Danmark besejrede Ungarn i deres tredje kamp i turneringen og vandt dermed deres første sejr ved IIHF ishockey-VM for kvinder i 2022. Med Julie Ostergaard, der scorede kampens eneste mål for Danmark, og Lisa Jensen, der fik shutout efter gentagne gange at have stoppet Ungarns toplinje bestående af Mira Seregely, Emma Kreisz og Fanni Gasparics, endte kampen 1-0 i Danmarks favør.

Søndag aften spillede Danmark mod Ungarn i deres tredje kamp ved IIHF VM i ishockey for kvinder i 2022. Med forsvarsspilleren Amalie Andersen ude af startopstillingen blev den danske anfører Josefine Jakobsen (der normalt spiller center) sat sammen med Sofie Skott, da Danmark fik en god defensiv start. Ungarn havde dobbelt så mange skud i de første 40 minutter som Danmark, herunder forsøg fra Michelle Weis og Jakobsen på at slå Aniko Nemeth fra den ungarske trup. Første periode endte dog uafgjort.

Anden periode

Den ungarske side begyndte anden halvleg med mere energi. I to perioder, der var præget af mange kampe foran nettet, lykkedes det ikke for nogen af holdene at score. Den ungarske toplinje bestående af Fanni Gasparics, Emma Kreisz og Mira Seregely blev gentagne gange stoppet af Jensen, der startede for Danmark, hvilket holdt stillingen uafgjort ved udgangen af anden periode.

Tredje periode

På trods af Ungarns indsats scorede danske Ostergaard kampens første mål i begyndelsen af tredje periode. Det gjorde hun ved at opsnappe en lang aflevering op ad isen fra Jakobsen og sætte pucken højt i nettet. Ungarn blev ved med at lægge pres på Danmark, men det lykkedes danskerne at fastholde deres forspring. Alle otte af Danmarks straffe blev dræbt med succes, herunder en 5-mod-3 i anden periode. I det sidste minut af spillet trak Ungarn sin målmand ud for en ekstra angriber, men Jensen kæmpede bravt for at bevare sejren med 45 redninger.

Med et point er Tyskland i øjeblikket på sidstepladsen, efterfulgt af Danmark og Ungarn med hver tre point. Der er håb om, at den danske trup går videre til kvartfinalen, da de skal møde Tyskland for at få chancen for at kvalificere sig. Det tyske hold vil dog kæmpe en kamp i den kommende kamp for at undgå nedrykning.

Danmark Lineup

Målmand
Jensen Lisa
(Repstock-Romme Cassandra)

Linje 1
15        Refgaard Amanda         D
19        Asperup Josephine        D
21        Weis Michelle              F
14        Jensen Nicoline             F
50        Bau Mia                       F

Linje 2
22        Skott Sofie                    D
63        Jakobsen Josefine          F
4          Glud Silke                     F
80        Ostergaard Julie              F
8          Persson Josefine             F

Linje 3
87        Jacquet Simone              D
68        Russell Emma               D
23        Oksbjerb Julie               F
27        Friis-Hansen Lilli          F
12        Sorensen Mille              F

Linje 4
17        Skriver Sofia                F
18        Peters Maria                 F
13        Brix Michele                F

Ekstra forwards
16        Perry Natalie               F

Cheftræner
Edlund Bjorn


Carolina Hurricanes - New York Islanders
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs