartfinalerne. To dage efter gruppespillet er afsluttet, spilles alle fire kvartfinaler torsdag d. 26. maj 2022. Her spiller holdene om et utroligt vigtigt avancement, som garanterer, at man kommer til at være med til at spille om VM-medaljerne.

De hold som går hele vejen til semifinalen er garanteret at komme til at spille 10 kampe hver, da både vindere og tabere i disse kampe kommer til at være med i kampen om medaljerne. Semifinalerne til ishockey VM 2022 vil blive afgjort lørdag d. 28. maj og dagen efter, søndag d. 29. maj, spilles både VM-finalen og bronzekampen.

Allerede nu står det klart, hvilke hold der vil møde hinanden i slutspillet. Vinderne i den respektive gruppe spiller i kvartfinalen mod det hold, der er blevet nummer fire i den anden gruppe, mens gruppetoerne møder gruppetreerne i den anden gruppe. Holdene som bliver nummer et og to i deres grupper, får desuden den fordel det er at spille deres kvartfinaler i den arena, hvor de tidligere har spillet deres gruppespilskampe. Normalt plejer hjemmenationen at få fordelen af at spille deres kvartfinale i den bedste sendetid.

🏒 Hold og grupper til ishockey VM 2022

De 16 hold som er med til ishockey VM er blevet delt ind i to grupper ud fra deres placeringer på verdensranglisten. Det højest placerede hold havner i den ene gruppe, det næsthøjest placerede i den anden og så videre. På den måde får man en god blanding af hold, hvilket resulterer i meget spændende kampe på isen. Verdensranglisten afgøres ud fra, hvordan holdet har præsteret i de seneste fire verdensmesterskaber samt til det seneste OL.

I løbet af turneringen vil vi opdatere den aktuelle stilling mellem holdene på vores oversigtsside, hvor du kan se, hvordan det er gået for holdene. De fire bedste hold fra hver gruppe går til sidst videre til turneringens slutspil.

Gruppe A skal spille sine kampe på Helsinki Ice Hall i Helsinki, som afholdt kampe til herrernes verdensmesterskab i både 1974 og 1991. Desuden er juniorernes verdensmesterskab blevet afholdt her i 2016. Udover kampene i gruppe A vil arenaen afholde to af kvartfinalerne.

Holdene som spiller i gruppe A er:

 • 🇨🇦 Canada
 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇨🇭 Schweiz
 • 🇸🇰 Slovakiet
 • 🇩🇰 Danmark
 • 🇰🇿 Kasakhstan
 • 🇮🇹 Italien
 • 🇫🇷 Frankrig

Gruppe B skal spille deres kampe på Tampere Deck Arena i Tampere, som kan rumme et publikum på 13.000 tilskuere. Arenaen er blevet udvalgt som hovedarena for mesterskabet og vil dermed afholde de fleste af kampene. Foruden gruppespilskampene mellem holdene i gruppe B vil også to kvartfinaler, begge semifinaler, bronzekampen samt finalen blive afgjort her.

Holdene som spiller i gruppe B er:

 • 🇫🇮 Finland
 • 🇺🇸 USA
 • 🇨🇿 Tjekkiet
 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇱🇻 Letland
 • 🇳🇴 Norge
 • 🇬🇧 Storbritannien
 • 🇦🇹 Østrig

Du kan følge den aktuelle stilling på vores side med VM-oversigterne. Det er kun de fire bedste hold fra hver gruppe, som går videre til slutspillet.

Vejen til ishockey VM 2022 – Sådan kvalificerer holdene sig

Der afholdes ingen kvalifikation før verdensmesterskabet i ishockey. Hvilke hold der får æren af at deltage afgøres af, hvordan det gik under sidste års udgave af turneringen. De 14 hold som klarede sig bedst i den bedste division inviteres til at deltage igen, samtidig med at de to bedste hold fra den lavere division får æren af at spille sammen mod de store nationer. Da mesterskabet i de lavere divisioner blev indstillet i sæsonen 2020/2021 var der ikke noget hold, som blev degraderet til VM i 2021. Dermed bliver det de samme hold, som er med i årets turnering, som var med dengang.

Oprindeligt ville det således være det samme hold, der er med i årets turnering som i 2021. Men med Rusland og Hviderusland udelukket fra 2022-turneringen besluttede Det Internationale Ishockeyforbund, at Frankrig og Østrig, som normalt spiller i den lavere division, skulle få lov til at indtage deres pladser.

🇩🇰 Danmarks kampe til ishockey VM 2022

Danmark skal spille i gruppe A, hvor modstanderne er Canada, Frankrig, Tyskland, Schweiz, Slovakiet, Kasakhstan og Italien. Forhåbentlig går holdet videre til slutspillet og i så fald venter et hold fra gruppe B som den første modstander. Her oplister vi alle Danmarks kampe i turneringens gruppespil.

 • Lørdag d. 14. maj kl. 11:20 Danmark – Kasakhstan
 • Søndag d. 15. maj kl. 19:20 Danmark – Schweiz
 • Tirsdag d. 17. maj kl. 15:20 Italien – Danmark
 • Torsdag d. 19. maj kl. 15:20 Tyskland – Danmark
 • Lørdag d. 21. maj kl. 11:20 Danmark – Frankrig
 • Mandag d. 23. maj kl. 19:20 Canada – Danmark
 • Tirsdag d. 24. maj kl. 15:20 Slovakiet – Danmark

Samtlige tider er angivet i dansk tid

Hvem kan Danmark møde i slutspillet?

Går Danmark videre til kvartfinalen står det allerede nu klart, at holdet vil få en modstander fra gruppe B. Hvilket hold afhænger af, hvordan den endelige stilling i tabellen kommer til at se ud. Hvis Danmark bliver nummer et i gruppe A spiller man mod det hold, der er blevet nummer fire i gruppe B, bliver man toer møder man treeren i gruppe B og så videre.

De hold som med størst sandsynlighed havner i gruppe B’s øverste halvdel er Finland, USA, Tjekkiet og Sverige, så hvis Danmark går videre til kvartfinalen er chancen for at møde et af disse hold ret høj. Allerede i semifinalen ville Danmark kunne møde et hold, som man tidligere har spillet mod i gruppespillet.

🦁 De danske løvers trup til ishockey VM 2021

Kort inden afrejsen til Finland vil cheftræneren for landsholdet, Heinz Ehlers, præsentere den trup, der kommer til at repræsentere Danmark til verdensmesterskabet. Jo tættere vi kommer på VM, desto længere er de internationale ligaer kommet med deres kampe, hvilket øger chancerne for at stjerner fra NHL og CHL bliver tilgængelige. Herunder kan du se den trup, der blev udtaget til at repræsentere Danmark til ishockey VM 2021. Det kan også ske, at enkelte spillere slutter sig til i løbet af mesterskabet.

Målmænd

George Sørensen, Aalborg Pirates
Frederik Dichow, Odense Bulldogs
Sebastian Dahm, Klagenfurter AC

Backer

Oliver Larsen, IK Oskarshamn
Emil Kristensen, Schwenninger Wild Wings
Markus Lauridsen, Malmö Redhawks
Anders Krogsgaard, Fischtown Pinguins
Nicholas B. Jensen, Düsseldorfer EG
Jesper Jensen Aabo, Malmö Redhawks
Oliver Lauridsen, Malmö Redhawks
Phillip Bruggisser, Wolfsburg
Matias Lassen, Malmø Redhawks

Angribere

Nicklas Jensen, Jokerit
Mikkel Bødker, HC Lugano
Frederik Storm, ERC Ingolstadt
Alexander True, San Jose Sharks
Mathias From, Düsseldorfer EG
Morten Madsen, Timrå IK
Niklas Andersen, Fischtown Pinguins
Jesper Jensen, Frederikshavn White Hawks
Morten Poulsen, Herning Blue Fox
Felix Scheel, Esbjerg Energy
Nichlas Hardt, Rungsted Seier Capital
Julian Jakobsen, Aalborg Pirates
Matthias Asperup, Herlev Eagles
Mathias Bau, Herning Blue Fox
Nick Olesen, Södertälje
Nicolai Meyer, Ässät

📺 Se ishockey VM på TV

Det er TV 2 som har senderettighederne til ishockey VM 2022 i Danmark og dermed vil kampene blive sendt på deres kanaler. Desuden vil streamingtjenesten TV 2 Play streame kampene på internettet.

