LeoVegas

I den sidste kamp i den indledende runde tabte Danmark til Tyskland i Iscenter Nord med 3-2. Tanja Eisenschmid reddede Tyskland fra nedrykning med sin matchvinder med et sekund tilbage af den regulære kamp i en spændende sejr over Danmark. Med denne sejr beholder Ungarn tredjepladsen og går videre til kvartfinalerne, hvor det skal møde vinderen af gruppe A. Tyskland sluttede på fjerdepladsen, mens Danmark står til nedrykning.

Danmark havde stadig en chance for at komme videre til kvartfinalerne ved IIHF’s verdensmesterskab i ishockey for kvinder ved starten af denne kamp. Det tyske hold havde en udfordrende modstander, idet de tabte til Sverige i en shootout samt til Ungarn og Tjekkiet. Danmark manglede kun ét point til at vinde eller spille uafgjort. Tyskland sejrede i sidste ende med 3-2 tirsdag aften i kampen mellem Danmark og Tyskland, der fungerede som det sidste indledende møde i gruppe B. Med sejren var Tyskland sikker på at beholde sin ligadivision, mens Danmark rykkede ned i division 1 gruppe A.

Kampen var fra starten tæt omspillet, og ingen af holdene var i stand til at skabe sig et stort overtag. Publikum i Iscenter Nord brød ud i jubel, da den firedobbelte SDHL-mester Josefine Persson, der scorede fra Sandra Abstreiter efter at have undveget det tyske forsvar, bragte Danmark foran i åbningsrammen. Tyskland udlignede dog straks takket være forsvarsspilleren Franziska Feldmeiers udligning – hendes første i konkurrencen – da de udnyttede deres første powerplay-mulighed til at stille de larmende danske fans.

Anden periode

I anden periode fik Danmark endnu en straf for cutting, da Emma Russell blev dømt for det, men Tysklands angreb blev forpurret af det danske straffesparkshold. Efter at være vendt tilbage til banen scorede Russell til 2-1 for sit hold efter at have sendt en bold fra anfører Josefine Jakobsen gennem forhindringer.

Tredje periode

Med lidt over fire minutter tilbage udlignede Tyskland og viste endnu en gang, at de kan score i de sidste sekunder. Holdene stod lige 2-2 mod slutningen af tredje periode, hvor Danmark havde få chancer for at vinde kampen, men i de sidste minutter holdt det tyske forsvar stand og beseglede sejren.

Danmark Lineup

Målmand

72    Repstock-Romme Cassandra
(30     Jensen Lisa)

Linje 1

15        Refgaard Amanda         D
19        Asperup Josephine        D
4          Glud Silke                     F
63        Jakobsen Josefine          F
8          Persson Josefine             F

Linje 2

22        Skott Sofie                    D
68        Russell Emma               D
21        Weis Michelle              F
14        Jensen Nicoline             F
27        Friis-Hansen Lilli          F

Linje 3

87        Jacquet Simone              D
11        Andersen Amalie          D
68        Russell Emma               D
23        Oksbjerb Julie               F
80        Ostergaard Julie              F
12        Sorensen Mille              F

Linje 4

17        Skriver Sofia                F
18        Peters Maria                 F
50        Bau Mia                       F

Ekstra forward

13        Brix Michele                F
16        Perry Natalie               F

Cheftræner

Edlund Bjorn