LeoVegas

Under den nyligt afsluttede NHL-draft i 2023 blev der vist en betydelig tilstedeværelse af skandinaviske spillere, hvoraf 25 svenske spillere blev udvalgt. Denne imponerende mængde svenske talenter viser tydeligt Sveriges fortsatte dominans i ishockeyverdenen.

Men der var også en bemærkelsesværdig repræsentation fra Danmark, da Oscar Fisker Mølgaard blev valgt af Seattle Kraken i anden runde. Dette er et lovende tegn på det stigende niveau af dansk ishockey og den anerkendelse, som danske spillere begynder at opnå internationalt.

I alt blev der foretaget 41 skandinaviske valg i løbet af draften. Denne stærke tilstedeværelse i NHL-draften er et klart bevis på talentet i regionen og den øgede opmærksomhed, som skandinaviske spillere får fra NHL-holdene. Selvom Sverige fortsætter med at levere en stor del af disse skandinaviske talenter, viser udvælgelsen af Oscar Fisker Mølgaard, at Danmark også begynder at markere sig i ishockeyverdenen.

Denne årgang af NHL-draften fremhæver således ikke kun det svenske talent, men også den ene danske spiller, der blev udvalgt. Med i alt 25 skandinaviske valg er det tydeligt, at ishockeyen i Skandinavien fortsætter med at trives og være en kilde til spændende talenter, der nærmer sig verdens førende ishockeyliga.