Danmarks U18 kvindelandshold i ishockey har vundet guld i 3. række, under U18 VM i ishockey for kvinder. Det er en stor bedrift for holdet, der kun få måneder tidligere endte sidst i samme turnering.

Danmark var med i Division 1B, som er den 3. bedste række. Her var Danmark i gruppe sammen med Taiwan, Polen, Sydkorea, Spanien. Kina skulle have været med, men havde trukket sig tilbage i det sidste øjeblik.

4 sejre ud af 4 mulige

Danmarks U18 kvindelandshold i ishockey overraskede under slutrunden, da de formåede, at vinde alle deres kampe. Danmark havde en samlet målscore på 19-3. Det var altså en magtdemonstration fra de danske tropper, som nu har formået, at rykke sig op til den 2. bedste række.

Nikita Bergmann bliver topscorer i slutrunden med 5 mål og den største danske sejr, kom mod Taiwan, hvor Danmark vandt 9-1.

Oprykning til U18 VM i ishockey for kvinder Division 1A

Nu skal Danmarks U18 landshold altså spille i den 2. bedste række, når den næste udgave af U18 VM bliver afholdt. Det er den såkaldte IIHF U18 VM Division 1A, hvor der venter stærkere modstandere som Italien, Frankrig og Ungarn.

Det danske U18 landshold har meget optimisme med sig. Gennemsnitsalderen for truppen i år, var 15.5 år, hvilket betyder, at størstedelen af truppen, kan være med til den næste udgave af slutrunden.