LeoVegas

Fra 26. December 2022 til 5. Januar 2023 bliver VM i Junior Ishockey afholdt i Halifax & Monton i Canada. Det er fremtidens talenter der skal dyste om et prestigefyldt trofæ, mens det for mange også handler om, at få øje på nogle af fremtidens stjerner i sporten. 

Der er 2 grupper til slutrunden – A og B, og de ser således ud:

Gruppe A

Canada
Sverige
Tjekkiet
Tyskland
Østrig

I denne gruppe er favoritterne helt klart Canada samt Sverige. Begge lande har en rig historie i sporten og deres lokale ungdomsligaer, er blandt de bedste i verden. Faktisk ville mange påstå, at de 2 hold, kan vinde hele turneringen. Canada vandt sidste udgave af turneringen, mens Sverige kom på en 3. plads. I øvrigt spillede Tjekkiet også en fin turnering sidste gang og sluttede på en overraskende 4. plads. 

Gruppe B

USA
Finland
Schweiz
Slovakiet
Letland

Gruppe B er også ret interessant at kigge på. Her er der også 2 rigtig stærke hold med. Finland var tæt på at gå hele vejen i den seneste udgave af turneringen og tabte finalen til Canada. USA havde dog en skuffende turnering, selvom de var favoritter, da de overraskende vis, tabte til Tjekkiet i kvartfinalerne.  

Danmark er ikke med i denne slutrunde, da de spiller med i 2. række af Junior-VM i ishockey. Den turnering kommer til at foregå fra 11. December til 17. December – her har Danmark mulighed, for at kvalificere sig til top-divisionen i Junior Ishockey og være med blandt de bedste, til den næste udgave af turneringen.