Velkommen til vores guide til hvordan du kan få fat i billetter til verdensmesterskabet i ishockey i 2022. Mesterskabet bliver denne gang spillet i Finland, og tilskuernes tilstedeværelse er mere eftertragtet end nogensinde efter et aflyst VM i sæsonen 2020 og et begrænset antal tilskuere til VM i 2021.

Alt salg af billetter til ishockey VM sker via IIHF’s officielle billetportal eller deres repræsentanter. Når du køber billetter til ishockey VM, så er der flere forskellige typer du kan vælge imellem, hvor du også vælger hvilken af værtsbyerne du gerne vil kunne se kampe i. Nedenfor har vi opsummeret de forskellige billettyper, man kan vælge imellem samt hvilke priser, som gælder for billetterne til ishockey VM.

Tilkendegivelse af interesse i at købe billetter

For første gang vil billetsalget til ishockey VM finde sted i form af en lodtrækning, hvor alle der er interesserede i at se mesterskabet i arenaen skal tilkende deres interesse. Ud fra denne trækker man lod og når frem til de navne, der får mulighed for at købe de ønskede billetter. Årsagen til at man nu benytter denne metode, som er normal i fodboldens verden, er at det ikke bare skal handle om at komme først til mølle for at kunne se ishockey på internationalt topniveau.

Mellem d. 2. og 26. september 2021 kan man tilkendegive sin interesse på hjemmesiden Ticketdraw.fi. Du vælger så hvilken dag du er interesseret i samt hvilken priskategori du vil købe. Lodtrækningen finder sted i slutningen af september, og de der får mulighed for at købe billetter får så besked om dette. De billetter som ikke bliver købt bliver derefter sat til salg for alle i slutningen af oktober.

Det er værd at notere sig, at denne lodtrækningsmetode kun gælder kampene som spilles på hovedarenaen i Tampere, mens dem der gerne vil se gruppespilskampe i Helsinki, hvor Danmark spiller sine gruppespilskampe, ikke behøver at tilkendegive deres interesse, da dagsbilletterne til disse kampe sættes til salg som normalt d. 2. september.

Forskellige billetpakker

Alle billettyper fås i forskellige prisklasser, baseret på hvor du vil sidde i arenaen. Her præsenterer vi mere information om de forskellige billettyper man kan vælge imellem til ishockey VM 2022.

  • Dagsbilletterne giver dig adgang til alle de kampe, der spilles den dag i den valgte by. Enten spilles der to eller tre kampe per dag. Priserne på dagsbilletterne er forskellige og afhænger blandt andet af, hvilke og hvor mange kampe, der spilles samt hvilken plads i arenaen du vælger. For en voksen koster en dagsbillet til gruppespillet mellem 15 og 355 euro samt 64 – 535 euro for slutspillet.
  • Enkeltbilletterne giver dig adgang til en enkelt kamp og kan købes til både gruppespillet og slutspillet. Priserne på enkeltbilletterne er endnu ikke offentliggjort og afhænger af, hvilke hold der spiller. Enkeltbilletterne sættes til salg i februar 2022, og antallet af billetter afhænger af, hvor mange dagspakker der er blevet solgt.
  • Slutspilspakken giver dig adgang til de to kvartfinaler, to semifinaler, bronzekampen og finalen, som spilles i Tampere. Præcis som det er tilfældet for dagsbilletterne skal man tilkendegive sin interesse for at kunne købe denne pakke. Prisen ligger mellem 605 og 1105 euro.
  • Finalepakken giver dig adgang til alle kampe i slutspilsweekenden 28. – 29. maj, hvilket inkluderer de to semifinaler samt begge medaljekampe i Tampere. Ligesom det gælder for dagsbilletterne skal man tilkendegive sin interesse for at kunne købe denne pakke. Prisen for denne pakke er mellem 505 og 955 euro.

Rejs til ishockey VM 2022

Når du rejser til ishockey VM i Finland kan du vælge at arrangere rejsen selv, eller du kan sætte din lid til en rejsearrangør.

At opleve ishockey VM i værtsbyerne

Når man er til stede i en af VM-byerne er der meget mere at opleve end bare kampene. For eksempel arrangerer IIHF en særlig fan zone i samtlige byer, hvor ishockeyfansene kan samles for at se kampene sammen på storskærme eller bare komme i stemning. Der er gratis adgang til fan zone, og man behøver ikke en kampbillet for at få adgang.

Udover de arrangementer som IIHF afholder, så er der mange lokale arrangører som står bag tiltag, som skal give de besøgende en endnu bedre oplevelse af byen. Desuden er offentlig transport gratis på kampdage, for dem der har billet til en kamp der spilles denne dag.

Tips når du planlægger din VM-rejse

Når du har bestemt dig til at rejse til en af de to VM-destinationer, så skal du gå i gang i god tid. Da mesterskabet er meget populært er der stor efterspørgsel på fly- og togbilletter og også et stort pres på hoteller.

Hvis du vil spare nogle penge, eller hotellerne er udsolgt, så kan det være godt at være åben for andre muligheder. For eksempel at bo lige uden for VM-byen eller leje af privatpersoner. Det samme gælder, hvis flybilletterne er udsolgt, så kan du flyve til en nærliggende by og derefter rejse med tog eller bus eller leje en bil.

Book pakkerejser til ishockey VM

For dem der gerne vil slippe for al planlægning, eller hvis kampbilletterne bliver udsolgt, så kan en færdig pakkerejse til mesterskabet være et alternativ. I dag er der mange forskellige rejsebureauer, som arrangerer sportsrejser hvor alt fra indkvartering, t/r-rejse og kampbilletter er inkluderet. Nogle gange bliver prisen noget højere for en pakkerejse end hvis du arrangerede det hele selv, men samtidig ved du, at du har kyndigt personale, som kan hjælpe dig med alle dine spørgsmål.

Indkvartering under ishockey VM

Tampere og Helsinki er byer, der er fyldt med hoteller, og du kan nemt finde indkvartering i forskellige prisklasser. Da VM-byerne er populære at besøge skal du være ude i god tid, hvis du vil have netop den indkvartering du leder efter. Under mesterskabet bliver hotellerne hurtigt udsolgt, så det kan være godt allerede nu at se på, hvilke alternativer der er at vælge imellem.

Ishockey VM 2022 billetter – Vigtig information

Det generelle salg af billetter begyndte i februar 2022. Billetterne kan købes på turneringens officielle hjemmesiden gennem dette link. Det er bedst at handle hurtigt, da billetterne bliver solgt meget hurtigt.