Her kan du følge stillingen i de grupper, som de deltagende hold skal spille i under junior-VM i ishockey i 2024.
I den indledende runde vil alle hold i hver gruppe møde hinanden, og de fire bedste hold fra hver gruppe går videre til slutspillet. Her kan du læse mere om slutspillet i JVM 2024. Besøger du siden på mobilen? Vip din mobiltelefon for at se hele tabellen bedre.

Junior-VM i ishockey 2024 – Gruppe A

#
Hold
KS
S
OS
OTL
N
+/-
P
1
Finland
0
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Tyskland
0
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Letland
0
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Sverige
0
0
0
0
0
0 - 0
0
5
Canada
0
0
0
0
0
0 - 0
0

Junior-VM i ishockey 2024 – Gruppe B

#
Hold
KS
S
OS
OTL
N
+/-
P
1
Slovakiet
0
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Schweiz
0
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Tjekkiet
0
0
0
0
0
0 - 0
0
4
USA
0
0
0
0
0
0 - 0
0
5
Norge
0
0
0
0
0
0 - 0
0

🔎 Grupperne til Junior-VM i ishockey 2024 – Sådan foregår gruppespillet

I takt med at interessen for Junior-VM i ishockey er vokset, er også muligheden for hold til at deltage vokset. Siden 1996 har ligaen været vært for 10 landshold i den øverste division, der har kæmpet om de point, der er nødvendige for at komme videre til slutspillet. Der er point at hente i de fire kampe i gruppespillet, som alle hold møder.

Som ved andre mesterskaber inden for sporten belønnes man med 3 point, hvis man vinder en kamp, 2 point, hvis man vinder i forlænget spilletid, og 1 point, hvis man taber i forlænget spilletid. Hvis man taber et møde, mister man point, hvilket man ikke ønsker at gøre, hvis man ønsker at blive i turneringen. Kun de fire bedste hold i hver gruppe går videre til kvartfinalerne.

👇 Degradering til VM i division 1

De to hold, der slutter sidst i Junior-VM grupperne, får også lov til at spille videre efter gruppespillet, men det handler mere om at blive i ligaen til næste år. Holdene mødes i tre kampe, hvor antallet af sejre afgør, hvilket hold der går videre til næste sæson. Det andet hold bliver til gengæld erstattet af et hold fra den lavere division. I den turnering skal man vinde det hele for at rykke op.

🔢 Hvad sker der i tilfælde af uafgjort?

Holdene i gruppespillet kan ende med det samme antal point, hvilket betyder, at IIHF har fastsat et sæt regler for, hvordan det skal håndteres i tilfælde af et sådant scenarie. Først og fremmest skal holdene være baseret på indbyrdes møder, men flere hold kan ende på samme pointantal, som kan variere en smule. Derefter er trinene som følger:

Trin 1: De hold, der ender på samme point, indgår i en undergruppe, hvor pointene fra de kampe, der er spillet mellem holdene, anvendes. Og så vil der blive fundet en ny tabel.

Trin 2: Hvis tre eller flere hold stadig står lige med point, er det målforskellen, der afgør det. Målforskellen beregnes på grundlag af de uafgjorte holds kampe mod hinanden.

Trin 3: Hvis tre eller flere hold stadig står lige med hensyn til point og målforskel, belønnes det hold, der har scoret flest mål i de indbyrdes møder.

Trin 4: Hvis tre eller flere hold stadig er lige med hensyn til point, målforskel og scorede mål, har resultatet mellem de tre hold og det næsthøjest rangerede hold uden for den pågældende gruppe forrang. I dette scenarie beregnes der på grundlag af 1. point, 2. målforskel og 3. flest scorede mål.

Trin 5: Hvis holdene stadig står lige på baggrund af alle disse fakta, anvendes trin 4 på det næstbedst rangerede hold uden for den aktuelle gruppe.

Trin 6: Hvis holdene stadig er nøjagtigt lige efter de fem ovenstående trin, anvendes ranglisten fra før mesterskabet til at bestemme gruppeplaceringerne.

⭐ Gruppespil Junior-VM 2024

Gruppe A JVM 2024

Gruppe A omfatter hjemlandet Sverige, den to gange regerende mester Canada samt Finland, Tyskland og Letland. Ved første øjekast kan Sverige, Canada og Finland nævnes som de hold, der skal kæmpe om de øverste pladser i tabellen. Tyskland bør dog ikke helt udelukkes. Det tyske hold er gået fra næsten at forlade den bedste division i 2020 til at nå kvartfinalerne i de seneste tre år. Letland kan ses som gruppens underdog, der denne gang skal præstere godt for at undgå risikoen for nedrykning.

Gruppe B JVM 2024

I gruppe B deltager Tjekkiet, USA, Schweiz, Slovakiet og Norge. Det tjekkiske hold faldt i finalen sidste år, og spillerne fra årgang 2004 er mere end klar til at tage revanche. USA forlod også turneringen med en medalje, mens Norge er tilbage i den bedste division efter flere år i den lavere liga. Det bliver spændende at se, om holdet kan udfordre Slovakiet og Schweiz om de sidste pladser i slutspillet.

🏒 Hvordan grupperne for Junior-VM er organiseret

Gruppespillet i JWC begynder tirsdag den 26. december. Gruppespillet er opdelt i to grupper af fem hold, hvor IIHF har fordelt grupperne ud fra en rangliste skabt ud fra ranglisten under VM 2023. Sverige er placeret som nummer fire til VM 2024 og er dermed det næstbedst rangerede hold i sin gruppe efter Canada.

Gruppe A:
Canada (1)
Sverige (4)
Finland (5)
Tyskland (8)
Letland (9)

Gruppe B:
Tjekkiet (2)
USA (3)
Slovakiet (6)
Schweiz (7)
Norge (11)

🏒 Hvordan spilles Junior-VM i ishockey?

U20-VM i ishockey har plads til ti landshold, som indleder turneringen med en gruppespilrunde, hvor holdene skal spille fire kampe. Når disse kampe er afsluttet, går de fire bedste hold fra hver gruppe videre til slutspillet, hvor vi endelig skal se, hvem der vinder mesterskabstitlen.

🏆 Hvilke hold går til VM-slutrunden?

De hold, der slutter blandt de fire bedste i gruppe A og gruppe B, går videre. Da grupperne kun består af fem hold, er der gode chancer for at komme videre, så længe man får point i mindst én kamp.