LeoVegas

Denne udgave af VM i ishockey for kvinder bliver den 23. udgave af turneringen, som spilles i USA mellem den 3. og 14. april 2024.

VM i ishockey for kvinder 2024 spilles i USA, som er vært for VM i ishockey for kvinder for femte gang. Dette bliver den 23. udgave, hvor Utica er værtsby for kampene. Kampene spilles i Adirondack Bank Center i Utica, en by, der ligger i staten New York lidt over fire timer nord for The Big Apple – New York City. Værtsnationen kommer ind til turneringen som regerende mestre, og de håber at kunne forsvare sin titel foran hjemmepublikummet.

Tidsforskel mellem Danmark og USA

USA er et stort land og har forskellige tidszoner, men når det kommer til VM for kvinder, er det kun Utica, New York, der er vært for turneringen. Derfor kan du nemt beregne tidsforskellen under VM i fodbold for kvinder i 2024. Danmark er seks timer foran Utica, hvilket betyder, at der kan være nogle sene kampe. En kamp der starter kl. 11.00 i Utica, starter kl. 17.00 dansk tid. Finalen starter kl. 17.00 lokal tid, mens klokken omvendt vil 23.00 i Danmark.

Fuldt kampprogram for VM i ishockey for kvinder 2024

I alt vil turneringen byde på 29 spændende ishockeykampe mellem nogle af verdens bedste kvindelandshold. Turneringen begynder med et gruppespil, hvor alle hold møder hinanden én gang. Når disse kampe er spillet, går de bedste hold videre til slutspillet.

Tidsplanen for VM-gruppespillet

Holdene der deltager i VM, spiller kampe hver anden dag for at afslutte gruppespillet i tide til slutspillet. Et hold kan højst spille kampe to dage i træk, før holdet får mindst en dags pause. Det er altså et ret tætpakket program der venter spillerne med adskillige kampe i løbet af de seks gruppespilsdage mellem den 3. og 9. april.

Tidsplanen for VM-slutspillet

VM-slutspillet for kvinder starter to dage efter gruppespillet, med en hviledag imellem. Her er en tidsplan for kampene, hvor alle kvartfinaler spilles den 11. april lokal tid. De to semifinaler spilles den 13. april, efterfulgt af finalekampen og bronzekampen dagen efter, dvs. den 14. april. Slutspillet bliver derfor intenst med få hviledage, hvilket kommer til at teste holdene endnu mere.

Selv for de hold, der ryger ud i gruppespillet, vil der være en playoff i form af en placeringskamp den 13. april. Her afgøres det, hvem der får niende- og tiendepladsen i turneringen.

Hold og grupper ved VM i ishockey for kvinder i 2024

De ti hold der deltager i VM, er blevet inddelt i to grupper baseret på deres verdensrangliste. I modsætning til andre hockey-VM’er, hvor højt og lavt rangerede hold blandes, er de fem højest rangerede hold her placeret i gruppe A, mens de resterende hold er i gruppe B. Dette skyldes organiseringen af turneringen. Det hænger også sammen med opsætningen, hvor alle hold i gruppe A allerede kan regne med at spille i kvartfinalen, mens kun tre af holdene i gruppe B når dette stadie.

De hold, der spiller i gruppe A, er USA, Canada, Tjekkiet, Schweiz og Finland.

Holdene i gruppe B er Sverige, Japan, Tyskland, Kina og Danmark.

Alleholdene fra gruppe A går sammen med de tre bedste hold fra gruppe B videre til slutspillet.

Vejen til VM i fodbold for kvinder 2024 – Sådan kvalificerede holdene sig

De otte bedste hold fra den sidste udgave af turneringen deltager sammen med to hold, der formåede at klatre op fra den højere division. Ungarn og Frankrig rykkede ned fra A-divisionen sidste år efter at være blevet nummer fire og fem i gruppe B. Pladserne ved VM i 2024 blev taget af Kina og Danmark, som blev nummer et og to i 1A-divisionen.

Danmarks kampe til VM i ishockey for kvinder 2024

Danmark deltager altså efter at have klaret sig godt i 1A-divisionen, men de danske kvinder møder hård modstand til VM. Der kræves således en stærk indsats for at nå VM-slutspillet. Her er alle holdets kampe under VM i kvindehockey 2024. Alle kampe er skrevet i dansk tid.

Onsdag den 3. april kl. 17.00 Danmark-Sverige
Torsdag 4. april kl. 21.00 Danmark-Tyskland
Mandag 8. april kl. 01.00 Kina-Danmark
Onsdag 10. april kl. 01.00 Japan-Danmark

Fremtidens verdensmesterskab i ishockey for kvinder

Det står allerede klart at verdensmesterskabet i ishockey for kvinder i 2025 kommer til Europa, hvor Tjekkiet får æren af at være vært for turneringen. Året efter i 2026 vil turneringen blive afholdt i Canada. Det vil være anden gang, at turneringen finder sted i et olympisk år, da kvindernes verdensmesterskab finder sted i slutningen af sommeren i stedet for i april.