I vores TV-oversigt for ishockey VM finder du information om, hvilke TV-kanaler der viser samtlige kampe og hvordan du kan se dem online.

📣 Diskutér gerne ishockey VM

I kommentarfeltet nedenfor kan du være med til at diskutere ishockey VM. Vi sætter pris på, at du holder en god tone og du må gerne hjælpe med at svare på spørgsmål fra vores medlemmer. Lad os komme videre til slutspillet – og måske endnu længere – sammen!

📆 Hvornår spilles ishockey VM 2022?

Den 13. maj indledes verdensmesterskabets gruppespil, som varer til d. 24. maj. Derefter følger slutspillet, som afsluttes d. 29. maj. Her finder du samtlige kampe, som spilles under turneringen.

🏆 Hvem vinder ishockey VM 2022?

🏒 Hvem spiller Danmark mod til verdensmesterskabet?

Danmark spiller i gruppe A og kommer blandt andet til at møde Canada, Tyskland og Slovakiet. Her finder du VM-grupperne.

💥 Kampe til ishockey VM

Ud fra et dansk perspektiv er det selvfølgelig Danmarks kampe, der er mest interessante og det er Danmarks kampe, der kommer til at være i fokus for alle danskere. For os ægte ishockeyelskere er det dog en selvfølgelighed at se alle VM-kampe, da det ellers er umuligt at se så mange gode ishockeyspillere på ét og samme sted. Ishockey VM giver os en unik mulighed for at se stjerner som Ovechkin, Malkin og Crosby. Det er også et godt sted at se på ishockeyens fremtid, da VM er den perfekte scene, hvor nye talenter kan vise, hvad de kan. Mange af NHL’s nuværende stjerner fik mulighed for at vise deres talent frem i VM-kampe og blev derefter forfremmet til hockeyens absolutte superliga.

Et tip til alle hockeynørder er ikke bare at se Danmarks kampe. Mange hold er interessante at tjekke ud uanset hvor ens sympatier ligger. Udnyt ishockey VM som en mulighed for at se spillere, som man ellers aldrig ser for eksempel spillere i den russiske liga. Danmark har ikke rettighederne til KHL og derfor er det i princippet umuligt, på lovlig vis, at se de russiske stjerner. Dette gælder også for den finske liga, som har utroligt mange spillere, der er værd at se og som kan vise sig fra deres bedste side i VM-kampene.

🏟 Kampprogrammet til ishockey VM – Skabt for ishockeyelskere

Ishockey VM’s kampprogram er lavet på den måde, at mindst to kampe spilles på forskellige tidspunkter på dagen, hvilket åbner op for at have hele dage fyldt med verdens bedste sport. Og da ishockey VM 2022 spilles i Europa er spilletiderne perfekt tilpassede til os danskere.

Ofte spilles der en kamp om eftermiddagen (15:20) og en anden lige efter den første (19:20), hvilket gør at den halve dag er fyldt med verdens bedste ishockey med elitespillere på hver position. Weekenderne er endda endnu bedre, da der ofte spilles en kamp midt på dagen, hvilket gør at ishockey VM kommer til at køre på TV fra klokken 11:00 til 22:00 hver weekend under ishockey VM. Kan det blive bedre end det?

🎫 Følg ishockey VM live i arenaen

Når Danmark spiller store mesterskaber er det mere reglen end undtagelsen, at danskerne i stor stil bakker op, uanset om det gælder fodbold, håndbold eller ishockey. Ishockey VM er ingen undtagelse og der er helt sikkert mange danskere, der gerne vil se Danmarks kampe til VM og samtidig opleve det smukke værtsland. Før VM i 2019 var der så stor efterspørgsel på billetter, at hele 205.000 billetter, svarende til to tredjedele af alle billetter, var solgt inden for et par uger.

