LeoVegas

U18-VM i Schweiz er afgjort. Søndagens finale blev vundet af USA, som tog deres niende titel i turneringen efter en 5-1 sejr over Tjekkiet.

Søndag blev kvindernes U18-verdensmesterskab afgjort i tre kampe. Om formiddagen tog Sverige femtepladsen i turneringen efter en 4-1-sejr over Slovakiet. Om eftermiddagen stod der bronzekamp på programmet, hvor Canada kom begejstret ud efter gårsdagens semifinalenederlag, som resulterede i en canadisk bronzemedalje efter sejr på 8-1 over Finland. Om aftenen var det så tid til finalen foran noget tomme tribuner i Zug, da USA og Tjekkiet mødtes. Efter en god amerikansk start med to mål i første periode, scorede Tjekkiet det eneste mål i anden periode. Men Tjekkiets succeshistorie skulle ende med en sølvmedalje, da USA lukkede kampen med tre mål i den sidste periode og vandt 5-1.

USA tog guldmedaljerne

USA er nu verdens bedste igen. Dette for niende gang, hvilket er det bedste af alle nationer i historien. En kort og intens VM-turnering i Schweiz er dermed slut, hvor USA vandt guld og Tyskland endte med at rykke ned til Division 1A.

Japan overtager Tysklands plads i Division A ved næste års U18-VM, efter at Japan vandt Division 1A, som kørte parallelt. Tyskland tabte til gengæld lørdagens nedrykningskamp mod Schweiz.

Medaljekampe og placeringskampe

Placering 7-8
Schweiz – Tyskland
2-1

Placering 5-6
Sverige – Slovakiet
4-1

Bronze kamp
Canada – Finland
8-1

Finale
USA – Tjekkiet
5-1

Den endelige stilling

USA (guld)
Tjekkiet (sølv)
Canada (bronze)
Finland (bronze)
Sverige
Slovakiet
Schweiz (sølv)
Tyskland (nedrykket til Division 1A)