Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) er vært for en årlig konkurrence for nationale ishockeyhold under 20 år fra hele verden, som kaldes World Junior Championship (WJC), også kaldet World Juniors. Denne ishockeykonkurrence, som er en af de mest kendte på verdensplan, finder normalt sted i december og januar. I dag starter IIHF World Junior Championship 2022 i Canada, som måtte udsættes i december. Det løber fra den 9. august til den 20. august 2022. Turneringens åbningskamp finder sted den 9. august 2022, og finalen finder sted den 20. august. Tjekkiet og Slovakiet spiller i turneringens åbningskamp, og Letland mod Finland spilles senere på aftenen.

I den indledende fase er gruppe B i gruppespillet seedet med de forsvarende mestre USA, Sverige, Tyskland, Schweiz og Østrig; gruppe A består af værtslandet Canada, Finland, Tjekkiet, Slovakiet og Letland. En af de mest berømte scener er tilgængelig ved begivenheden for unge ishockeyspillere, hvilket i høj grad øger deres værdi i forbindelse med de kommende NHL Entry Drafts. Den sidste iteration af denne berømte konkurrence blev også afholdt i Canada. Den 9. august kl. 12.00 mødes nabolandene Tjekkiet og Slovakiet. Kl. 16.00 lokal tid spiller Letland mod Finland, og kl. 20.00 spiller USA og Tyskland mod hinanden. De resterende hold indleder konkurrencen den 10. august med kampen kl. 12.00 mellem Sverige og Schweiz, kl. 16.00 mellem Letland og værtsnationen Canada og kl. 20.00 mellem Tyskland og Østrig.

Canada, Finland, Tjekkiet, Slovakiet og Letland spiller i gruppe A, mens USA, Sverige, Tyskland, Schweiz og Østrig deltager i gruppe B. De fire bedste hold i hver gruppe går videre til kvartfinalerne. Det canadiske hold er det hold, som alle følger, og derefter ser jeg USA og Finland som seriøse kandidater. De fire kvartfinalekampe spilles den 17. august. Canada skal dog på banen i den tredje kvartfinalekamp kl. 17.00, hvis de kvalificerer sig. Semifinalerne spilles den 19. august. Den tidlige semifinalekamp finder sted kl. 14.00 og spilles enten af Canada, hvis de har kvalificeret sig, eller af det hold, der har det bedste resultat i de indledende runder, hvis de ikke har kvalificeret sig. Den anden semifinale finder sted kl. 18.30.

Spilleplan

Kampene i gruppespillet spilles i Edmonton. Alle kampe i gruppespillet sendes på (TSN, RDS) i Canada, i Tjekkiet (ČT Sport), i Europa (Eurosport), i Finland (TV5), i Rusland (Match TV, Channel One Russia), i Slovakiet (RTVS), i Sverige (SVT, TV4/TV12, C More), i Schweiz (UPC Schweiz (MySports) og i USA (NHL Network).


Carolina Hurricanes - New York Islanders
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs