Danmark U20-landshold har deltaget i U20 VM i ishockey Division I Gruppe A, hvor holdet endte på femtepladsen i turneringen, med en sejr ved ordineret tid, en sejr i ekstra tid og tre nederlag. Norges U20 landshold vandt turneringen, efter at have vundet alle deres kampe, og vil derfor blive rykket op, til næste års topdivision.

Danmark U20 landsholds første kamp i turneringen var mod Ungarn, hvor holdet vandt 3-2, efter ekstratid. Danmarks anden kamp var mod Slovenien, hvor holdet led et stort nederlag på 6-1. Det blev efterfulgt af endnu et stort nederlag, på 4-0 til Kazakhstan. Herfra var det op af bakke, da næste modstander var favoritterne fra Norge. Danmark tabte også denne kamp 4-1. Danmark fik deres anden sejr i turneringen i deres sidste kamp mod Frankrig, hvor de danske tropper vandt 4-3.

Kazakhstan og Frankrig endte på anden og tredjepladsen. Ungarn fik fjerde pladsen, mens Slovenien endte på sjettepladsen og vil derfor blive rykket ned til Division 1B, som er den tredjebedste række.

Danmark med en skuffende turnering

Danmarks U20 landshold havde en solid start på deres U20 VM i ishockey kampagne, med sejren mod Ungarn, men desværre havde holdet svært ved at få point, i de efterfølgende kampe. Det var dog en god mulighed for de unge spillere, at få erfaring på internationalt niveau og forberede sig til fremtidige turneringer. Danmarks U20 landshold formåede, at undgå nedrykning og det betyder, at de er med i rækken næste år. Det var også positivt at se, at holdet formåede at score i alle deres kampe, selv om det ikke altid resulterede i sejre.

Norges U20 landshold vandt turneringen med en perfekt rekord på fem sejre, ud af fem mulige. Det var en tæt turnering, hvor der kun var få point, mellem de deltagende hold, og det viser, at der er stor konkurrence på det her internationale niveau.

U20 VM i Ishockey Division 1A – stilling og resultater

Placering Hold KS V ETV ETT T Point
1 Norge (O) 5 5 0 0 0 15
2 Kasakhstan 5 3 0 0 2 9
3 Frankrig 5 2 0 1 2 7
4 Ungarn 5 1 1 1 2 6
5 Danmark 5 1 1 0 3 5
6 Slovenien (N) 5 1 0 0 4 3