Her finder du TV-oversigten for verdensmesterskabet i ishockey 2023, som denne gang spilles i Finland og Letland. Årets TV-udsendelser fra ishockey VM vil finde sted på TV2’s kanaler TV2 Sport og TV2 Sport X. Nedenfor finder du alle tider for udsendelserne fra turneringen.

Foruden at se kampene på almindeligt TV vil du kunne se ishockey VM på TV2’s streamingtjeneste TV2 Play. Vær venligst opmærksom på at tiderne i vores TV-oversigt er for kampstart og at udsendelserne kan begynde noget tidligere.

Komplet TV-oversigt ishockey VM 2023

Tip: Klik på den kamp du gerne vil læse mere om

TV-oversigt for slutspillet VM 2022

Dato Tid Kamp Kanaler
Torsdag d. 25. maj 2023 15:20 Kvartfinale 1
Torsdag d. 25. maj 2023 15:20 Kvartfinale 2
Torsdag d. 25. maj 2023 19:20 Kvartfinale 3
Torsdag d. 25. maj 2023 19:20 Kvartfinale 4
Lørdag d. 27. maj 2023 13:20 Semifinale 1
Lørdag d. 27. maj 2023 17:20 Semifinale 2
Søndag d. 28. maj 2023 14:20 Bronzekamp
Søndag d. 28. maj 2023 19:20 Finale

Samtlige tider i vores VM-oversigt er angivet i dansk tid. Vær venligst opmærksom på, at ishockey VM 2022 tider og kanaler kan blive ændret og at Hockey-VM.dk ikke er ansvarlig for dette.

📺 Komplet oversigt med TV-tider for ishockey VM 2023

Udsendelserne fra ishockey VM 2023 vil i Danmark blive vist på TV2’s kanaler. De specifikke kanaler der kommer til at sende kampene er TV2 Sport og TV2 Sport X. TV2 Sport vil vise Danmarks kampe og nogle andre, mens TV2 Sport X vil vise øvrige kampe. Desuden forventer vi, at alle kampe vil kunne streames på TV2 Play. Inden selve kampen går i gang, plejer der at være en optakt, hvor situationen på holdet samt de mulige udfald diskuteres.

TV-rettigheder for kommende ishockey verdensmesterskaber

I de næste par år har TV2 rettighederne til at vise mesterskabet på sine kanaler. TV2 har rettighederne til og med VM i 2023. Fra 2024 overtager NENT group, som ejer Viasat, rettighederne frem til og med 2028.

Seertallene for ishockey er steget markant i de senere år. Da VM blev afholdt på hjemmebane i 2018, var det samlede danske seertal for alle kampene på 16 millioner.

Også for så vidt angår den danske liga er interessen stigende hos TV-seerne. TV2 har indgået en aftale om at vise alle kampe i den bedste danske liga – Metal Ligaen – på TV2 Play. Det betyder, at seerne vil kunne se ikke mindre end godt 265 kampe i sæsonen 2021/2022.

Ligachefen for Metal Ligaen, Kim Pedersen udtalte i forbindelse med aftalen til TV2: “Det er et helt nyt og spændende puslespil, vi er i gang med at lægge i forhold til kampprogrammet, når alle kampene skal fordeles ud over hele ugen. Publikum skal vænne sig til en ”ny måde at gå til ishockey på”, men nye spilletidspunkter og kampdage åbner op for nye muligheder. Vi står foran en banebrydende tid for dansk ishockey.” Formanden for Metal Ligaens Ligaforening, Klaus B. Rasmussen supplerer: “Vi læner op os ad fodbolden – også ved at være mere fleksible med spilletidspunkter. Det er supergodt for sporten.”

Den øgede TV-eksponering vil helt sikkert have en positiv effekt på interessen for sporten generelt og have en markant effekt på seertallene til det forestående VM. Og når ishockey VM i 2025 igen spilles på dansk (og svensk) grund, så vil interessen formentlig stige endnu mere.

Det er også blevet nemmere at følge med i en stor turnering som et ishockey VM, da det bliver mere tilgængeligt at følge kampene, når TV2 viser alle kampe via streaming på TV2 Play i de kommende par år. Når Nent Group, som ejer Viasat, overtager rettighederne i 2024, forventer vi, at man vil kunne se alle kampene via streaming på Viaplay.

🇩🇰 Sendinger af Danmarks VM-kampe

Her lister vi alle sendetider for Danmarks kampe under ishockey-VM 2023. På forhånd har holdet syv kampe foran sig, som alle spilles i gruppespillet. Hvis det lykkes dem at komme videre til slutspillet, kan der komme op til tre ekstra kampe, som ligesom de øvrige kampe vil blive vist på en af de svenske tv-kanaler.

  • Lørdag d. 13. maj kl. 15:20 Ungarn – Danmark
  • Søndag d. 14. maj kl. 15:20 Frankrig – Danmark
  • Tirsdag d. 16. maj kl. 15:20 Danmark – Østrig
  • Torsdag d. 18. maj kl. 19:20 Danmark – Tyskland
  • Lørdag d. 20. maj kl. 11:20 USA – Danmark
  • Mandag d. 22. maj kl. 15:20 Danmark – Sverige
  • Tirsdag d. 23. maj kl. 19:20 Finland – Danmark

Samtlige tider er angivet i dansk tid.

🖥️ Se VM online – Livestream af ishockey VM

Da der er kampe, som bliver spillet samtidig under verdensmesterskabet i ishockey, kan det ske, at det ikke er samtlige kampe, der bliver vist på almindeligt TV. TV2 har rettighederne til ishockey VM og vi forventer, at du vil kunne streame samtlige kampe live på TV2 Play, så du ikke behøver at gå glip af ét eneste minut af VM-kampene.

Her vil du via deres ishockey VM streaming kunne se samtlige kampe i realtid, men også senere, hvis du ikke har mulighed for at se kampen mens den spilles. Dette er den store fordel ved at vælge netop streaming, da det giver en helt anden frihed i forhold til klassisk TV.

Du kan også sætte udsendelsen på pause, når du vil, mens du på en helt anden måde kan få indblik i eksperternes synspunkter i VM-studiet. Mens den almindelige TV-udsendelse viser reklamer, får du som ser online i stedet et ekstra besøg hos eksperterne, som giver deres perspektiv på kampen. Desuden sker det ind imellem, at en del VM-kampe ikke får plads i det almindelige TV-program, og disse kampe kan du så i stedet følge online.

Stream ishockey VM 2023 via mobil og tablet

Hvis du er på farten, behøver du ikke at være bange for at gå glip af nogen af VM-kampene. Når du streamer ishockey VM kan du nemlig gøre dette direkte på telefonen eller tabletten – uanset hvor du befinder dig. Det eneste der kræves er, at du har en fungerende internetforbindelse samt en konto hos TV2 Play. For at følge kampene på den nemmeste måde downloader du TV2 Plays app til din telefon eller tablet og logger på med dine oplysninger.

Stream ishockey via spilfirmaerne

Det sker ind imellem, at de danske spilfirmaer tilbyder streaming af de kampe, som de udbyder spil på. At tilbyde denne tjeneste til sine spillere er blevet mere og mere almindeligt, da det giver en stor merværdi sammenlignet med konkurrenterne. Hvad der kræves for at se spilfirmaernes streaming er forskelligt, men hos samtlige firmaer kræver det, at man har en registreret konto.

Nogle gange er udsendelsen kun tilgængelig for dem, der har spillet på den specifikke kamp eller dem, der har en vis sum penge indsat på deres spilkonto. En stor fordel ved at følge kampene hos spilfirmaerne er, at du samtidig med, at du ser kampen kan spille på den. Dette anser mange for at være et ekstra krydderi, når man ser kampe i realtid.

⏰ Hvornår begynder ishockey VM 2023?

Lørdag d. 12. maj starter den allerførste kamp til årets verdensmesterskab i ishockey, som denne gang spilles i Finland og Letland.

📺 Hvem sender ishockey VM i år?

Det er TV2 som har rettighederne til at sende kampene fra årets mesterskab.

📱 Kan jeg streame kampene fra ishockey VM?

Kampene vil kunne streames på TV2 Play. Her kan du læse mere om at streame kampene fra ishockey VM.

🎙️ Eksperter, programværter og kommentatorer under ishockey VM

Da flertallet af danske fans følger ishockey VM via TV, så er det utroligt vigtigt, at TV-udsendelserne bliver så gode som muligt. Hver dag under VM vil danskerne tjekke i VM-oversigten og lægge ekstra mærke til, hvem der sidder i kommentatorboksen.

En god kommentator er alfa og omega for en vellykket TV-udsendelse og eksperterne kan komme med nye indgangsvinkler, som gør VM-kampene endnu mere interessante. Ekspertkommentatorerne har en vigtig rolle under TV-udsendelserne fra ishockey VM 2023 og studiet vil være en central del hver dag under turneringen. Her vil vi give et nærmere indblik i kommentatorteamet, som vil lede danskerne igennem ishockey VM 2023.

Her vil vi opdatere med information om, hvilke profiler vi kommer til at se i forbindelse med ishockey VM 2023.

VM-eksperterne hos TV2

I de kommende år vil verdensmesterskaberne i ishockey blive vist på TV2 Sport, hvor Lasse Degn og Morten Green er ekspertkommentatorer.

Lasse Degn

Lasse Degn var centerspiller og begyndte karrieren i hjembyen Herning hos Herning Blue Fox og spillede siden for Hvidovre IK, Rungsted Cobras, Rødovre Mighty Bulls og ganske kort for Malmø Redhawks. I sin karriere på landsholdet deltog han i seks VM-slutrunder, herunder to A-VM-slutrunder. Degn er en rutineret kommentator efter mere end 11 år som ekspertkommentator hos TV2, hvor han både har kommenteret den danske liga og verdensmesterskaberne.

Morten Green

Morten Green spillede især venstre wing og skiftede efter sin begyndelse i Rungsted til svensk ishockey, hvor han spillede i flere forskellige klubber. I sæsonen 2006/2007 var Green topscorer for Leksand. Siden spillede han i Malmø Redhawks og derefter i Tyskland inden han vendte tilbage til Rungsted. Morten Green var i mange år anfører for landsholdet og har flere imponerende meritter: Han er den spiller, der har spillet flest landsholdskampe, og han har deltaget i VM i ishockey hele 19 gange, første gang i 1999 og senest i 2017, herunder 16 A-VM-slutrunder. Det er dermed en yderst kompetent ekspertkommentator TV2 Sport har med på holdet.