LeoVegas

Junior-VM 2023 er en turnering for ishockeylandshold for spillere under 20 år, der afholdes i Halifax og Moncton, Canada fra 2. januar til 5. januar 2023. Turneringen er arrangeret af International Ice Hockey Federation (IIHF). Gruppespillet er afgjort og nu er slutspillet skudt i gang til Junior-VM 2023 i ishockey.

Group A bestod af Sverige, Canada, Tjekkiet, Tyskland og Østrig. Tjekkiet formåede at vinde gruppen mens Canada kom på 2. pladsen. Det blev en overraskende 3. plads til Sverige og Tyskland endte på 4. pladsen. Østrig blev ofre i gruppen og er rykket ned til den næst-bedste række, til den næste udgave af Junior-VM i ishockey.

Gruppe B indeholdte giganterne fra Finland og USA, samt Slovakiet, Schweiz og Letland. USA og Finland dystede tæt om 1. pladsen, men det blev USA der i sidste ende vandt gruppen. Finland sikrede sig 2. pladsen, mens det blev Slovakiet og Schweiz der var de øvrige lande, som kom videre til slutspillet – Letland er som følge af, at de endte på sidstepladsen, rykket ned til Division 1.

Slutspillet til Junior-VM 2023

Nu er slutspillet til Junior-VM 2023 skudt i gang. Kvartfinalerne er allerede blevet spillet og her var der nogle interessante og tætte opgør. Tjekkiet slog på overbevisende vis Schweiz med 9-1, og er videre til semifinalerne. Her skal Tjekkiet møde Sverige som slog Finland ud, i et meget tæt opgør. Både Finland og Sverige var favoritter til at vinde turneringen. USA vandt 11-1 over Tyskland mens Canada sikrede sig en plads i semifinalen, med en sejr over Slovakiet.

Kampprogram til semifinalerne

Det bliver et stort Nordamerikansk slag, når USA skal møder deres rivalerne og naboer fra Canada og et europæisk møde, mellem Sverige og Tjekkiet.

  • 4. januar 2023 15:30– Tjekkiet v Sverige – Scotiabank Center , Halifax
  • 4. januar 2023 19:30 – USA v Canada – Scotiabank Center , Halifax