Her finder du TV-oversigten for verdensmesterskabet i ishockey 2022, som denne gang spilles i Finland. Årets TV-udsendelser fra ishockey VM vil finde sted på TV2’s kanaler TV2 Sport og TV2 Sport X. Nedenfor finder du alle tider for udsendelserne fra turneringen.

Foruden at se kampene på almindeligt TV vil du kunne se ishockey VM på TV2’s streamingtjeneste TV2 Play. Vær venligst opmærksom på at tiderne i vores TV-oversigt er for kampstart og at udsendelserne kan begynde noget tidligere.

Komplet TV-oversigt ishockey VM 2022

Tip: Klik på den kamp du gerne vil læse mere om

Finland - USA
        TV2 Play
Slovakiet - Tjekkiet
        TV2 Play
Letland - Canada
        TV2 Play
Sverige - Tyskland
        TV2 Play
Frankrig - Østrig
        TV2 Play
Schweiz - Slovenien
        TV2 Play
Ungarn - Danmark
        TV2 Play
Norge - Kasakhstan
        TV2 Play
Tyskland - Finland
        TV2 Play
Slovakiet - Letland
        TV2 Play
Slovenien - Canada
        TV2 Play
USA - Ungarn
        TV2 Play
Frankrig - Danmark
        TV2 Play
Norge - Schweiz
        TV2 Play
Tjekkiet - Kasakhstan
        TV2 Play
Sverige - Østrig
        TV2 Play
Tyskland - USA
        TV2 Play
Slovakiet - Canada
        TV2 Play
Tjekkiet - Letland
        TV2 Play
Finland - Sverige
        TV2 Play
Danmark - Østrig
        TV2 Play
Slovenien - Norge
        TV2 Play
Frankrig - Ungarn
        TV2 Play
Schweiz - Kasakhstan
        TV2 Play
Letland - Norge
        TV2 Play
USA - Østrig
        TV2 Play
Canada - Kasakhstan
        TV2 Play
Finland - Frankrig
        TV2 Play
Tjekkiet - Slovenien
        TV2 Play
Ungarn - Sverige
        TV2 Play
Danmark - Tyskland
        TV2 Play
Schweiz - Slovakiet
        TV2 Play
Ungarn - Finland
        TV2 Play
Letland - Slovenien
        TV2 Play
Østrig - Tyskland
        TV2 Play
Kasakhstan - Slovakiet
        TV2 Play
Norge - Tjekkiet
        TV2 Play
USA - Danmark
        TV2 Play
Østrig - Finland
        TV2 Play
Canada - Schweiz
        TV2 Play
Kasakhstan - Letland
        TV2 Play
Sverige - Frankrig
        TV2 Play
Tyskland - Ungarn
        TV2 Play
Slovenien - Slovakiet
        TV2 Play
Tjekkiet - Schweiz
        TV2 Play
USA - Frankrig
        TV2 Play
Canada - Norge
        TV2 Play
Danmark - Sverige
        TV2 Play
Østrig - Ungarn
        TV2 Play
Kasakhstan - Slovenien
        TV2 Play
Tyskland - Frankrig
        TV2 Play
Slovakiet - Norge
        TV2 Play
Canada - Tjekkiet
        TV2 Play
Sverige - USA
        TV2 Play
Finland - Danmark
        TV2 Play
Schweiz - Letland
        TV2 Play

TV-oversigt for slutspillet VM 2022

Dato Tid Kamp Kanaler
Torsdag d. 26. maj 2022 15:20 Kvartfinale 1 TV2 Sport
Torsdag d. 26. maj 2022 15:20 Kvartfinale 2 TV2 Sport X
Torsdag d. 26. maj 2022 19:20 Kvartfinale 3 TV2 Sport
Torsdag d. 26. maj 2022 19:20 Kvartfinale 4 TV2 Sport X
Lørdag d. 28. maj 2022 13:20 Semifinale 1 TV2 Sport X
Lørdag d. 28. maj 2022 17:20 Semifinale 2 TV2 Sport
Søndag d. 29. maj 2022 14:20 Bronzekamp TV2 Sport
Søndag d. 29. maj 2022 19:20 Finale TV2 Sport

Samtlige tider i vores VM-oversigt er angivet i dansk tid. Vær venligst opmærksom på, at ishockey VM 2022 tider og kanaler kan blive ændret og at Hockey-VM.dk ikke er ansvarlig for dette.

