Tjekkiet slog Danmark i gruppespillet ved VM i fodbold for kvinder. Det er anden gang i træk, at Tjekkiet vinder, mens Danmark tabte 5-1. Katerina Mrazova, Mlynkova Natalie, Daniela Pejsova og Michaela Pejzlova blev Tjekkiets målscorere.

I Iscenter Nord i Frederikshavn blev resultatet af den anden gruppekamp mellem Tjekkiet og Danmark afgjort lørdag aften. Begge hold har meget på spil i denne kamp. Med 6 point fører Tjekkiet nu sin turneringsgruppe, mens Danmark ligger på sidstepladsen med 0 point.

I et middelmådigt powerplay scorede Danmark kampens første mål og havde kortvarigt overtaget. Michelle Weis skød pucken mod Tjekkiets kasse, hvor den til sidst fandt vej ind i nettet. For at udligne scorede Tjekkiet i eget powerplay fem minutter senere. Katerina Mrazova modtog pucken fra Dominika Laskova på midten af isen, og hun manøvrerede sig hurtigt gennem det danske forsvar og slog Jensen. På trods af flere krumspring foran mål forblev kampen uafgjort, selv om Adela Sapovalivova på et tidspunkt havde pucken på sin stav bag Jensen, kun centimeter fra målstregen, men hun kunne ikke prikke den ind.

Anden periode

Mlynkova og Mrazova’s problemfri afleveringer og manøvrer førte til et mål. Mlynkova spillede pucken bag det danske mål til Mrazova, som derefter spillede pucken tilbage på tværs af banen til Mlynkova, som lagde op til Mrazova til hendes andet mål i kampen. Tjekkiet angreb Danmark med 23 skud i anden periode, hvilket var en dramatisk kontrast til de seks skud, som det lykkedes dem at få i første periode.

 Tredje periode

Daniela Pejsova, en forsvarer, tilføjede sit andet mål i kampen tidligt i tredje periode efter at have skåret over en dansk winger og gået ind fra den blå linje. Resultatet blev en 3-1 score, på trods af den langsomme start. I den første periode har kampene mellem disse to hold været ekstremt tætte, og dagens kamp var ingen undtagelse. Selvom Tjekkiet hurtigt tog føringen i anden periode efter en solid start fra dansk side. I anden periode gjorde Danmark forsøg på at komme tilbage, men det lykkedes ikke. Begge hold gav alt hvad de kunne i kampen, men Tjekkiet sejrede i sidste ende. Slutresultatet for Tjekkiet mod Danmark blev 5-1 takket være to powerplay-mål af Michaela Pejzlova og Pejsova og 49 skud i alt.

Danmark Lineup

Målmand
Jensen Lisa
(Repstock-Romme Cassandra)

Linje 1
15        Refgaard Amanda         D
19        Asperup Josephine        D
4          Glud Silke                     F
63        Jakobson Josefine         F
8          Persson Josefine            F

Linje 2
22        Skott Sofie                    D
68        Russell Emma              D
21        Weis Michelle             F
14        Jensen Nicoline            F
27        Friis-Hansen Lilli         F

Linje 3
87        Jacquet Simone              D
11        Anderson Amalie          D
23        Oksbjerg Julie               F
80        Ostergaard Julie            F
12        SORENSEN Mille        F

Linje 4
17        Skriver Sofia                F
18        Peters Maria                 F
50        Bau Mia                      F

Ekstra forwards
13        Brix Michele               F
16        Perry Natalie               F

Cheftræner
Edlund Bjorn