Spilleplan Junior-VM 20242024-01-03T09:32:06+01:00

Her præsenterer vi det komplette kampprogram for Junior-VM i ishockey 2024. Turneringen spilles i Göteborg mellem den 26. december 2023 og den 5. januar 2024. I listen nedenfor kan du se de nøjagtige datoer og tidspunkter (dansk tid) for alle kampe, der spilles i løbet af turneringen. I alt byder turneringen på omkring 30 spændende møder, som i sidste ende skal resultere i en ny verdensmester.

Carolina Hurricanes - New York Islanders
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

Fuld spilleplan for junior-VM i ishockey 2024

Spilleplan for slutspillet i JVM 2024

Dato Tid Kamp Arena
Tirsdag den 5. januar 12:00 Kvartfinale 1 Frölundaborg
Tirsdag den 5. januar 14:30 Kvartfinale 2 Scandinavium
Tirsdag den 5. januar 17:00 Kvartfinale 3 Frölundaborg
Tirsdag den 5. januar 19:30 Kvartfinale 4 Scandinavium
Torsdag den 4. januar 11:00 Nedbrydningsmatch Scandinavium
Torsdag den 4. januar 15:00 Semifinale 1 Scandinavium
Torsdag den 4. januar 19:30 Semifinale 2 Scandinavium
Fredag den 5. januar 15:00 Bronzekamp Scandinavium
Fredag den 5. januar 19:30 Finale Scandinavium

Seneste nyt fra Junior hockey VM 2024

Alle tidspunkter i vores JVM-spilleplan er angivet i dansk tid. Bemærk venligst, at tidspunkter og kanaler i Junior-VM i ishockey tidsplanen kan ændres kort før kampstart, og at hockey-vm.dk ikke er ansvarlig for dette.

VM i ishockey for juniorer i 2024 vil blive spillet i Sverige og vil være en meget ventet begivenhed. Det bliver den 48. udgave, og Canada går ind i turneringen som regerende mestre. Göteborg er den eneste værtsby for turneringen, og kampene finder sted i Scandinavium og Frölundaborg Arena. Oprindeligt skulle turneringen have været afholdt i Sverige allerede i 2022, men på grund af pandemien og det faktum, at turneringen i 2021 blev spillet inden for en lukket boble, fik Canada en ny chance for at arrangere et mere normalt mesterskab året efter. Vi ved dog alle, hvordan det endte, da pandemien endnu engang slog til, og turneringen måtte aflyses og genoptages til sommer.

⏰ Ingen ubelejlige kamptider ved dette års U20-VM

Når VM spilles midt på dagen, er vi danske blevet vant til at se kampe på mærkelige tidspunkter, da det ofte er Nordamerika, der er spillested. På trods af dette er der et stort antal tilhængere, der følger holdet under turneringen, selv når kampene spilles om aftenen. Ved VM i 2024 behøver vi dog ikke tage hensyn til noget sådant, da alle møder er tilpasset svensk tid. Ingen møder ved midnatstid nytårsaftensdag, men til gengæld en rigtig opvarmning til det nye år i løbet af dagen og aftenen. Alle tidspunkter i vores spilleplan ovenfor er angivet i svensk tid, så du nemt kan planlægge dit JVM-kiggeri.

Fremtidige verdensmesterskaber i juniorishockey

Det er endnu ikke klart, hvor de fremtidige verdensmesterskaber i juniorishockey vil blive afholdt. Det forlyder dog, at både Canada og USA skulle være interesseret i flere fremtidige turneringer. Det finske forbund har også været i forhandlinger med IIHF om at arrangere verdensmesterskaberne i de kommende år.

📅 Fuldstændig spilleplan for Junior-VM i ishockey 2024

Der spilles i alt 31 kampe i løbet af turneringen, som strækker sig over lidt over 2 uger. Det hele starter med en gruppespilrunde, hvor alle hold spiller mod hinanden én gang inden for de to grupper. De første kampe i gruppespillet finder sted tirsdag den 26. december, og seks dage senere, nytårsaftensdag, offentliggøres det, hvilke hold der kommer videre til slutspillet.

I gruppespillet har alle hold fire vigtige kampe foran sig i gruppespillet. Der tildeles point på grundlag af det endelige resultat, som igen afgør holdenes placering i tabellerne. De hold med flest point går videre til slutspillet, hvor medaljerne endelig uddeles.

Af de ti nationer, der deltager i turneringen, vil otte af dem nå frem til slutspillet, hvor det gælder om at vinde eller tabe i alle møder. Slutspillet begynder tirsdag den 2. januar med kvartfinalerne, hvor antallet af hold bliver halveret fra otte til fire. Herefter følger vi disse hold gennem semifinalerne, som afgør, hvem der får chancen for at vinde guldmedaljen. Vores tidsplan for Junior Hockey World Cup vil blive opdateret med kampene fra slutspillet, så snart de hold, der spiller der, er fastlagt.

📆 Tidsplanen for JVM-gruppespillet

Gruppespillet er den intense del af turneringen, hvor der er kampe at se hver dag. Nogle gange er det samme hold på isen to dage i træk, og den anden kamp efterfølges normalt af en hviledag. Tirsdag den 26. december begynder gruppespillet med det første møde mellem Slovakiet og Tjekkiet, efterfulgt af en lang række spændende møder. Nytårsaftensdag spilles den allersidste runde, hvor resultatet kan være direkte afgørende for, om holdene når et slutspil eller ej.

Da der kun er ti hold, der deltager i Junior Hockey VM, behøver du aldrig at bekymre dig om at gå glip af en kamp. Ikke én gang i løbet af hele turneringen spilles to eller flere kampe samtidig. Tidspunkterne for kampene i gruppespillet er kl. 12:00, 14:30, 17:00 og 19:30 dansk tid.

🏅 Tidsplanen for JVM-slutspillet

Efter den intense gruppespilsperiode hviler alle holdene nytårsdag, inden slutspillet begynder. I alt otte nationer vil tage turen, og rejsen mod en medalje starter med kvartfinalerne. Disse spilles tirsdag den 2. januar på Scandinavium og Frölundaborg i Göteborg, ligesom gruppespillet.

Hvis det lykkes at vinde sin kvartfinale, sikrer man sig ikke blot en plads i de efterfølgende semifinaler, men også i en af de to medaljekampe. Torsdag den 4. januar spilles semifinalerne i Scandinavium, og de hold, der vinder disse to kampe, er garanteret at forlade mesterskabet med en medalje. Hvem der går hjem med guldet, afgøres i JVM-finalen den 5. januar kl. 19.30 dansk tid.

Det står allerede nu klart, at de hold, der vinder deres grupper, møder det fjerdebedste hold i den anden gruppe i deres kvartfinale. Samtidig vil det næstsidste hold i hver gruppe møde det tredjebedste hold. Det er dog endnu uvist, hvilket hold der skal spille i hvilken kvartfinale, da værtsnationen ofte prioriterer den kamp med den bedste sendetid. Ved VM i 2024 vil Sverige have disse fordele i form af at spille i kvartfinalen med start kl. 19.30 og den tidligere semifinale med start kl. 15.00. Dette er for at maksimere hviletiden før en efterfølgende medaljekamp.

🏒 Hold og grupper ved junior-VM i ishockey 2024

De ti landshold, der deltager i Junior Hockey VM, er blevet inddelt i to grupper baseret på deres verdensrangliste. Det højest rangerede hold er placeret i den ene gruppe, mens det næsthøjest rangerede hold er placeret i den anden gruppe osv. Dette giver en god blanding af hold, hvilket resulterer i utroligt spændende kampe i løbet af turneringen. Holdenes placering på verdensranglisten er igen bestemt af deres præstationer ved de seneste verdensmesterskaber.

Efterhånden som turneringen skrider frem, kan du følge de aktuelle placeringer på vores side med JVM-tabeller. De fire bedste hold fra hver gruppe går videre til slutspillet.

De hold, der spiller i gruppe A, er Canada, Sverige, Finland, Tyskland og Letland. De spiller alle deres kampe i Scandinavium i Göteborg, Sverige. Arenaen har plads til 12.000 tilskuere.

Holdene i gruppe B er Tjekkiet, USA, Finland, Slovakiet, Schweiz og Norge. Kampene mellem holdene vil blive spillet i den lidt mindre Frölundaborg, som har plads til 6 000 tilskuere under en ishockeykamp.

Vejen til Junior Hockey VM 2024 – Sådan kvalificerer holdene sig

Der er ingen kvalifikation til VM, men de ni hold, der klarede sig bedst i sidste års turnering, får lov til at spille. Den tiende plads besættes af det landshold, der vinder B-VM. Samtidig rykker det dårligst præsterende hold fra sidste år ned i den anden række af mesterskabet.

Til mesterskabet i 2024 er Norge det nytilkomne hold efter at have placeret sig bedst i B-VM i 2023-sæsonen. Letland, der gik videre til 2023-udgaven, formåede at gøre det godt nok til at blive i konkurrencen, hvilket sender Østrig ned i den lavere liga.

📆 Hvornår afholdes Junior-VM 2024?

JVM spilles mellem den 26. december og den 5. januar. Gruppespillet varer indtil nytårsaften, efterfulgt af slutspillet. Her kan du finde alle de kampe, der spilles i løbet af turneringen.

🏆 Hvem vinder hockey U20-VM i 2024?

Her kan du se oddsene for U20-VM i 2024

🏒 Spiller Danmark med i verdensmesterskabet i ishockey for juniorer?

Nej, Danmark er ikke med i mesterskabet på højeste niveau.

Go to Top