Junior-VM i ishockey 2023 er den 47. udgave af IHHF tuneringen, planlagt til at blive afholdt fra den 26. december 2022 til den 5. januar 2023 i Halifax og Moncton, Canada. Turneringen var oprindeligt planlagt til at blive afholdt i Rusland, men Ruslands værtskab blev trukket tilbage.

Junior-VM i ishockey afholdes i Halifax og Moncton i Canada fra den 26. december 2022 til den 5. januar 2023. Dette vil være den 47. udgave af mesterskabet og vil markere den tredje Junior-VM i træk, der afholdes i Canada.

Gruppespillet – Junior-VM i ishockey 2023

I denne runde vil der være to grupper, A og B, med fem hold i hver gruppe. Canada, der er vært, vil spille i gruppe A, mens Finland, USA, Schweiz, Slovakia og Latvia spiller i gruppe B. De 4 bedste hold fra hver gruppe vil gå videre til kvartfinalerne, mens de 2 dårligste hold vil blive nedrykket.

Gruppe A Gruppe B
Canada (Vært) USA
Sverige Finland
Tjekkiet Schweiz
Tyskland Slovakiet
Østrig Letland

Slutspillet – Junior-VM i ishockey

Kvartfinalerne vil som nævnt indeholde de 4 bedste hold fra begge grupper. Favoritterne til Junior-VM i ishockey er Canada, som vandt sidste års udgave, Finland, Sverige og USA. Junior-VM i ishockey er ikke en ligegyldig ungdomsrække – det er her, at mange af fremtidens stjerner i ishockey, kommer til at spille med.

Danmark er ikke med i denne række, men i Division I, som er den næstbedste række. Her undgik Danmark nedrykning tidligere på måneden, og skal forsøge at spille sig op til top divisionen i den næste udgave.