Danmarks 2022 IIHF Ishockey VM-sæson for kvinder startede ikke godt, da de blev besejret af Sverige i deres åbningskamp. Danmark tabte til Sverige 2-5 i deres åbningskamp på trods af en scoring efter blot 1:21 i kampen. Hanna Olsson scorede tre mål, holdkaptajnen scorede et, og Maja Nylen Persson tilføjede endnu et mål og var med til at hjælpe Sverige med at vinde kampen 5-2.

Torsdag aften spillede Danmark mod Sverige i åbningskampen ved 2022 IIHF VM i ishockey for kvinder. Danmark fik en god start, 1:21 inde i kampen scorede Emma Russell kampens første mål for Danmark mod Sverige. Hanna Olsson fra Sverige scorede udligningsmålet 30 sekunder senere. Bortset fra et kort dansk powerplay havde Sverige størstedelen af første periodes boldbesiddelse, mens de skød Danmark 11-5 i undertal. Danmarks ihærdige forsvar, der blokerede skud og stoppede op på midten af isen, formåede at holde dem væk. De skud, der lykkedes at komme igennem, blev blokeret af Cassandra Repstock-Romme, Danmarks målmand i alle fire kampe i Beijing tidligere på året. Begge hold formåede at score 1-1 i første periode, hvilket resulterede i en uafgjort.

Anden periode

I anden periode kom Danmark godt fra start og havde mange gode chancer, bl.a. et skud fra Michelle Weis, mens hun var på straffekast, og et fra Jakobsen, der tæt forbi mål. Olssons andet forsøg på at få pucken over målstregen efter en dansk udvisning gav dog det svenske hold en føring på et mål. Maja Nylen Persson scorede Sveriges andet mål, som kom 21 sekunder senere, da de øgede deres føring.

Tredje periode

Begge holds anførere scorede i tredje periode: Michelle Lowenhielm fra Sverige scorede efter en aflevering fra Josefin Bouveng, og Jakobsen fra Danmark tilføjede endnu et mål for sit hold, så stillingen blev 2-4. Mens Danmark fortsat kæmpede for et comeback trods Jakobsens mål, scorede Olsson endnu en gang i et sent powerplay, og Sverige vandt 5-2. Danmark tabte til Sverige i deres første kamp siden deres tilbagevenden til den bedste række ved VM i ishockey for kvinder. Det var et frustrerende resultat for Danmark, da de havde set ud som det bedre hold i starten af kampen. Sverige viste dog deres kvalitet sekunder efter et tidligt mål med en udligning sekunder senere. De gik videre og besejrede danskerne. Danmark bliver nødt til at komme hurtigt tilbage, hvis de skal have en chance for at vinde turneringen.