LeoVegas

Her oplister vi alle ishockey VM 2024 resultater fra samtlige kampe, som spilles under turneringen i Tjekkiet. I perioden fra d. 10. – 26. maj vil 16 landshold rejse til Prag og Ostrava i Tjekkiet for at kæmpe om verdensmestertitlen. I hver kamp er der tre vigtige point at hente, point som alle hold har brug for, for at kunne gøre et avancement muligt. Listen som vises nedenfor vil blive opdateret med jævne mellemrum og så kort efter kampene er afsluttet som muligt.

Her præsenterer vi desuden livescore for samtlige kampe, som spilles under ishockey VM i 2024. I forbindelse med at verdensmesterskabet spilles, vil du her kunne følge udviklingen i samtlige kampe i realtid. I vores livedækning af ishockey VM vil vi vise målene og andre vigtige begivenheder i kampen – minut for minut.

Ishockey VM 2024 Resultater og Livescore

🔢 Resultat ishockey VM 2024 – Sådan fordeles pointene

På den her side finder du alle informationer om alle ishockey VM 2024 resultater. Vi dækker mesterskabet live og opdaterer alle ishockey VM resultater lige efter kampen er slut med det korrekte resultat, som vi henter fra IIHF’s officielle hjemmeside. Desuden kan du i vores livescore følge den aktuelle stilling i kampene, der lige nu er i gang.

Hver afgjort kamp påvirker den totale pointstilling mellem holdene, som du kan se under fanen Grupper & Tabeller. En sejr ved den ordinære spilletids afslutning giver tre point, mens pointene fordeles mellem holdene, hvis kampen går videre til forlængelse eller straffeslag. Her får det vindende hold to point, mens taberen får et trøstepoint. Nederlag i en VM-kamp betyder omvendt, at man går fra kampen uden nogen point overhovedet.

For at komme videre i turneringen kræver det, at man placerer sig som et af de fire bedste hold i sin gruppe. Samtidig vil holdene undgå at havne allerlængst nede, da disse hold flyttes ned til en lavere division ved det næste verdensmesterskab.

🏒 Forlængelse og straffeslag under ishockey VM

I ishockey kan en kamp ikke slutte uafgjort, i stedet skal man, på en eller anden måde, finde det vindende hold i alle kampe der spilles. Denne regel gælder selvfølgelig også under verdensmesterskabet og hvis de 60 minutters ordinære spilletid ikke rækker, så fortsætter kampen med en forlængelse.

Forlængelsen varer i fem minutter og spilles kort efter den sidste periode af kampen er afsluttet. Her spiller holdene med tre markspillere hver i kampen om det tredje point. Forlængelsen varer indtil et af holdene scorer mål eller der er gået fem minutter. Under slutspillet øger man dog forlængelsens varighed til 10 minutter med undtagelse af i VM-finalen. I turneringens sidste kamp spiller man i stedet en forlængelse på hele 20 minutter.

Hvis det ikke lykkes nogen af holdene at score under forlængelsen, går kampen videre til straffeslag, hvor begge hold skyder fem straffeslag hver. Det hold som scorer på flest straffeslag vinder kampen. Hvis disse fem skud ikke skulle være nok, så forlænges straffeslagskonkurrencen med ét slag mere, indtil et af holdene har scoret et mål mere med samme antal slag.

Siden 2019 har der været en regel, som siger, at finalen til ishockey VM ikke længere kan gå over i en straffeslagskonkurrence. Skulle de 20 minutters forlængelse forløbe uden mål, så spilles kampen i stedet videre med en ny fuld periode indtil det lykkes et hold at score. Sidste gang en VM-finale blev afgjort med en straffeslagskonkurrence var i 2018, hvor Sverige tog VM-guldet mod Schweiz, efter Schweiz missede deres sidste og afgørende slag.

Når man præsenterer resultatet for en kamp, som er gået videre til straffeslagskonkurrence, så indregner man ikke samtlige mål, der blev scoret i straffeslagskonkurrencen i slutresultatet. I stedet lægger man kun det afgørende mål til holdets resultat fra de tre perioder. Skulle for eksempel en kamp, der slutter 2 – 2 gå over i en straffeslagskonkurrence, bliver slutresultatet 3 – 2 til det vindende hold.

⏰ Hvornår spilles ishockey VM 2024?

Åbningskampene til ishockey VM 2024 spilles fredag d. 10. maj 2024. Mesterskabet afsluttes senere med den store finale d. 26. maj 2024.

🏟 Hvor spilles kampene ved ishockey VM 2024?

Årets ishockey VM spilles i Tjekkiet og kampene vil finde sted i Prag og Ostrava. Den ene halvdel af turneringen spilles i O2 Arena og den anden halvdel af kampene spilles i Ostrava Arena. Danmark spiller alle sine gruppekampe i O2 Arena.

🥇 Hvilket hold har vundet flest VM-guldmedaljer?

Canada har i løbet af årene vundet VM-guldet hele 28 gange. Regner man derimod Ruslands sejre sammen med dem, der fandt sted under Sovjettiden, så deler de førstepladsen.

🇩🇰 Har Danmark vundet ishockey VM?

Nej – ikke endnu! Danmarks bedste placering til ishockey VM var 8. pladsen til VM i 2010 og igen i 2016.

🇩🇰 Har Danmark vundet ishockey OL?

Nej – Danmark havde til OL i Beijing i februar 2022, hvor det danske landshold deltog i OL i ishockey for første gang nogensinde, efter de vandt deres kvalifikationspulje i Norge.

📣 Livescore gennem tiden

I dag kan man følge en idrætsbegivenhed fra alle afkroge af verden og det bliver nemmere og nemmere at finde livedækning af de kampe, du gerne vil følge. Dette store livescore-udbud har ikke altid været der og tidligere var det i princippet umuligt at følge dit favorithold, hvis du ikke selv var tilstede.

Den allerældste form for livedækning fandt sted i 1890’erne ved hjælp af en telegraf. I 1896 blev der sat en telegraf op i Montreal Canadiens hjemmearena Victoria Rink så fansene kunne følge Stanley Cup-finalen mellem Winnipeg og Montreal. I 1923 fandt den første radioudsendelse af en ishockeykamp sted, da den tredje periode af kampen mellem Midland og North Toronto i den canadiske OHA blev sendt i radioen som en test. Det var dog først i 1933, at hele Canada kunne følge en CHL-kamp over radioen.

Den første ishockeykamp der blev vist på TV var en NHL-kamp i 1940, men det varede yderligere 15 år før kampene jævnligt blev vist på TV-skærmen. Hovedårsagen til dette var, at ligaen og spillerne ikke kunne blive enige om, hvordan TV-indtægterne skulle fordeles. I dag kan de fleste ligaer i en eller anden udstrækning ses på TV eller alternativt via streaming på computeren.

Da internettet kom, blev forudsætningerne virkelig forandrede, når det kom til livescore. I dag kan du i princippet finde alle hold og sportsgrene på internettet og du kan finde livedækning af alle kampe i hele verden. Under ishockey VM 2024 kan du finde livescore fra samtlige VM-kampe hos os på Hockey-vm.dk

Livescore hos spilfirmaerne

Det er ikke usædvanligt, at spilfirmaerne også rapporterer direkte fra kampene på deres hjemmesider, med det hovedformål at udbyde spil på kampene under ishockey VM. Mange spilfirmaer har en side, hvor de oplister de kampe, der finder sted lige nu, så man kan følge udfaldet i realtid. Listen over aktuelle kampe er også til stor hjælp for dem, der gerne vil spille på en aktuel kamp, men som ikke har sat sig ind i, hvilke kampe der faktisk finder sted i løbet af dagen.

Følger man spilfirmaets livescore, kan man i tilslutning til dette deltage i de livespil, som der findes på kampen. At spille på en kamp, der er i gang, er en ting, som bliver mere og mere populær og som i mange tilfælde kombineres med spil, som er indgået på forhånd. Når man spiller live, har man den fordel, at man kan danne sig et godt billede af kampen, inden man satser sine penge, hvilket ifølge mange øger chancerne for at have succes med spillet. Samtidig ændres oddsene hele tiden i livespil, da de helt afhænger af, hvad der sker på isen. Dette betyder, at timing er en vigtig faktor for at lykkes med livebetting.

🇩🇰 Danmarks kampresultater til tidligere udgaver af VM

Under et verdensmesterskab i ishockey er samtlige landshold garanteret at spille syv kampe i gruppespillet. Når man hele vejen til en medaljekamp, bliver det til ti spillede kampe, hvis resultater kan skrives ind i historiebøgerne. Danmark er et hold, der i de seneste mange år har været med til A-VM, men vi er endnu ikke nået længere end kvartfinalerne og de to bedste placeringer er en 8. plads i hhv. 2010 og 2016. Her har vi samlet det danske herrelandsholds kampresultater fra de tidligere udgaver af verdensmesterskabet.

VM 2010 i Tyskland

Finland – Danmark 1 – 4
USA – Danmark 1 – 2
Danmark – Tyskland 1 – 3
Slovakiet – Danmark 0 – 6
Danmark – Rusland 1 – 6
Hviderusland – Danmark 2 – 1
Sverige – Danmark 4 – 2

VM 2011 i Slovakiet

Finland – Danmark 5 – 1
Tjekkiet – Danmark 6 – 0
Danmark – Letland 3 – 2
Rusland – Danmark 4 – 3
Danmark – Tyskland 4 – 3

Slovakiet – Danmark 4 – 1

VM 2012 i Finland og Sverige

Tjekkiet – Danmark 2 – 0
Danmark – Italien 3 – 4
Danmark – Sverige 4 – 6
Danmark – Rusland 1 – 3
Tyskland – Danmark 2 – 1
Letland – Danmark 0 – 2
Norge – Danmark 6 – 2

VM 2013 i Sverige og Finland

Canada – Danmark 3 – 1
Norge – Danmark 3 – 2
Slovenien – Danmark 2 – 3
Tjekkiet – Danmark 2 – 1
Schweiz – Danmark 4 – 1
Danmark – Hviderusland 3 – 2
Danmark – Sverige 2 – 4

VM 2014 i Hviderusland

Sverige – Danmark 3 – 0
Norge – Danmark 4 – 3
Italien – Danmark 1 – 4
Canada – Danmark 6 – 1
Danmark – Tjekkiet 4 – 3
Danmark – Frankrig 2 – 6
Danmark – Slovakiet 3 – 4

VM 2015 i Tjekkiet

Slovakiet – Danmark 4 – 3
Danmark – Finland 0 – 3
Danmark – Hviderusland 1 – 5
Rusland – Danmark 5 – 2
USA – Danmark 1 – 0
Danmark – Norge 4 – 1
Slovenien – Danmark 1 – 0

VM 2016 i Rusland

Norge – Danmark 0 – 3
Sverige – Danmark 5 – 2
Schweiz – Danmark 3 – 2 OT
Rusland – Danmark 10 – 1
Danmark – Letland 3 – 2 GWS
Danmark – Tjekkiet 2 – 1 GWS
Danmark – Kasakhstan 4 – 1
Finland – Danmark 5 – 1

VM 2017 i Frankrig og Tyskland

Letland – Danmark 3 – 0
USA – Danmark 7 – 2
Slovakiet – Danmark 3 – 4
Rusland – Danmark 3 – 0
Danmark – Tyskland 3 – 2
Danmark – Sverige 2 – 4
Danmark – Italien 2 – 0

VM i 2018 i Danmark

Tyskland – Danmark 2 – 3 GWS
Danmark – USA 0 – 4
Canada – Danmark 7 – 1
Finland – Danmark 2 – 3
Danmark – Norge 3 – 0
Danmark – Sydkorea 3 – 1
Letland – Danmark 1 – 0

VM 2019 i Slovakiet

Danmark – Frankrig 5 – 4
Danmark – Tyskland 1 – 2
Storbritannien – Danmark 0 – 9
Finland – Danmark 3 – 1
Danmark – USA 1 – 7
Canada – Danmark 5 – 0
Slovakiet – Danmark 2 – 1

VM 2020 i Schweiz

Mesterskabet blev aflyst på grund af coronapandemien.

VM 2021 i Letland

Danmark – Sverige 4 – 3
Danmark – Schweiz 0 – 1
Storbritannien – Danmark 2 – 3 OT
Den Russiske Olympiske Komité – Danmark 3 – 0
Danmark – Hviderusland 5 – 2
Slovakiet – Danmark 2 – 0
Tjekkiet – Danmark 2 – 1 GWS

VM 2022 i Finland

Danmark – Kasakhstan 9 – 1
Danmark – Schweiz 0 – 6
Italien – Danmark 1 – 2
Tyskland – Danmark 1 – 0
Danmark – Frankrig 3 – 0
Canada – Dankark 2 -3

VM 2023 i Finland og Letland

Ungarn – Danmark 1 – 3
Frankrig – Danmark 3 – 4
Danmark – Østrig 6 – 2
Danmark – Tyskland 4 – 6
USA – Danmark 3 – 0
Danmark – Sverig 1 -4

💥 Liste: Vanvittige resultater i landsholdshistorien

Ishockey er en sport, hvor alt kan ske og under et verdensmesterskab afspejler slutresultatet ikke altid kampen. Storfavoritterne plejer ofte at klare sig igennem VM-gruppespillet med gode resultater, men det sker nogle gange, at favoritterne undervurderer de mindre nationer, hvilket åbner op for reelle overraskelser. Her er en liste over nogle af de mest forbløffende resultater i landsholdshistorien.

USA – Sovjetunionen, OL 1980

De fleste kan sikkert historien om det her hold, især hvis de har set filmklassikeren Miracle. Træner Herb Brooks satte et hold sammen, der udelukkende bestod af collegespillere, da han udtog USA’s trup til OL i Lake Placid i 1980. Alle eksperter havde reelt udelukket holdet på forhånd og ingen troede, at de ville komme i nærheden af topplaceringerne. Det lykkedes yankeerne at komme i semifinalen, men der ventede det stjernespækkede Sovjet, som havde spillere som Kharlamov, Vladimir Krutov og Sergej Makarov. Resultatet var givet på forhånd og selvtilliden blev ikke øget af, at USA kom til OL med et sviende nederlag i VM-testkampen mod netop Sovjet. Men mod alle odds lykkedes det USA at vinde og slutresultatet blev 4 – 3 efter Mike Eruzione scorede det afgørende mål. Det lykkedes USA at vinde mesterskabet efter at have vundet mod Finland i finalen og det olympiske guld er den dag i dag en af ishockeyverdenens største sensationer.

Hviderusland – Sverige, OL 2002

Sveriges sviende nederlag mod Hviderusland er noget svenskerne prøver at glemme, men det er trods alt et resultat, som skal med på listen over forbløffende øjeblikke. Inden OL havde træner Hardy Nielsen været ude og sige, at Sverige skulle spille “Big Ice Hockey” – et spilsystem, som viste sig at være utroligt effektivt i gruppespillet. Sverige vandt alle sine kampe og resultatet pegede på stor dominans (5 – 2 mod Canada, 2 – 1 mod Tjekkiet og 7 – 1 mod Tyskland). På grund af det gode resultat i gruppespillet blev Sverige belønnet med en let lodtrækning i den første runde af slutspillet, hvor de skulle spille mod Hviderusland. Det rygtedes at Hviderusland allerede havde booket deres flybilletter til dagen efter kvartfinalen, hvor de vidste, at de ville ryge ud mod Sverige. Kampen blev dog sværere end ventet for Sverige og det stod 3 – 3 med mindre end tre minutters spilletid tilbage. På det tidspunkt vælger Vladimir Kopats at skyde fra midtzonen og en målløs, hoppende Tommy Salo bliver ramt på skulderen af pucken, taber den i luften og pucken hopper desværre ind i det svenske mål. 4 – 3 til Hviderusland og en af ishockeyhistoriens største sensationer var et faktum.

Tyskland – Tjekkiet, World Cup 1996

Tyskland er en nation i fremgang og er lige nu ikke så langt fra toppen af ishockeyverdenen. I 1996 var Tyskland dog en lilleputnation, når det kom til ishockey og Tjekkiet var samtidig et af de mest stjernespækkede hold i hele World Cuppen med spillere som Jaromir Jagr, Robert Reichel og Petr Nedved. Tjekkerne stod dog for en af de værste fiaskoer i ishockeyhistorien og resultatet var alt andet end flatterende. De to første kampe sluttede med et nederlag mod Finland med 7 – 3 og derefter mod Sverige med 3 – 0. Det mest pinlige nederlag kom dog i den afsluttende kamp mod Tyskland. Mange regnede med, at tjekkerne skulle spille for deres ære og udslette Tyskland, men i stedet blev det til et nederlag på hele 7 – 1 og Tjekkiet røg ud af World Cuppen med skammelige 4 – 17 i målforskel.

Tyskland – Canada, OL 2018

En af de seneste sensationer må være Tysklands fremgang til OL i Pyeongchang i 2018. Tyskerne havde et respektabelt hold, men på forhånd troede ingen, at de ville opnå de resultater, de imponerede med. Tyskland indledte som forventet gruppespillet med nederlag mod Finland og Sverige og en sejr over Norge. Inden slutspillet blev Tyskland seedet til en 9. plads ud af 12, men da de påbegyndte slutspillet skete der noget. Tyskland lagde ud med at sende Schweiz ud og i kvartfinalen var det Sverige, som måtte vende hjem med halen mellem benene efter et nederlag på 4 – 3 mod den tyske maskine. Da Canada ventede i semifinalen var der mange, som anså Tysklands eventyr for at være slut, men også Canada blev kørt over med resultatet 4 – 3. I finalen blev Rusland dog et nummer for stort, men det krævede en forlængelse inden Rusland kunne vinde med 4 – 3. Sejren over Canada i semifinalen går over i historiebøgerne som en af mest imponerende sensationer nogensinde.