📺 Komplet oversigt med TV-tider for ishockey VM 2022

Udsendelserne fra ishockey VM 2022 vil i Danmark blive vist på TV2’s kanaler. De specifikke kanaler der kommer til at sende kampene er TV2 Sport og TV2 Sport X. TV2 Sport vil vise Danmarks kampe og nogle andre, mens TV2 Sport X vil vise øvrige kampe. Desuden forventer vi, at alle kampe vil kunne streames på TV2 Play. Inden selve kampen går i gang, plejer der at være en optakt, hvor situationen på holdet samt de mulige udfald diskuteres.

TV-rettigheder for kommende ishockey verdensmesterskaber

I de næste par år har TV2 rettighederne til at vise mesterskabet på sine kanaler. TV2 har rettighederne til og med VM i 2023. Fra 2024 overtager NENT group, som ejer Viasat, rettighederne frem til og med 2028.

Seertallene for ishockey er steget markant i de senere år. Da VM blev afholdt på hjemmebane i 2018, var det samlede danske seertal for alle kampene på 16 millioner.

Også for så vidt angår den danske liga er interessen stigende hos TV-seerne. TV2 har indgået en aftale om at vise alle kampe i den bedste danske liga – Metal Ligaen – på TV2 Play. Det betyder, at seerne vil kunne se ikke mindre end godt 265 kampe i sæsonen 2021/2022.

Ligachefen for Metal Ligaen, Kim Pedersen udtalte i forbindelse med aftalen til TV2: “Det er et helt nyt og spændende puslespil, vi er i gang med at lægge i forhold til kampprogrammet, når alle kampene skal fordeles ud over hele ugen. Publikum skal vænne sig til en ”ny måde at gå til ishockey på”, men nye spilletidspunkter og kampdage åbner op for nye muligheder. Vi står foran en banebrydende tid for dansk ishockey.” Formanden for Metal Ligaens Ligaforening, Klaus B. Rasmussen supplerer: “Vi læner op os ad fodbolden – også ved at være mere fleksible med spilletidspunkter. Det er supergodt for sporten.”

Den øgede TV-eksponering vil helt sikkert have en positiv effekt på interessen for sporten generelt og have en markant effekt på seertallene til det forestående VM. Og når ishockey VM i 2025 igen spilles på dansk (og svensk) grund, så vil interessen formentlig stige endnu mere.

Det er også blevet nemmere at følge med i en stor turnering som et ishockey VM, da det bliver mere tilgængeligt at følge kampene, når TV2 viser alle kampe via streaming på TV2 Play i de kommende par år. Når Nent Group, som ejer Viasat, overtager rettighederne i 2024, forventer vi, at man vil kunne se alle kampene via streaming på Viaplay.

🇩🇰 Sendinger af Danmarks VM-kampe

Her oplister vi samtlige sendetider for Danmarks kampe under ishockey VM 2022. På forhånd har holdet syv kampe foran sig, som alle spilles under gruppespillet. Hvis det lykkes holdet at gå videre til slutspillet, kan der blive tale om yderligere tre kampe, der præcis som de øvrige kampe vil blive vist på en af TV2’s kanaler.

  • Lørdag d. 14. maj kl. 11:20 Danmark – Kasakhstan (TV2 Sport)
  • Søndag d. 15. maj kl. 19:20 Danmark – Schweiz (TV2 Sport)
  • Tirsdag d. 17. maj kl. 15:20 Italien – Danmark (TV2 Sport)
  • Torsdag d. 19. maj kl. 15:20 Tyskland – Danmark (TV2 Sport)
  • Lørdag d. 21. maj kl. 11:20 Danmark – Frankrig (TV2 Sport)
  • Mandag d. 23. maj kl. 19:20 Canada – Danmark (TV2 Sport)
  • Tirsdag d. 24. maj kl. 15:20 Slovakiet – Danmark (TV2 Sport)

Samtlige tider er angivet i dansk tid.

🖥️ Se VM online – Livestream af ishockey VM

Da der er kampe, som bliver spillet samtidig under verdensmesterskabet i ishockey, kan det ske, at det ikke er samtlige kampe, der bliver vist på almindeligt TV. TV2 har rettighederne til ishockey VM og vi forventer, at du vil kunne streame samtlige kampe live på TV2 Play, så du ikke behøver at gå glip af ét eneste minut af VM-kampene.

Her vil du via deres ishockey VM streaming kunne se samtlige kampe i realtid, men også senere, hvis du ikke har mulighed for at se kampen mens den spilles. Dette er den store fordel ved at vælge netop streaming, da det giver en helt anden frihed i forhold til klassisk TV.

Du kan også sætte udsendelsen på pause, når du vil, mens du på en helt anden måde kan få indblik i eksperternes synspunkter i VM-studiet. Mens den almindelige TV-udsendelse viser reklamer, får du som ser online i stedet et ekstra besøg hos eksperterne, som giver deres perspektiv på kampen. Desuden sker det ind imellem, at en del VM-kampe ikke får plads i det almindelige TV-program, og disse kampe kan du så i stedet følge online.

Stream ishockey VM 2022 via mobil og tablet

Hvis du er på farten, behøver du ikke at være bange for at gå glip af nogen af VM-kampene. Når du streamer ishockey VM kan du nemlig gøre dette direkte på telefonen eller tabletten – uanset hvor du befinder dig. Det eneste der kræves er, at du har en fungerende internetforbindelse samt en konto hos TV2 Play. For at følge kampene på den nemmeste måde downloader du TV2 Plays app til din telefon eller tablet og logger på med dine oplysninger.

Stream ishockey via spilfirmaerne

Det sker ind imellem, at de danske spilfirmaer tilbyder streaming af de kampe, som de udbyder spil på. At tilbyde denne tjeneste til sine spillere er blevet mere og mere almindeligt, da det giver en stor merværdi sammenlignet med konkurrenterne. Hvad der kræves for at se spilfirmaernes streaming er forskelligt, men hos samtlige firmaer kræver det, at man har en registreret konto.

Nogle gange er udsendelsen kun tilgængelig for dem, der har spillet på den specifikke kamp eller dem, der har en vis sum penge indsat på deres spilkonto. En stor fordel ved at følge kampene hos spilfirmaerne er, at du samtidig med, at du ser kampen kan spille på den. Dette anser mange for at være et ekstra krydderi, når man ser kampe i realtid.

⏰ Hvornår begynder ishockey VM 2022?

Fredag d. 13. maj starter den allerførste kamp til årets verdensmesterskab i ishockey, som denne gang spilles i Finland.

📺 Hvem sender ishockey VM i år?

Det er TV2 som har rettighederne til at sende kampene fra årets mesterskab.

📱 Kan jeg streame kampene fra ishockey VM?

Kampene vil kunne streames på TV2 Play. Her kan du læse mere om at streame kampene fra ishockey VM.

🎙️ Eksperter, programværter og kommentatorer under ishockey VM

Da flertallet af danske fans følger ishockey VM via TV, så er det utroligt vigtigt, at TV-udsendelserne bliver så gode som muligt. Hver dag under VM vil danskerne tjekke i VM-oversigten og lægge ekstra mærke til, hvem der sidder i kommentatorboksen.

En god kommentator er alfa og omega for en vellykket TV-udsendelse og eksperterne kan komme med nye indgangsvinkler, som gør VM-kampene endnu mere interessante. Ekspertkommentatorerne har en vigtig rolle under TV-udsendelserne fra ishockey VM 2022 og studiet vil være en central del hver dag under turneringen. Her vil vi give et nærmere indblik i kommentatorteamet, som vil lede danskerne igennem ishockey VM 2022.

Her vil vi opdatere med information om, hvilke profiler vi kommer til at se i forbindelse med ishockey VM 2022.

VM-eksperterne hos TV2

I de kommende år vil verdensmesterskaberne i ishockey blive vist på TV2 Sport, hvor Lasse Degn og Morten Green er ekspertkommentatorer.

Lasse Degn

Lasse Degn var centerspiller og begyndte karrieren i hjembyen Herning hos Herning Blue Fox og spillede siden for Hvidovre IK, Rungsted Cobras, Rødovre Mighty Bulls og ganske kort for Malmø Redhawks. I sin karriere på landsholdet deltog han i seks VM-slutrunder, herunder to A-VM-slutrunder. Degn er en rutineret kommentator efter mere end 11 år som ekspertkommentator hos TV2, hvor han både har kommenteret den danske liga og verdensmesterskaberne.

Morten Green

Morten Green spillede især venstre wing og skiftede efter sin begyndelse i Rungsted til svensk ishockey, hvor han spillede i flere forskellige klubber. I sæsonen 2006/2007 var Green topscorer for Leksand. Siden spillede han i Malmø Redhawks og derefter i Tyskland inden han vendte tilbage til Rungsted. Morten Green var i mange år anfører for landsholdet og har flere imponerende meritter: Han er den spiller, der har spillet flest landsholdskampe, og han har deltaget i VM i ishockey hele 19 gange, første gang i 1999 og senest i 2017, herunder 16 A-VM-slutrunder. Det er dermed en yderst kompetent ekspertkommentator TV2 Sport har med på holdet.

Reservekampprogram

Dato Tid Kamp
13. maj 2022 15:20 Frankrig-Slovakiet
13. maj 2022 15:20 USA-Letland
13. maj 2022 19:20 Tyskland-Canada
13. maj 2022 19:20 Finland-Norge
14. maj 2022 11:20 Danmark-Kasakhstan
14. maj 2022 11:20 Sverige-Østrig
14. maj 2022 15:20 Schweiz-Italien
14. maj 2022 15:20 Tjekkiet-Storbritannien
14. maj 2022 19:20 Slovakiet-Tyskland
14. maj 2022 19:20 Letland-Finland
15. maj 2022 11:20 Italien-Canada
15. maj 2022 11:20 Norge-Storbritannien
15. maj 2022 15:20 Frankrig-Kasakhstan
15. maj 2022 15:20 Østrig-USA
15. maj 2022 19:20 Danmark-Schweiz
15. maj 2022 19:20 Tjekkiet-Sverige
16. maj 2022 15:20 Slovakiet-Canada
16. maj 2022 15:20 Letland-Norge
16. maj 2022 19:20 Frankrig-Tyskland
16. maj 2022 19:20 Finland-USA
17. maj 2022 15:20 Italien-Danmark
17. maj 2022 15:20 Tjekkiet-Østrig
17. maj 2022 19:20 Schweiz-Kasakhstan
17. maj 2022 19:20 Sverige-Storbritannien
18. maj 2022 15:20 Frankrig-Italien
18. maj 2022 15:20 Norge-Østrig
18. maj 2022 19:20 Schweiz-Slovakiet
18. maj 2022 19:20 Finland-Sverige
19. maj 2022 15:20 Tyskland-Danmark
19. maj 2022 15:20 Storbritannien-USA
19. maj 2022 19:20 Canada-Kasakhstan
19. maj 2022 19:20 Tjekkiet-Letland
20. maj 2022 15:20 Tyskland-Italien
20. maj 2022 15:20 Storbritannien-Finland
20. maj 2022 19:20 Kasakhstan-Slovakiet
20. maj 2022 19:20 Letland-Østrig
21. maj 2022 11:20 Danmark-Frankrig
21. maj 2022 11:20 USA-Sverige
21. maj 2022 15:20 Canada-Schweiz
21. maj 2022 15:20 Østrig-Finland
21. maj 2022 19:20 Italien-Slovakiet
21. maj 2022 19:20 Norge-Tjekkiet
22. maj 2022 15:20 Kasakhstan-Tyskland
22. maj 2022 15:20 Storbritannien-Letland
22. maj 2022 19:20 Schweiz-Frankrig
22. maj 2022 19:20 Sverige-Norge
23. maj 2022 15:20 Kasakhstan-Italien
23. maj 2022 15:20 USA-Tjekkiet
23. maj 2022 19:20 Canada-Danmark
23. maj 2022 19:20 Østrig-Storbritannien
24. maj 2022 11:20 Tyskland-Schweiz
24. maj 2022 11:20 Sverige-Letland
24. maj 2022 15:20 Slovakiet-Danmark
24. maj 2022 15:20 USA-Norge
24. maj 2022 19:20 Canada-Frankrig
24. maj 2022 19:20 Finland-Tjekkiet