LeoVegas

De danske ishockeyfans har noget at se frem til i den kommende sæson, når to af landets bedste hold skal dyste på den europæiske scene.

Aalborg Pirates, der i sidste sæson vandt det danske mesterskab, skal allerede i slutningen af august i aktion i Champions Hockey League. Her venter ingen ringere end de forsvarende finske mestre Tappara Tampere i den første kamp den 31. august. Det bliver en svær start for piraterne, der dog på hjemmebane i Gigantium forhåbentlig kan overraske de finske gæster. Tre dage senere gæster endnu et finsk hold, Lukko Rauma, Aalborg.

CHL har i år ændret turneringsstrukturen, så de 24 deltagende hold alle spiller seks kampe mod forskellige modstandere i det indledende gruppespil. Alle hold placeres i samme tabel, og de 16 bedste avancerer til knockout-fasen. Det bliver altså ekstra vigtigt at hente point i de indledende kampe.

For Aalborg Pirates bliver det helt store mål at gå videre fra gruppespillet. Holdet har ambitioner om at nå langt i turneringen, men skal altså først forbi to finske storklubber. Hvis det lykkes at få point i de første kampe, er der gode chancer for avancement.

Også Herning Blue Fox skal i aktion på den europæiske scene, når holdet i november indleder Continental Cup. Her møder de blandt andet hold fra Norge, Italien og Frankrig. Efter nogle svære sæsoner satser klubben på, at den europæiske turnering kan give et løft.

Altså har dansk ishockey noget at se frem til i denne sæson. Både Aalborg Pirates og Herning Blue Fox repræsenterer landet flot i Europa, og forhåbentlig kan de danske hold levere overraskelser. Det bliver spændende at følge de danske mestre på europæisk is.