LeoVegas

Hilary Knight er blevet kåret som IIHF Female Player of the Year for sæsonen 2022-23. Hun modtog 40,9% af stemmerne og var den klare favorit til prisen.

Holdkammeraten Caroline Harvey kom på andenpladsen med 18,2%, efterfulgt af den slovakiske teenagesensation Nela Lopusanova med 13,6%. På fjerdepladsen var den finske kaptajn Jenni Hiirikoski med 11,3%, efterfulgt af Sarah Filler (CAN, 9,1%), Emma Soderberg (SWE, 4,5%) og Marie-Philip Poulin (CAN, 2,3%).

Knight, der er 33 år gammel, havde en fremragende sæson, der kulminerede med en guldmedalje ved IIHF Women’s World Championship i Brampton i april 2023. Hun førte alle spillere med otte mål, hvoraf tre kom i guldfinalen mod Canada. Dette var tredje gang, hun scorede det afgørende mål i en guldfinale ved IIHF Women’s Worlds, og hun har i alt fem gange ført turneringen i mål.

Hilary Knight har deltaget i 13 IIHF Women’s Worlds-turneringer og har spillet i fire Olympiske Vinterlege. Hun er den eneste kvinde, der har nået 100 point ved IIHF Women’s Worlds, og hendes ni guldmedaljer matcher rekorden for flest guldmedaljer i turneringen. Hun har også rekorden for flest mål og point i turneringens historie.