VM i ishockey for kvinder er en af de mest prestigefyldte turneringer i verden. Både KVIK Hockey Arena i Herning og Scanel Hockey Arena i Frederikshavn er værter for begivenheden i år. Nogle af de bedste kvindelige ishockeyspillere i verden deltager i konkurrencen, som starter den 25. august. Du kan finde oplysninger om holdene, tidsplanen, hvordan du kan få billetter og meget mere i denne artikel.

VM i ishockey for kvinder er en årlig begivenhed, der arrangeres af det internationale ishockeyforbund (IIHF). Turneringen afholdes hvert år i forskellige lande, og det er første gang, at den afholdes i Danmark. I alt 10 hold deltager i turneringen, og de er inddelt i to grupper hver.

Gruppe A

 

Gruppe B

 

United States Tjekkiet
Canada Germany
Finland Ungarn
Schweiz Danmark
Japan Sverige

 

I gruppe B spiller Tyskland mod Ungarn den 25. august 2022 kl. 15:30, Danmark mod Sverige den 25. august 2022 kl. 19:30, og Ungarn mod Tjekkiet den 26. august 2022 kl. 19:00. I gruppe A spiller Japan mod USA den 25. august 2022 kl. 15:00, Finland mod Canada den 25. august 2022 kl. 19:00 og Schweiz mod Japan den 26. august 2022 kl. 18:30. Kampene i gruppe A og gruppe B afvikles på henholdsvis KVIK Hockey Arena i Herning og Scanel Hockey Arena i Frederikshavn, mens alle tidspunkter er lokal tid.

Konkurrencen varer i to uger, fra den 25. august til den 4. september. Alle hold i gruppe A går videre til kvartfinalerne, mens de tre bedste hold fra gruppe B også går videre. Hver klub i hver gruppe skal spille i alt fire kampe. Afhængigt af deres kvalifikationsniveau skal holdene i gruppe A spille mod de kvalificerede hold i gruppe B. Du kan finde det komplette turneringsformat på https://www.iihf.com.

Dansk Ishockey Unions marketingchef, Thomas Bjuring, tror, håber og forventer, at de billige billetter vil få ishockeyentusiaster i Danmark til at støtte VM for kvinder i ishockey. At VM bliver spillet på dansk is glæder danskerne meget. De vil lave et arrangement af høj kvalitet med mange sideevents i samarbejde med værtsbyerne Herning og Frederikshavn.

Kriteriet for et fremragende arrangement er ret højt baseret på tidligere afviklinger af vigtige, internationale sportsbegivenheder. Billetter til IIHF’s verdensmesterskab i ishockey for kvinder i 2022 er i øjeblikket til salg via shop.ishockey.dk til kampene i Herning og Frederikshavn for ca. 120 kroner (ca. 17 euro) for en dagsbillet, der giver adgang til to kampe. Billetter til dage med kun én kamp koster kun 60 kroner (ca. 8,50 EUR).


Carolina Hurricanes - New York Islanders
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs