Her er en liste over alle Junior-VM 2024 resultater fra alle kampe, der blev spillet under turneringen i Sverige. I perioden 26. december 2023-5. januar 2024 rejser ti landshold til Gøteborg for at kæmpe om verdenstitlen. Der er tre vigtige point på spil i hvert enkelt møde, som alle hold skal bruge for at gå videre. Nedenstående liste vil blive opdateret med jævne mellemrum og så tæt på afslutningen af kampene som muligt.

Her præsenterer vi også livescore for alle kampe, der spilles under U20-VM 2024. I forbindelse med junior-VM vil du kunne følge udviklingen i alle kampe i realtid. I vores live-dækning af Junior-VM i ishockey viser vi, hvad der sker i kampene – minut for minut.

Carolina Hurricanes - New York Islanders
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

Livescore og live resultater for Junior-VM i ishockey 2024

Junior-VM i ishockey 2024 resultater

🔢 Resultater Junior-VM i ishockey 2023/24 – Sådan fordeles pointene

På denne side finder du alle kampresultater fra Junior-VM i ishockey 2024. Vi dækker hele mesterskabet og opdaterer siden med alle JVM-resultater umiddelbart efter at kampene er afsluttet. Resultaterne hentes automatisk fra IIHF’s officielle hjemmeside. Derudover giver vores livescore dig mulighed for at følge den aktuelle stilling i de kampe, der er i gang i øjeblikket.

I hver kamp under U20-VM er der i alt tre point at vinde. En sejr betyder, at man får tre point i tabellen, mens et nederlag slet ikke giver point. Hvis kampen står uafgjort efter den ordinære spilletid, og der skal forlænget spilletid eller straffesparkskonkurrence til at afgøre resultatet, får begge hold point. Det vindende hold får to point, mens det tabende hold får et trøstepoint. På vores underside om turneringstabeller kan du se, hvordan de enkelte spillede kampe påvirker stillingen mellem de forskellige hold.

Der deltager i alt ti hold i turneringen, som starter med gruppespil i to grupper med fem hold hver. De fire hold med flest point fra hver gruppe går videre til slutspillet, hvor hver enkelt kamp er en situation, hvor det gælder om at vinde eller tabe. Imens skal holdene i bunden af tabellen kvalificere sig for at blive i turneringen.

🏒 Ekstra tid og straffesparkskonkurrencer under Junior-VM i ishockey

I mesterskaber og i ishockeykampe generelt må en kamp ikke ende uafgjort. Kampen kan være uafgjort efter tre spilleperioder, dvs. 60 minutter, men så skal der træffes en afgørelse for at finde frem til vinderen og taberen af kampen.

Hvis en kamp i gruppespillet er uafgjort efter 60 minutter, spilles der forlænget spilletid. Ekstratid i gruppespillet spilles i 3 mod 3 i 5 minutter. Hvis der bliver scoret et mål, vinder det hold, der formåede at gøre det. Hvis der ikke bliver scoret noget mål i løbet af disse 5 minutter, spilles der straffesparkskonkurrence. Straffesparkskonkurrencen spilles i fem runder og afgør, hvilket hold der vinder i sidste ende.

I slutspillet gælder det samme 3-mod-3-format, bortset fra at tillægstiden varer 10 minutter i stedet for 5 minutter. Hvis der ikke bliver scoret noget mål, vil der blive spillet straffesparkskonkurrence.

I den sidste kamp vil der dog være 20 minutters ekstra tid i 3 mod 3. Hvis ingen scorer her, efterfølges denne periode af en ny, indtil et af holdene scorer. Der spilles således ikke straffesparkskonkurrence i Junior-VM finalen.

🏆 Hvem vandt Junior-VM i ishockey i 2023?

Canada er den regerende mester efter en hård finale mod Tjekkiet.

🥇 Hvem har de fleste U20-VM guldmedaljer?

Canada har vundet turneringen flest gange indtil nu, med i alt 20 guldmedaljer!

📣 Livescore – Følg Junior-VM kampe live på hockey-VM.dk

Inden for sportens verden er der altid mange kampe at se, og det kan være svært at holde styr på det hele. Noget, der kan gøre det lettere, er at se alt, hvad der sker i flere kampe på ét sted. Til dette formål findes der nu live resultater, eller livescore som det også kaldes. Det er en digital tjeneste, der samler alle statistikker fra igangværende kampe og præsenterer dem i realtid. Du behøver ikke at opdatere siden for at få de nyeste oplysninger – det klarer livescore helt af sig selv!

Ved hjælp af vores livescore ovenfor kan du se resultaterne af alle Junior-VM i ishockey kampe i realtid, dvs. mens de finder sted. Når et hold scorer, opdateres vores live-resultater kort tid efter. Hvis du ikke har adgang til TV eller streaming for at se kampen, er dette en god måde at holde dig opdateret på, hvad der sker i de igangværende kampe, hvis du f.eks. er midt i juletravlheden eller på arbejde.