Allerede i efteråret 2021 begynder salget af billetter til ishockey VM 2022, en begivenhed som mange danske fans ser frem til. Under VM 2021 blev der først tilladt publikum under slutspillet, hvor Danmark allerede var røget ud af mesterskabet. Længslen efter at se kampe til verdensmesterskabet i arenaen er dermed større end nogensinde. Mere information om, hvordan du køber billetter og planlægger din rejse til ishockey VM findes på vores side “Billetter.”

Reservekampsskema

Dato Tid Kamp
13. maj 2022 15:20 Frankrig-Slovakiet
13. maj 2022 15:20 USA-Letland
13. maj 2022 19:20 Tyskland-Canada
13. maj 2022 19:20 Finland-Norge
14. maj 2022 11:20 Danmark-Kasakhstan
14. maj 2022 11:20 Sverige-Østrig
14. maj 2022 15:20 Schweiz-Italien
14. maj 2022 15:20 Tjekkiet-Storbritannien
14. maj 2022 19:20 Slovakiet-Tyskland
14. maj 2022 19:20 Letland-Finland
15. maj 2022 11:20 Italien-Canada
15. maj 2022 11:20 Norge-Storbritannien
15. maj 2022 15:20 Frankrig-Kasakhstan
15. maj 2022 15:20 Østrig-USA
15. maj 2022 19:20 Danmark-Schweiz
15. maj 2022 19:20 Tjekkiet-Sverige
16. maj 2022 15:20 Slovakiet-Canada
16. maj 2022 15:20 Letland-Norge
16. maj 2022 19:20 Frankrig-Tyskland
16. maj 2022 19:20 Finland-USA
17. maj 2022 15:20 Italien-Danmark
17. maj 2022 15:20 Tjekkiet-Østrig
17. maj 2022 19:20 Schweiz-Kasakhstan
17. maj 2022 19:20 Sverige-Storbritannien
18. maj 2022 15:20 Frankrig-Italien
18. maj 2022 15:20 Norge-Østrig
18. maj 2022 19:20 Schweiz-Slovakiet
18. maj 2022 19:20 Finland-Sverige
19. maj 2022 15:20 Tyskland-Danmark
19. maj 2022 15:20 Storbritannien-USA
19. maj 2022 19:20 Canada-Kasakhstan
19. maj 2022 19:20 Tjekkiet-Letland
20. maj 2022 15:20 Tyskland-Italien
20. maj 2022 15:20 Storbritannien-Finland
20. maj 2022 19:20 Kasakhstan-Slovakiet
20. maj 2022 19:20 Letland-Østrig
21. maj 2022 11:20 Danmark-Frankrig
21. maj 2022 11:20 USA-Sverige
21. maj 2022 15:20 Canada-Schweiz
21. maj 2022 15:20 Østrig-Finland
21. maj 2022 19:20 Italien-Slovakiet
21. maj 2022 19:20 Norge-Tjekkiet
22. maj 2022 15:20 Kasakhstan-Tyskland
22. maj 2022 15:20 Storbritannien-Letland
22. maj 2022 19:20 Schweiz-Frankrig
22. maj 2022 19:20 Sverige-Norge
23. maj 2022 15:20 Kasakhstan-Italien
23. maj 2022 15:20 USA-Tjekkiet
23. maj 2022 19:20 Canada-Danmark
23. maj 2022 19:20 Østrig-Storbritannien
24. maj 2022 11:20 Tyskland-Schweiz
24. maj 2022 11:20 Sverige-Letland
24. maj 2022 15:20 Slovakiet-Danmark
24. maj 2022 15:20 USA-Norge
24. maj 2022 19:20 Canada-Frankrig
24. maj 2022 19:20 Finland-Tjekkiet

Efterlad en kommentar

Go to Top