LeoVegas

Canada slog Tyskland 5-2 og vandt guld ved ishockey-VM i Tampere søndag og sikrede sig dermed sin 28. titel i turneringen.

Holdene var lige ved 2-2 efter de første to perioder i Nokia Arena, men Tyskland kunne ikke holde tempoet, da canadierne dominerede tredje periode med tre mål og vandt deres anden guldmedalje på tre år.

På trods af Tysklands håb om at vinde sin første VM-titel nogensinde, måtte de nøjes med deres første sølvmedalje ved den årlige begivenhed siden 1953.

VM-guldet i 2023 går til Canada, som nu er oppe på 28 VM-guld i den samlede historie, et bedre end Rusland og Sovjetunionen tilsammen (27). Tysklands glorværdige VM-rejse sluttede med en sølvmedalje, nationens tredje i historien og den første siden 1953.

Letland vandt deres første VM-medalje i ishockey tidligere på søndagen efter en 4-3-sejr over USA i Tampere og dermed bronze.

Danmark ved VM i ishockey 2023

Det blev til en samlet 10. plads til Danmark som røg ud i gruppespilsfasen. Det blev Tyskland, som har haft en kanon-turnering, som altså formåede at slå Danmark ud, ved at sikre sig 4. pladsen i Gruppe A.