Den første internationale konkurrence for elektronisk sport blev afholdt i 2022 som en del af IIHF eWORLD CHAMPIONSHIP. Siden december 2021 har IIHF og dets nationale medlemsforeninger været officielt licenseret og afbildet i videospillet EA SPORTSTM NHL 22 (PlayStation og Xbox). Tyve hold fra hele verden kæmpede i tre faser af konkurrencen i løbet af Xbox- og PlayStation-spillene.

Kvalifikationsturneringerne var i fokus i første etape. Mesterne i begge kvalifikationsturneringer gik videre til gruppespillet i en åben onlineturnering for hvert system (PS/Xbox). I fase 2 konkurrerer hver deltagende nations to nationale mestre i to grupper på fem og to grupper på seks i gruppespillet, og de to bedste nationer fra hver gruppe går videre til slutspillet. De to atleter fra de otte bedste nationer går videre fra gruppespillet og møder hinanden i en knockoutkonkurrence, der begynder i kvartfinalerne. Den store finale omfattede 4 spillere fra 2 nationer, der kæmpede om titlen som IIHF eWorld Championship 2022 og en hovedpræmie på 5 000 EUR.

Vinderne af første etape blev Birkedal96 og xProAm69x, der spillede på PlayStation og Xbox og repræsenterede den danske trup. Vinderen af Danmarks første fase, som havde fem deltagere, blev xProAm69x. Efter Tyskland og Finland kom den danske trup på tredjepladsen, da anden fase gik videre. De to bedste hold fra hver gruppe gik videre til kvartfinalerne.

Finland vandt konkurrencen ved at besejre USA med 8-7 i mesterskabsspillet. Arrangementet fik stor anerkendelse for deltagernes professionelle opførsel, størrelsen af det internationale eSports-fællesskab og den omfattende markedsføring til forbrugere uden for regionen. Mange roste det som en succes og den bedste eSportskonkurrence nogensinde.


Carolina Hurricanes - New York Islanders
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs