LeoVegas

Her finder du alle informationer om slutspillet til ishockey VM 2024. Efter alle 16 deltagende hold har spillet deres syv gruppespilskampe, så går de bedste hold videre til slutspillet, hvor det er vind eller forsvind i alle kampe.

Det er de fire bedste hold i de to VM-grupper, som går videre til slutspillet, som indledes med kvartfinaler og derefter følges af semifinaler og medaljekampe. Slutspillet starter d. 23. maj og varer indtil mesterskabet afsluttes søndag d. 26. maj.

Slutspillet til ishockey VM 2024

Her er kampprogrammet for kampene, som spilles under slutspillet til VM 2024. Hvilke hold der deltager i de forskellige kampe står klart, når gruppespillet er slut.

Dato Tid Kamp
23. maj 2024 16:20 Kvartfinale 1
23. maj 2024 16:20 Kvartfinale 2
23. maj 2024 20:20 Kvartfinale 3
23. maj 2024 20:20 Kvartfinale 4
25. maj 2024 14:20 Semifinale 1
25. maj 2024 18:20 Semifinale 2
26. maj 2024 15:20 Bronzekamp
26. maj 2024 20:20 Finale

🏆 Sådan spilles slutspillet til ishockey VM 2024

I slutspillet er det vind eller forsvind i alle kampe. Målet for de otte hold, som går videre hertil, er at nå til den sidste kamp, hvor den nye verdensmester i ishockey kåres. På denne side finder du alle informationer, om hvordan slutspillet til ishockey VM 2024 foregår.

Når de otte hold er klar til slutspillet, vil vi opdatere denne side med en slutspilsoversigt, hvor du kan følge holdenes vej frem til finalen. Ovenfor finder du indtil videre datoer og tider for samtlige slutspilskampe. I takt med at holdene bliver klar til slutspillet, vil det stå klart, hvilke hold der spiller i de respektive kvartfinaler.

🏒 Hvilke hold går videre til slutspillet?

Slutspillet har plads til otte landshold og det er de fire bedste hold fra gruppe A, som går videre hertil sammen med de fire bedste hold fra gruppe B. For at opnå en af de højeste placeringer i gruppen kræver det, at man samler så mange point som muligt sammen i de syv kampe, som holdene spiller i gruppespillet.

🏟 Hvor spilles slutspilskampene?

Ligesom i gruppespillet vil kampene i VM-slutspillet i 2024 finde sted i Ostrava og Prag og Riga Arena. Kampene vil blive delt op mellem de to arenaer O2 Arena og Ostrava Arena, hvor den førstnævnte afholder de fleste af kampene. Kvartfinalerne deles lige mellem arenaerne, men begge semifinaler samt bronzekampen og finalen afgøres i Tampere.

🤷🏼 Hvordan fungerer slutspillet?

Kvartfinaler

Slutspillet indledes med fire kvartfinaler torsdag d. 23. maj, som mange anser for at være den vigtigste del af slutspillet. Det er her det afgøres, om man får chancen for at spille med om medaljerne, eller om man må pakke tasken og afslutte VM-eventyret. Holdene som vinder deres kvartfinaler er nemlig klar til semifinalen og en af medaljekampene. Her oplister vi datoer og tider for samtlige kvartfinaler.

 • Torsdag d. 23. maj kl. 16:20 – Kvartfinale 1
 • Torsdag d. 23. maj kl. 16:20 – Kvartfinale 2
 • Torsdag d. 23. maj kl. 20:20 – Kvartfinale 3
 • Torsdag d. 23. maj kl. 20:20 – Kvartfinale 4

Semifinaler

Om holdene går videre til finalekampen eller bronzekampen er netop det, der afgøres i semifinalerne, som vil blive spillet lørdag d. 25. maj. Vinderne af disse to kampe går direkte videre til den store VM-finale og spiller dermed om verdensmestertitlen. Taberne får også lov til at spille videre, men det er i kampen om bronzemedaljen. Her oplister vi dato og tider for semifinalerne:

 • Lørdag d. 25. maj kl. 14:20 – Semifinale 1
 • Lørdag d. 25. maj kl. 18:20 – Semifinale 2

Medaljekampe

Bronzekampen og finalen spilles begge søndag d. 26. maj. For at øge spændingen spilles bronzekampen først og mesterskabet afrundes til sidst med den store finalekamp. Her oplister vi dato og tider for medaljekampene.

 • Søndag d. 26. maj kl. 15:20 – Bronzekampen
 • Søndag d. 26. maj kl. 20:20 – Finalen

🥅 Hvilke hold mødes til VM-slutspillet?

Allerede inden slutspillet starter, er der en færdig skabelon for, hvilke kvalificerede hold der kommer til at møde hinanden i kvartfinalerne. Vinderen i gruppe A kommer til at spille mod fireren i gruppe B, mens vinderen i gruppe B skal møde fireren i gruppe A. I de to andre kampe er det toeren i gruppe A, der møder treeren i gruppe B samt toeren i gruppe B, som spiller mod treeren i gruppe A.

Sådan vil kvartfinalerne blive spillet:
Vinderen gruppe A – Fireren gruppe B
Vinderen gruppe B – Fireren gruppe A
Toeren gruppe A – Treeren gruppe B
Toeren gruppe B – Treeren gruppe A

Holdene som bliver nummer et og to i grupperne får hjemmebanefordel i kvartfinalerne, hvilket betyder, at de får lov til at spille deres kampe i den arena, hvor de har spillet deres gruppespilskampe. Dette betyder, at man slipper for rejsetid inden kampen, hvilket kan være en utroligt stor fordel, hvis VM-byerne ligger langt fra hinanden.

Seedning afgør modstanderne i semifinalerne

I semifinalerne anvender man fra og med 2019 nye regler, hvor det er holdenes præstationer i gruppespillet, som afgør modstanderen i semifinalen. Efter de fire kvalificerede hold er klar, rankes disse ud fra deres placering i gruppen, point, måldifference og antallet af scorede mål i gruppespillet. Det bedste hold her møder det dårligst rankede hold i den ene semifinale, mens de to andre hold mødes i den anden kamp.

Sådan så seedningen mellem holdene ud i slutspillet i 2023:

 1. USA (øverst i gruppen, 20 point)
 2. Schweiz (øverst i gruppen, 19 point)
 3. Sverige (nummer to i gruppen, 18 point)
 4. Canada (nummer to i gruppen, 15 point)
 5. Finland (nummer tre i gruppen, 16 point)
 6. Letland (nummer tre i gruppen, 13 point)
 7. Tjekkiet (nummer fire i gruppen, 13 point)
 8. Tyskland (nummer fire i gruppen, 12 point)

🇩🇰 Hvilke hold kan Danmark møde i VM-slutspillet?

Da det danske landshold spiller i gruppe A, vil de automatisk møde et hold fra gruppe B i kvartfinalen. Hold som har gode chancer for at nå til slutspillet er USA og Sverige, som med stor sandsynlighed vil toppe tabellen ved gruppespillets afslutning. Hvilket af disse hold Danmark vil kunne møde hænger sammen med, hvordan selve holdet og modstanderne placerer sig i tabellen.

Hvis Danmark opnår fjerdepladsen i gruppespillet og dermed er den sidste nation fra gruppe A, der går videre til slutspillet, er der stor chance for at møde en sværere modstander. Det kunne meget vel være netop USA eller Sverige. Fra og med semifinalen er der så mulighed for også at møde hold fra ens egen gruppe.

🥇 Ishockey VM 2024 finale

Den store ishockey VM finale er kulminationen på hele turneringen og også kampen, der i sidste ende afgør, hvem der kan tage guldmedaljen med hjem. Holdene som går hele vejen hertil har til at begynde med præsteret under gruppespillet og derefter vundet både deres kvartfinale og semifinale.

Ishockey VM 2024 finalen vil blive spillet på O2 Arena, hvor et publikum på op til 20.000 tilskuere kan se den spændende kamp. Datoen der skal holdes øje med for den store kamp er d. 26. maj 2024.

