LeoVegas

Tjekkiet vandt deres første verdensmesterskab i ishockey siden 2010 med en 2-0 sejr over Schweiz i finalen, afholdt i en fyldt Prag Arena. Dette markerer deres syvende titel siden Tjekkiet blev oprettet i 1993 efter opløsningen af Tjekkoslovakiet.

Boston Bruins-forwarden David Pastrnak brød dødvandet med 10:47 tilbage af tredje periode, hvilket udløste vild jubel blandt de tjekkiske fans. Pastrnak, som scorede sit første mål i turneringen, one-timede en pasning fra Tomas Kundratek forbi den schweiziske målmand Leonardo Genoni.

Med kun 19 sekunder tilbage af kampen forøgede David Kampf føringen ved at score i et tomt mål, efter Schweiz trak deres målmand for at få en ekstra angriber på isen. Tjekkiets målmand, Lukas Dostal, stod en fantastisk kamp og stoppede alle 31 schweiziske skud, hvilket sikrede en shutout og guldmedaljen til Tjekkiet.

Schweiz, der stadig jagter deres første verdensmesterskabstitel, måtte nøjes med sølv og har nu været runner-up fire gange tidligere – i 1935, 2013, 2018 og nu 2024. Trods deres tapre indsats og tidligere sejre over Tjekkiet i turneringen, kunne de ikke overkomme det tjekkiske forsvar i finalen.

Denne sejr bringer glæde og stolthed til Tjekkiet, som har ventet 14 år på endnu en verdensmesterskabstitel, og markerer en bemærkelsesværdig præstation i deres ishockeyhistorie. Specielt det at vinde guld på hjemmebane bragte stolthed og glæde til nationen.

Sverige vinder bronze ved Ishockey-VM 2024

Sverige triumferede tidligere på dagen over Canada med en 4-2 sejr i bronzefinalen ved Ishockey-VM 2024, hvilket sikrede dem deres første medalje siden 2018 og afsluttede deres længste medaljetørke siden Anden Verdenskrig.

Sverige, som har været kendt for deres stærke ishockeytradition, viste igen deres styrke og dygtighed. I første periode tog Sverige føringen med mål fra Lucas Raymond og Rasmus Sandin, hvilket satte Canada under pres fra starten. Canada formåede at svare igen i anden periode med mål fra Pierre-Luc Dubois og Thomas Chabot, men Sverige holdt fast i deres spilplan.

I tredje periode viste Sverige deres dominans med mål fra Elias Pettersson og Nils Lundkvist, hvilket sikrede dem en komfortabel sejr. Den svenske målmand, Linus Ullmark, leverede en solid præstation med flere vigtige redninger, hvilket var med til at holde Canada i skak og sikrede bronzemedaljen for Sverige.

For Canada var dette et skuffende resultat efter at have vundet guld eller sølv ved de foregående fire verdensmesterskaber. De canadiske spillere kæmpede hårdt, men kunne ikke overvinde det svenske hold denne gang.