LeoVegas

I den anden runde af VM 2024 stod Danmark overfor en tilsyneladende uoverstigelig modstander, Canada, i Prag. Det danske hold gik ind til kampen med mod og angrebslyst, men endte alligevel med at tabe 5-1 til de regerende verdensmestre. Dette resultat efterlader Danmark med tre point efter de første to kampe, men også med en følelse af, at mere kunne have været opnået.

Fra kampens start viste Canada sin styrke, anført af stjernespilleren John Tavares og fænomenet Connor Bedard. Bedard viste præcis hvorfor han er anset som en af hockeyens mest lovende talenter, idet han åbnede scoringen efter blot to minutter. Dylan Cozens fulgte snart efter og fordoblede Canadas føring, hvilket satte Danmark under pres fra starten.

Efter en skuffende første periode, kom det danske hold dog stærkt tilbage. De formåede at sætte Canadas forsvar under pres og skabte flere gode chancer. Dette offensivt modige spil kulminerede, da Christian Wejse elegant driblede forbi Canadas målmand Jordan Binnington og bragte lidt håb til de danske fans.

På trods af et dansk momentum og en periode, hvor det lignede en mulig comeback, viste Canadas erfaring sig afgørende. Connor Bedard scorede igen og cementerede Canadas dominans, mens Mathias Lassen’s fejlslagne tværpasning blev udnyttet af Bedard til at gøre det til 3-1.

Selv med en stor dansk indsats, inklusive seks minutter i overtal, manglede Danmark evnen til fuldt ud at udnytte deres muligheder, især i powerplay. Kampen endte med en dansk slutsatsning uden målmand, som desværre blev til intet, da Dawson Mercer og Pierre-Luc Dubois lukkede kampen for Canada.

Den danske præstation var dog ikke uden lyspunkter. Holdets evne til at presse de regerende mestre og momentvis dominere spillet viser et lovende potentiale. Med en fridag til at omgruppere sig, ser Danmark nu frem mod deres næste kamp mod Norge, hvor de har en chance for at vise, at de kan tage læring fra de hårde kampe og vende tilbage stærkere.