LeoVegas

U18 VM for kvindelandsholdet finder sted tidligt i 2024, hvor Danmark er med i den anden bedste division, der skal spilles i Italien. Nedenfor får du en oversigt over datoer og spillesteder for alle divisionerne i U18-systemet.

De fleste divisioner til kvindernes U18 VM bliver spillet i januar. Det gør sig også gældende for Division 1A, som er den Danmark befinder sig i. De danske U18-kvinder skal dermed spille om oprykning til A-divisionen.

For lande som Danmark der ikke spiller i den bedste division, handler det derfor ikke om at vinde VM-titlen. Her handler det i stedet for om at rykke op i systemet i det Internationale Ishockey Forbunds VM-system. Den andenbedste division også kaldet B-VM indeholder lande som Danmark, Frankrig og Japan, mens vi længere nede i hierarkiet finder nationer som Storbritannien, Tyrkiet, Island og Sydafrika. Nedenfor får du oversigten over alle divisionerne i U18-systemet på kvindesiden og de deltagende lande i 2024.

A-divisionen er opdelt i to grupper, mens de øvrige divisioner og tabeller spilles med seks hold i hver. Her møder alle hold hinanden for at skabe op- og nedrykninger efter afgørelserne er fundet.

A-afdelingen

Spilles 6.-14. januar 2024 i Zug, Schweiz.
Deltagende hold:
Gruppe A – Canada, Finland, Tyskland, Tjekkiet.
Gruppe B – USA, Sverige, Slovakiet, Schweiz.

Division 1A (B-VM)

Spilles 6.-12. januar 2024 i Egna, Italien.
Deltagende hold:
Japan, Danmark, Ungarn, Italien, Frankrig, Østrig.

Division 1B

Spilles 8.-14. januar 2024 i Jaca, Spanien.
Deltagende hold:
Spanien, Norge, Polen, Sydkorea, Kinesisk Taipei, Australien.

Division 2A

Spilles 15.-21. januar 2024 i Heerenveen, Holland.
Deltagende hold:
Kina, Letland, Holland, Storbritannien, Tyrkiet, Kasakhstan.

Division 2B

Spilles 8.-14. januar i Sofia, Bulgarien.
Deltagende hold:
Mexico, Bulgarien, Belgien, Island, New Zealand, Sydafrika.