Vi har endnu til gode at se, hvilke to hold der når til finalen i ishockey VM 2024, men allerede længe inden turneringen begynder, plejer der at være mange gætterier om, hvilke hold det ender med at blive.

🏆 Hvem vandt ishockey VM 2023?

Kampen om guldmedaljen var mellem Canada og Tyskland, og her var det Canada, som sikrede sig guldet.

🇩🇰 Hvor mange gange har Danmark vundet ishockey VM?

Desværre har Danmark endnu til gode at vinde ishockey VM, men vi krydser fingre!

🏒 Hvem kan Danmark møde i kvartfinalen?

Hvis Danmark går videre til slutspillet, vil de i kvartfinalen møde et hold fra gruppe B. Her er blandt andet USA og Sverige blandt de potentielle modstandere.

⭐ Tidligere finalekampe til ishockey VM

Selv om det danske landshold ikke kvalificerer sig til at spille VM-finalen, plejer de danske fans at følge den spændende kamp om guldet. Kampene plejer at byde på store overraskelser, specielt når hold som tidligere har mødt hinanden i turneringen spiller mod hinanden igen. Her opsummerer vi de senere års finaler i verdensmesterskabet i ishockey.

VM 2010 i Tyskland

Rusland og Tjekkiet var de hold, der nåede hele vejen til finalen i Lanxess Arena i Köln. Dette var første gang holdene mødtes i en VM-finale og allerede efter 20 sekunder kunne Tjekkiet score det første mål. Også i den anden periode scorede holdet og først i den sidste periode var det Rusland der øgede farten. Med 35 sekunder tilbage af kampen kunne Rusland score sit første mål, men dette var ikke nok til at bringe kampen ud i en forlængelse.

VM 2011 i Slovakiet

Finalen i 2011 blev et ægte opgør mellem de to rivaler Tre Kroner fra Sverige og de finske løver. Foran tilskuerne på Orange Arena i Bratislava kunne Finland virkelig trække fra i den sidste periode og dermed vinde kampen med 6 – 1. Da de sidste 20 minutter blev indledt stod det 1 – 1, men efter bare et par minutter havde Finland en føring på 3 – 1. Sverige kæmpede til det sidste, men i kampens sidste fem minutter formåede Finland at score yderligere tre mål, som slog det sidste søm i kisten.

VM 2012 i Finland og Sverige

Rusland og Slovakiet nåede til VM-finalen, som blev indledt med et tidligt mål af Slovakiet. Det lykkedes dog Rusland at udligne inden perioden sluttede og i den anden periode kunne holdet virkelig trække fra. Dette kunne mærkes ikke bare på antallet af mål, men også i skuddene på mål, som blev 16 – 8 i perioden. I den sidste periode fik Slovakiet et mål mere, men dette rakte slet ikke. Kampens slutresultat blev 6 – 2 til Rusland.

VM 2013 i Sverige og Finland

Sverige gik hele vejen til VM-finalen på hjemmebane og spillede mod Schweiz, som man allerede havde spillet mod i turneringens gruppespil. I den kamp var det Schweiz, der klarede sig bedst og Tre Kroner gik dermed i finalen med en stor lyst til revanche. Det var dog Schweiz, som scorede kampens første mål, men Erik Gustafssons mål ni minutter inde i kampen vendte virkelig billedet. Dette var starten på Sveriges målkavalkade, som betød at kampen sluttede 5 – 1.

VM 2014 i Hviderusland

Finland og Rusland spillede mod hinanden i gruppespillet og gik derefter hele vejen til VM-finalen, hvor de igen spillede mod hinanden. Kampen var til at begynde med meget lige og halvvejs inde i kampen stod det 2 – 2. Derefter trak det russiske hold fra og kunne virkelig udnytte Finlands mange udvisninger. Da slutsignalet lød stod der 5 – 2 på tavlen og Rusland kunne tage sit femte VM-guld med hjem.

