Photo: Wallpaperflare.com

Danmarks ishockey landshold skal til Vinter-OL i 2022 og der venter dem, et svært kampprogram i gruppespillet. Men det danske hold har gennem årene fået flere internationale stjerner med på holdet og flere af spillerne, har erfaring i den bedste liga i verden, nemlig NHL.

Som optakt til Vinter-OL som skal afholdes i Kina i Februar 2022, vil vi kigge på nogle af profilerne på det danske ishockeylandshold.

1. Frederik Andersen

Frederik Andersen, målmand, 32 år, Carolina Hurricanes.
Kendt som “Freddie”, Frederik Andersen kommer fra en dansk ishockeyfamilie og er søn til tidligere landsholdsspiller, Ernst Andersen. Freddie er et af de bedste ishockeyspillere i landet og er også anerkendt som en af de bedste målmænd i verden, når han er på hans bedste niveau. Hans rutine og lederegenskaber bliver vigtig for Danmark.

2. Nikolaj Ehlers

Nikolaj Ehlers, angriber, 25 år, Winnipeg Jets

Nikoaj Ehlers spiller til dagligt også i NHL for Winnipeg Jets. Ehler spiller som angriber og har i denne sæson scoret 4 mål og lagt op til 7 mål. Ehlers målfarlighed bliver vigtig for Danmark, hvis de skal have nogen chance, for at komme videre fra gruppespillet.

3. Oliver Bjorkstrand

Oliver Bjorkstrand, angriber, 26 år, Columbus Blue Jackets

Oliver Bjorkstrand er også et af de vigtige offensive spillere på det danske landshold. Lige nu er han den danske spiller med flest målbidrag. Bjorkstrand har scoret 5 mål og lagt op til 10 i denne sæson, indtil videre.

4. Lars Eller

Lars Eller, central, 32 år, Washington Capitals

Lars Eller er en af veteranerne på det danske ishockeylandshold – til dagligt spiller han central for Washington Capitals. Eller er kendt for hans komplette spil, fordi han netop også kan spille andre positioner.

5. Phillip Larsen

Phillip Larsen, forsvar, 31 år, Salavat Yulaev Ufa

Phillip Larsen har historie i NHL, men til dagligt spiller han i Rusland. Larsen er kendt for hans fysiske kompetencer og da han spiller i forsvaret, er han også betragtet som en leder, der kan dirigere og motivere holdet.

Der er også andre på holdet, som f.eks. Frans Nielsen og Patrick Russell, der også er vigtige for landsholdets success..