Her finder du alle informationer om slutspillet til ishockey VM 2024. Efter alle 16 deltagende hold har spillet deres syv gruppespilskampe, sÄ gÄr de bedste hold videre til slutspillet, hvor det er vind eller forsvind i alle kampe.

Det er de fire bedste hold i de to VM-grupper, som gÄr videre til slutspillet, som indledes med kvartfinaler og derefter fÞlges af semifinaler og medaljekampe. Slutspillet starter d. 23. maj og varer indtil mesterskabet afsluttes sÞndag d. 26. maj.

Buffalo Sabres - New Jersey Devils

Slutspillet til ishockey VM 2024

Her er kampprogrammet for kampene, som spilles under slutspillet til VM 2024. Hvilke hold der deltager i de forskellige kampe stÄr klart, nÄr gruppespillet er slut.

🏆 SĂ„dan spilles slutspillet til ishockey VM 2024

I slutspillet er det vind eller forsvind i alle kampe. MÄlet for de otte hold, som gÄr videre hertil, er at nÄ til den sidste kamp, hvor den nye verdensmester i ishockey kÄres. PÄ denne side finder du alle informationer, om hvordan slutspillet til ishockey VM 2024 foregÄr.

NÄr de otte hold er klar til slutspillet, vil vi opdatere denne side med en slutspilsoversigt, hvor du kan fÞlge holdenes vej frem til finalen. Ovenfor finder du indtil videre datoer og tider for samtlige slutspilskampe. I takt med at holdene bliver klar til slutspillet, vil det stÄ klart, hvilke hold der spiller i de respektive kvartfinaler.

🏒 Hvilke hold gĂ„r videre til slutspillet?

Slutspillet har plads til otte landshold og det er de fire bedste hold fra gruppe A, som gÄr videre hertil sammen med de fire bedste hold fra gruppe B. For at opnÄ en af de hÞjeste placeringer i gruppen krÊver det, at man samler sÄ mange point som muligt sammen i de syv kampe, som holdene spiller i gruppespillet.

🏟 Hvor spilles slutspilskampene?

Ligesom i gruppespillet vil kampene i VM-slutspillet i 2024 finde sted i Ostrava og Prag og Riga Arena. Kampene vil blive delt op mellem de to arenaer O2 Arena og Ostrava Arena, hvor den fÞrstnÊvnte afholder de fleste af kampene. Kvartfinalerne deles lige mellem arenaerne, men begge semifinaler samt bronzekampen og finalen afgÞres i Tampere.

đŸ€·đŸŒ Hvordan fungerer slutspillet?

Kvartfinaler

Slutspillet indledes med fire kvartfinaler torsdag d. 23. maj, som mange anser for at vÊre den vigtigste del af slutspillet. Det er her det afgÞres, om man fÄr chancen for at spille med om medaljerne, eller om man mÄ pakke tasken og afslutte VM-eventyret. Holdene som vinder deres kvartfinaler er nemlig klar til semifinalen og en af medaljekampene. Her oplister vi datoer og tider for samtlige kvartfinaler.

• Torsdag d. 23. maj kl. 16:20 – Kvartfinale 1
  • Torsdag d. 23. maj kl. 16:20 – Kvartfinale 2
  • Torsdag d. 23. maj kl. 20:20 – Kvartfinale 3
  • Torsdag d. 23. maj kl. 20:20 – Kvartfinale 4

Semifinaler

Om holdene gÄr videre til finalekampen eller bronzekampen er netop det, der afgÞres i semifinalerne, som vil blive spillet lÞrdag d. 25. maj. Vinderne af disse to kampe gÄr direkte videre til den store VM-finale og spiller dermed om verdensmestertitlen. Taberne fÄr ogsÄ lov til at spille videre, men det er i kampen om bronzemedaljen. Her oplister vi dato og tider for semifinalerne:

• LĂžrdag d. 25. maj kl. 14:20 – Semifinale 1
  • LĂžrdag d. 25. maj kl. 18:20 – Semifinale 2

Medaljekampe

Bronzekampen og finalen spilles begge sĂžndag d. 26. maj. For at Ăžge spĂŠndingen spilles bronzekampen fĂžrst og mesterskabet afrundes til sidst med den store finalekamp. Her oplister vi dato og tider for medaljekampene.