VM 2015 i Tjekkiet

2015 var det første år i 2010’erne, hvor et hold uden for Europa nåede til VM-finalen. Det canadiske hold gik fejlfrit igennem slutspillet og klarede sig hele vejen til en finalekamp mod de regerende mestre fra Rusland. Den nordamerikanske ishockeynation præsterede en utrolig stærk indsats i kampen og lod ikke Rusland få en chance for at komme til. Med en målforskel på 37 – 12 og målscoren 6 – 1 kunne Canada sikre VM-guldet.

VM 2016 i Rusland

I 2016 nåede Canada igen til VM-finalen, hvor man spillede mod Finland. De to hold havde tidligere mødt hinanden i gruppespillet, hvor Finland var det hold, der klarede sig bedst. I finalekampen så det dog anderledes ud, og nu var det i stedet det canadiske landshold, som klarede sig bedst. Connor McDavid indledte målscoringen i den første periode og Matt Duchene kunne senere score et mål i kampens allersidste sekund.

VM 2017 i Frankrig og Tyskland

Canada nåede i 2017 til sin tredje VM-finale i træk og spillede denne gang mod svenske Tre Kroner. Victor Hedman scorede kampens første mål og kort efter kunne Canada udligne. Kampen bød ikke på flere mål og måtte gå over i en straffeskudskonkurrence for at blive afgjort. Nicklas Bäckström og Oliver Ekman-Larsson var de eneste spillere, der scorede på straffe og takket være Henrik Lundqvists redninger i målet kunne Sverige tage guldet med hjem.

VM 2018 i Danmark

Finalen i 2018 blev en gentagelse af VM i 2013, hvor Sverige og Schweiz igen spillede om titlen som verdensmester. Holdene havde mødt hinanden i gruppespillet og der var det Sverige, der præsterede bedst. Sådan blev det også i finalekampen, hvor Tre Kroner lykkedes med at forsvare guldet. Både den første og den anden periode bød på et mål fra begge hold og med et slutresultat på 2 – 2 måtte kampen gå videre til straffe. Endnu en gang var det den svenske målmand, denne gang Anders Nilsson, som kunne afgøre det hele.

VM 2019 i Slovakiet

Ligesom i 2016 var det Canada og Finland, der spillede mod hinanden i VM-finalen. Også i dette år havde holdene mødt hinanden i gruppespillet, hvor Canada var holdet, der præsterede bedst. Finland kom til verdensmesterskabet som underdogs, men overraskede de fleste med sit hold, hvor de store stjerner udeblev. Efter målscoringerne blev indledt af Canada kunne Finland tage over og trods det, at de havde halvt så mange skud på mål som modstanderne, kunne de bringe kampen til slutresultatet 3 – 1.

VM 2020 i Schweiz

Turneringen blev aflyst på grund af coronaepidemien.

VM 2021 i Letland

Det mest spændende mesterskab længe bød på flere overraskende resultater, men i finalen var det alligevel to velkendte hold, som spillede mod hinanden. Canada og Finlands kamp gik efter en canadisk reducering i den sidste periode videre til forlængelse, hvor Nick Paul kunne score det afgørende mål for Canada. Dette blev Canadas 27. guldmedalje til verdensmesterskabet.

VM 2022 i Finland

Det blev en finalekamp mellem to store ishockeygiganter, nemlig Canada og Finland. Som forventet var det et tæt opgør mellem de to stærke landsskaber. Det blev først efter overtiden, at Finland formåede, at sikre sig en snæver sejr på 4-3. Begge hold er i øvrigt favoritter til at vinde dette års VM i ishockey.

VM 2023 i Finland og Letland

VM-finalen 2023 var første gang nogensinde at Tyskland nåede finalen, men her lykkedes det dem dog ikke at få det resultat de havde håbet. Canada vandt således overlegent med 5-2, og vandt dermed deres 28. verdensmesterskab.

🇩🇰 Danmark til VM-slutspillet i ishockey

Det er desværre kun få gange, at Danmarks ishockeylandshold er nået til verdensmesterskabets slutspil. Det lykkedes i 2010 og 2016, hvor holdet gik videre til kvartfinalerne og de to 8. pladser er deres bedste resultater til dato.