Danmark kom ind i turneringen som nedrykkere fra topdivisionen i 2022. Holdet havde til formål at rykke op igen ved at blive blandt de to bedste hold. Danmark endte med at opnå dette mål ved at slutte på andenpladsen efter værterne Kina.

Stærk indsats fra danskerne

Danmark tabte kun til Kina og Østrig, men vandt resten af kampene. Holdet scorede 14 mål og lukkede 8 ind. Flere danske spillere gjorde det godt individuelt. Josefine Jakobsen scorede 3 mål og lavede 3 assists. Nicoline Jensen scorede 3 mål. Målvogter Emma-Sofie Nordstrøm stod stærkt med en redningsprocent på 92.

Danmark slår Norge og Slovakiet

To vigtige sejre for Danmark var 4-1 over Norge og 4-1 over Slovakiet. Disse sejre hjalp holdet med at sikre andenpladsen. Kampen mod Norge viste især Danmarks styrke da holdet formåede at vinde over et hold som normalt er stærkere end Danmark.

Oprykningen betyder meget

Danmarks oprykning til topdivisionen er utrolig vigtig for holdet og dansk kvindeishockey generelt. Danmark vil nu igen være på højeste niveau og få mulighed for at udvikle sig yderligere ved at spille mod de bedste nationer. Forhåbentlig kan Danmark forblive i topdivisionen i 2024 og bruge erfaringen til at blive endnu stærkere.