• SĂžndag d. 26. maj kl. 15:20 – Bronzekampen
  • SĂžndag d. 26. maj kl. 20:20 – Finalen

đŸ„… Hvilke hold mĂždes til VM-slutspillet?

Allerede inden slutspillet starter, er der en fĂŠrdig skabelon for, hvilke kvalificerede hold der kommer til at mĂžde hinanden i kvartfinalerne. Vinderen i gruppe A kommer til at spille mod fireren i gruppe B, mens vinderen i gruppe B skal mĂžde fireren i gruppe A. I de to andre kampe er det toeren i gruppe A, der mĂžder treeren i gruppe B samt toeren i gruppe B, som spiller mod treeren i gruppe A.

SĂ„dan vil kvartfinalerne blive spillet:
Vinderen gruppe A – Fireren gruppe B
Vinderen gruppe B – Fireren gruppe A
Toeren gruppe A – Treeren gruppe B
Toeren gruppe B – Treeren gruppe A

Holdene som bliver nummer et og to i grupperne fÄr hjemmebanefordel i kvartfinalerne, hvilket betyder, at de fÄr lov til at spille deres kampe i den arena, hvor de har spillet deres gruppespilskampe. Dette betyder, at man slipper for rejsetid inden kampen, hvilket kan vÊre en utroligt stor fordel, hvis VM-byerne ligger langt fra hinanden.

Seedning afgĂžr modstanderne i semifinalerne

I semifinalerne anvender man fra og med 2019 nye regler, hvor det er holdenes prÊstationer i gruppespillet, som afgÞr modstanderen i semifinalen. Efter de fire kvalificerede hold er klar, rankes disse ud fra deres placering i gruppen, point, mÄldifference og antallet af scorede mÄl i gruppespillet. Det bedste hold her mÞder det dÄrligst rankede hold i den ene semifinale, mens de to andre hold mÞdes i den anden kamp.

SÄdan sÄ seedningen mellem holdene ud i slutspillet i 2023:

1. USA (Ăžverst i gruppen, 20 point)
  2. Schweiz (Ăžverst i gruppen, 19 point)
  3. Sverige (nummer to i gruppen, 18 point)
  4. Canada (nummer to i gruppen, 15 point)
  5. Finland (nummer tre i gruppen, 16 point)
  6. Letland (nummer tre i gruppen, 13 point)
  7. Tjekkiet (nummer fire i gruppen, 13 point)
  8. Tyskland (nummer fire i gruppen, 12 point)

đŸ‡©đŸ‡° Hvilke hold kan Danmark mĂžde i VM-slutspillet?

Da det danske landshold spiller i gruppe A, vil de automatisk mÞde et hold fra gruppe B i kvartfinalen. Hold som har gode chancer for at nÄ til slutspillet er USA og Sverige, som med stor sandsynlighed vil toppe tabellen ved gruppespillets afslutning. Hvilket af disse hold Danmark vil kunne mÞde hÊnger sammen med, hvordan selve holdet og modstanderne placerer sig i tabellen.

Hvis Danmark opnÄr fjerdepladsen i gruppespillet og dermed er den sidste nation fra gruppe A, der gÄr videre til slutspillet, er der stor chance for at mÞde en svÊrere modstander. Det kunne meget vel vÊre netop USA eller Sverige. Fra og med semifinalen er der sÄ mulighed for ogsÄ at mÞde hold fra ens egen gruppe.

đŸ„‡ Ishockey VM 2024 finale

Den store ishockey VM finale er kulminationen pÄ hele turneringen og ogsÄ kampen, der i sidste ende afgÞr, hvem der kan tage guldmedaljen med hjem. Holdene som gÄr hele vejen hertil har til at begynde med prÊsteret under gruppespillet og derefter vundet bÄde deres kvartfinale og semifinale.

Ishockey VM 2024 finalen vil blive spillet pÄ O2 Arena, hvor et publikum pÄ op til 20.000 tilskuere kan se den spÊndende kamp. Datoen der skal holdes Þje med for den store kamp er d. 26. maj 2024.

Vi har endnu til gode at se, hvilke to hold der nÄr til finalen i ishockey VM 2024, men allerede lÊnge inden turneringen begynder, plejer der at vÊre mange gÊtterier om, hvilke hold det ender med at blive.

🏆 Hvem vandt ishockey VM 2023?

Kampen om guldmedaljen var mellem Canada og Tyskland, og her var det Canada, som sikrede sig guldet.

đŸ‡©đŸ‡° Hvor mange gange har Danmark vundet ishockey VM?

DesvĂŠrre har Danmark endnu til gode at vinde ishockey VM, men vi krydser fingre!

🏒 Hvem kan Danmark mþde i kvartfinalen?

Hvis Danmark gÄr videre til slutspillet, vil de i kvartfinalen mÞde et hold fra gruppe B. Her er blandt andet USA og Sverige blandt de potentielle modstandere.

⭐ Tidligere finalekampe til ishockey VM

Selv om det danske landshold ikke kvalificerer sig til at spille VM-finalen, plejer de danske fans at fÞlge den spÊndende kamp om guldet. Kampene plejer at byde pÄ store overraskelser, specielt nÄr hold som tidligere har mÞdt hinanden i turneringen spiller mod hinanden igen. Her opsummerer vi de senere Ärs finaler i verdensmesterskabet i ishockey.

VM 2010 i Tyskland

Rusland og Tjekkiet var de hold, der nÄede hele vejen til finalen i Lanxess Arena i Köln. Dette var fÞrste gang holdene mÞdtes i en VM-finale og allerede efter 20 sekunder kunne Tjekkiet score det fÞrste mÄl. OgsÄ i den anden periode scorede holdet og fÞrst i den sidste periode var det Rusland der Þgede farten. Med 35 sekunder tilbage af kampen kunne Rusland score sit fÞrste mÄl, men dette var ikke nok til at bringe kampen ud i en forlÊngelse.

VM 2011 i Slovakiet

Finalen i 2011 blev et ĂŠgte opgĂžr mellem de to rivaler Tre Kroner fra Sverige og de finske lĂžver. Foran tilskuerne pĂ„ Orange Arena i Bratislava kunne Finland virkelig trĂŠkke fra i den sidste periode og dermed vinde kampen med 6 – 1. Da de sidste 20 minutter blev indledt stod det 1 – 1, men efter bare et par minutter havde Finland en fĂžring pĂ„ 3 – 1. Sverige kĂŠmpede til det sidste, men i kampens sidste fem minutter formĂ„ede Finland at score yderligere tre mĂ„l, som slog det sidste sĂžm i kisten.

VM 2012 i Finland og Sverige

Rusland og Slovakiet nĂ„ede til VM-finalen, som blev indledt med et tidligt mĂ„l af Slovakiet. Det lykkedes dog Rusland at udligne inden perioden sluttede og i den anden periode kunne holdet virkelig trĂŠkke fra. Dette kunne mĂŠrkes ikke bare pĂ„ antallet af mĂ„l, men ogsĂ„ i skuddene pĂ„ mĂ„l, som blev 16 – 8 i perioden. I den sidste periode fik Slovakiet et mĂ„l mere, men dette rakte slet ikke. Kampens slutresultat blev 6 – 2 til Rusland.

VM 2013 i Sverige og Finland

Sverige gik hele vejen til VM-finalen pĂ„ hjemmebane og spillede mod Schweiz, som man allerede havde spillet mod i turneringens gruppespil. I den kamp var det Schweiz, der klarede sig bedst og Tre Kroner gik dermed i finalen med en stor lyst til revanche. Det var dog Schweiz, som scorede kampens fĂžrste mĂ„l, men Erik Gustafssons mĂ„l ni minutter inde i kampen vendte virkelig billedet. Dette var starten pĂ„ Sveriges mĂ„lkavalkade, som betĂžd at kampen sluttede 5 – 1.

VM 2014 i Hviderusland

Finland og Rusland spillede mod hinanden i gruppespillet og gik derefter hele vejen til VM-finalen, hvor de igen spillede mod hinanden. Kampen var til at begynde med meget lige og halvvejs inde i kampen stod det 2 – 2. Derefter trak det russiske hold fra og kunne virkelig udnytte Finlands mange udvisninger. Da slutsignalet lĂžd stod der 5 – 2 pĂ„ tavlen og Rusland kunne tage sit femte VM-guld med hjem.

VM 2015 i Tjekkiet

2015 var det fĂžrste Ă„r i 2010’erne, hvor et hold uden for Europa nĂ„ede til VM-finalen. Det canadiske hold gik fejlfrit igennem slutspillet og klarede sig hele vejen til en finalekamp mod de regerende mestre fra Rusland. Den nordamerikanske ishockeynation prĂŠsterede en utrolig stĂŠrk indsats i kampen og lod ikke Rusland fĂ„ en chance for at komme til. Med en mĂ„lforskel pĂ„ 37 – 12 og mĂ„lscoren 6 – 1 kunne Canada sikre VM-guldet.

