Ishockey-VM 2018 blev spillet i Danmark fra den 4. maj til den 20. maj. Turneringen omfattede Rusland, Sverige, Tjekkiet, Schweiz, Hviderusland, Slovakiet, Frankrig, Østrig, Canada, Finland, USA, Tyskland, Norge, Norge, Danmark, Letland og Sydkorea. Det var det 82. verdensmesterskab i ishockey for mænd i historien.


Carolina Hurricanes - New York Islanders
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

For Finland var kampene en skuffelse. Løverne gik ind til turneringen med store forventninger og et ret stærkt hold. Den første gruppe gik som forventet, hvor Finland vandt hele gruppen med fem sejre. De røg dog ud med det samme i første runde af slutspillet mod Schweiz, der gik ind til kampen som underdogs.

Ishockey-VM 2018

Kampene blev spillet i Royal Arena i København og i Jyske Bank Boxen i Herning. Holdene blev inddelt i to grupper med otte hold. Startgrupperne var sammensat som følger:

Ishockey-VM 2018 gruppe A
Rusland
🇸🇪  Sverige
🇨🇿  Tjekkiet
🇨🇭  Schweiz
🇧🇾  Hviderusland
🇸🇰  Slovakiet
🇫🇷  Frankrig
🇦🇹  Østrig

Ishockey-VM 2018 gruppe B
🇨🇦  Canada
🇫🇮  Finland
🇺🇸  USA
🇩🇪  Tyskland
🇳🇴  Norge
🇩🇰  Danmark
🇱🇻  Letland
🇰🇷  Sydkorea

Holdene spillede én gang mod andre hold i deres respektive grupper. Hviderusland og Sydkorea sluttede nederst i gruppen og blev degraderet til IA Division of international hockey for den følgende sæson. De fire bedste fra hver gruppe gik videre til semifinalerne.

Semifinaleparrene så således ud:

  • Sverige – Letland 3-2
  • Canada – Rusland 5-4 (OT)
  • USA – Tjekkiet 3-2
  • Finland 2-3 Schweiz

Sverige, Canada, USA og Schweiz nåede frem til semifinalerne i turneringen. Semifinaleparrene til VM 2018 så således ud:

  • Sverige – USA 6-0
  • Canada – Canada 2-3 Schweiz

VM-bronzekampen stod mellem USA og Canada, som tabte deres semifinale. USA vandt bronzemedaljen med en sejr på 4-1.

VM i ishockey 2018 bronzemedaljekamp

USA – Canada 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)
26:40 Christopher Kreider 1-0 (PP)
38:06 Marc-Édouard Vlasic 1-1
53:21 Nicholas Bonino 2-1 (PP)
57:45 Anders Lee 3-1 (ENG)
58:18 Christopher Kreider (ENG)

I finalen mødte Sverige og Schweiz hinanden. Kampen var ekstremt tæt og gik til en shootout, hvor Sverige til sidst vandt. Tre Kronor vandt det 11. verdensmesterskab i deres historie i Danmark. Det afgørende mål blev scoret af Filip Forsberg i en straffesparkskonkurrence.

Finalen i ishockey-VM 2018

Sverige – Schweiz 3-2 (GWS) (1-1, 1-1, 0-0, 0-0)
16:38 Nino Niederreiter 0-1
17:54 Gustav Nyquist 1-1
23:12 Timo Meier 1-2
34:53 Mika Zibanejad 2-2 (PP)

Ishockey-VM 2018 var endnu en gang en spektakulær begivenhed, der bød tilskuerne på spænding, overraskelser og uforglemmelige øjeblikke i hele turneringen. Sverige beviste, at landet stadig er et ishockeymagasin, men frem for alt vil legene blive husket for Schweiz’ rejse hele vejen til VM-finalen. At slå Finland og især Canada ud i slutspillet var et trick, som schweizerne ikke havde forventet før turneringen. Selv i finalen lykkedes det Schweiz at sætte Sverige på plads og var kun ét mål fra VM. Hvis det var lykkedes Schweiz at vinde VM, kunne vi muligvis tale om det største mirakel i VM-historien.

Resultater og stillinger fra VM i ishockey 2018

Guld: Sverige
Sølv: Schweiz
Bronze: USA

VM i ishockey 2018 var endnu en gang en mindeværdig begivenhed, der bød på dramatiske kampe, store overraskelser og masser af underholdning for ishockeyfans over hele verden.