Fans spekulerer på, hvilke spillere de skal holde øje med i år, når NHL-sæsonen går i gang. De danske ishockeyspillere Marcus Almquist og Kasper Larsen, som begge forventes at blive taget i 2022 NHL entry draft, er to prospects, som man skal holde øje med. Her er et hurtigt resumé af disse meget ventede talenter.

Marcus Almquist, en central/højre winger for Victoria Royals, blev født den 13. september 2003, og han er en spiller, der kunne være et meget spændende valg i denne draft. Den lille forward, der endelig forventes at blive taget i fjerde eller femte runde af NHL-draften i 2022, spiller med en masse entusiasme og grusomhed, hver gang han træder ind på isen, hvilket måske vil fange mange NHL-holds opmærksomhed. Almquist kan læse spillet, når han er på isen takket være sin kombination af hurtighed, smidighed og vision.

Almquist er usædvanlig dygtig på mange områder. Han er en reel offensiv fare, fordi han kan piske den fra alle steder på isen og skyde præcist og bevidst. Han kan knække pucken på nettet til en fremragende scoringsmulighed takket være sin hurtige udløsning og fremragende præcision. Hans måltotal ved det netop afsluttede 2022 U20 I Division verdensmesterskab -niveau for Danmark viser hans offensive potentiale, og hans tempo vil gøre ham i stand til hurtigt at komme i en god skudposition. Han skal dog forbedre sig mere på sin beslutningstagning med pucken og på at forudse spillet, hvis han vil tage det næste skridt i sin udvikling.

På den anden side blev Mississauga Steelheads’ forsvarsspiller Kasper Larsen født den 23. september 2002. Han blev for nylig rangeret som nr. 117 af 2021 NHL CENTRAL SCOUTING (NA Skøjteløbere), og hans skøjteløb viste, at han var en stærk skøjteløber med et usædvanligt syn. Hans kantarbejde, sidebevægelser og puckhåndteringsevner er alle på et exceptionelt niveau, hvilket er vigtigt for en back i dagens spil. Han udnytter rutinemæssigt sine skøjtefærdigheder til at placere sig godt både i forsvaret og i offensive situationer. Han har et fremragende issyn og bruger pucken på sin stav til at træffe behændige valg. Han tøver ikke med at tage et skud, når han har mulighed for det og plads. Han kan dog forbedre sig mere på både sit teamwork og sin skudblokeringsevne.

Ikke desto mindre viste både Almquist og Larsen fremragende præstationer, da de repræsenterede Danmark ved U20 I Division verdensmesterskab i 2022, hvilket viser, at de begge besidder fremragende færdigheder, der ville gøre dem begge til yderst succesfulde ishockeyspillere på NHL-niveau. Almquist og Larsen betragtes som to af de bedste danske prospects til NHL-draften i 2022, og de har en god mulighed for at blive valgt i fjerde-femte runde.


Carolina Hurricanes - New York Islanders
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs