To semifinalisthold i kvindeishockey står over for hinanden i mesterskabskampen søndag den 4. september 2022. Canada besejrede Schweiz 8-1, mens USA besejrede Tjekkiet 10-1 den 3. september for at gå videre til mesterskabsspillets sidste runde. Vinderen af verdensmesterskabet i konkurrencen vil blive bestemt af resultatet af den kommende kamp.

I semifinalen spillede Tjekkiet mod USA, og Canada mødte Schweiz. Efter at have scoret seks mål i første periode for hurtigt og meget let at sætte konkurrencen op, udspillede Team USA Tjekkiet, vandt 10-1 og gik videre til sidste runde. Holdet fra Canada, de regerende verdensmestre, gik videre til finalen med en blowout-sejr over Schweiz (8-1) efter at have hoppet ud til en 2-0-føring og fastholdt den føring hele kampen. De vil nu konkurrere om guldmedaljen mod USA, et hold, de allerede har mødt.

I Frederikshavn lørdag besejrede Japan Sverige med 5-4 takket være et mål af Remi Koyama med knap tre minutter tilbage, mens Finland besejrede Sverige med 3-2 takket være et mål i overtiden af Elisa Holopainen. Med disse sejre skal Japan spille mod Finland søndag den 4. september 2022 i den sidste kamp i placeringsrunden for at afgøre, hvem der slutter på femtepladsen.