VM 2016 i Rusland

I 2016 nÄede Canada igen til VM-finalen, hvor man spillede mod Finland. De to hold havde tidligere mÞdt hinanden i gruppespillet, hvor Finland var det hold, der klarede sig bedst. I finalekampen sÄ det dog anderledes ud, og nu var det i stedet det canadiske landshold, som klarede sig bedst. Connor McDavid indledte mÄlscoringen i den fÞrste periode og Matt Duchene kunne senere score et mÄl i kampens allersidste sekund.

VM 2017 i Frankrig og Tyskland

Canada nÄede i 2017 til sin tredje VM-finale i trÊk og spillede denne gang mod svenske Tre Kroner. Victor Hedman scorede kampens fÞrste mÄl og kort efter kunne Canada udligne. Kampen bÞd ikke pÄ flere mÄl og mÄtte gÄ over i en straffeskudskonkurrence for at blive afgjort. Nicklas BÀckström og Oliver Ekman-Larsson var de eneste spillere, der scorede pÄ straffe og takket vÊre Henrik Lundqvists redninger i mÄlet kunne Sverige tage guldet med hjem.

VM 2018 i Danmark

Finalen i 2018 blev en gentagelse af VM i 2013, hvor Sverige og Schweiz igen spillede om titlen som verdensmester. Holdene havde mĂždt hinanden i gruppespillet og der var det Sverige, der prĂŠsterede bedst. SĂ„dan blev det ogsĂ„ i finalekampen, hvor Tre Kroner lykkedes med at forsvare guldet. BĂ„de den fĂžrste og den anden periode bĂžd pĂ„ et mĂ„l fra begge hold og med et slutresultat pĂ„ 2 – 2 mĂ„tte kampen gĂ„ videre til straffe. Endnu en gang var det den svenske mĂ„lmand, denne gang Anders Nilsson, som kunne afgĂžre det hele.

VM 2019 i Slovakiet

Ligesom i 2016 var det Canada og Finland, der spillede mod hinanden i VM-finalen. OgsĂ„ i dette Ă„r havde holdene mĂždt hinanden i gruppespillet, hvor Canada var holdet, der prĂŠsterede bedst. Finland kom til verdensmesterskabet som underdogs, men overraskede de fleste med sit hold, hvor de store stjerner udeblev. Efter mĂ„lscoringerne blev indledt af Canada kunne Finland tage over og trods det, at de havde halvt sĂ„ mange skud pĂ„ mĂ„l som modstanderne, kunne de bringe kampen til slutresultatet 3 – 1.

VM 2020 i Schweiz

Turneringen blev aflyst pÄ grund af coronaepidemien.

VM 2021 i Letland

Det mest spÊndende mesterskab lÊnge bÞd pÄ flere overraskende resultater, men i finalen var det alligevel to velkendte hold, som spillede mod hinanden. Canada og Finlands kamp gik efter en canadisk reducering i den sidste periode videre til forlÊngelse, hvor Nick Paul kunne score det afgÞrende mÄl for Canada. Dette blev Canadas 27. guldmedalje til verdensmesterskabet.

VM 2022 i Finland

Det blev en finalekamp mellem to store ishockeygiganter, nemlig Canada og Finland. Som forventet var det et tÊt opgÞr mellem de to stÊrke landsskaber. Det blev fÞrst efter overtiden, at Finland formÄede, at sikre sig en snÊver sejr pÄ 4-3. Begge hold er i Þvrigt favoritter til at vinde dette Ärs VM i ishockey.

VM 2023 i Finland og Letland

VM-finalen 2023 var fÞrste gang nogensinde at Tyskland nÄede finalen, men her lykkedes det dem dog ikke at fÄ det resultat de havde hÄbet. Canada vandt sÄledes overlegent med 5-2, og vandt dermed deres 28. verdensmesterskab.

đŸ‡©đŸ‡° Danmark til VM-slutspillet i ishockey

Det er desvÊrre kun fÄ gange, at Danmarks ishockeylandshold er nÄet til verdensmesterskabets slutspil. Det lykkedes i 2010 og 2016, hvor holdet gik videre til kvartfinalerne og de to 8. pladser er deres bedste resultater til dato.