Det tyske ishockeylandshold har leveret et chok-resultat, efter at have besejret USA ved VM i ishockey kvartfinalerne. Nu skal Tyskland spille finalekampen mod Canada.

Før VM i ishockey 2023 begyndte, var der ikke mange, der havde forudset, at Tyskland ville spille i finalekampen. Det er dog realiteten ved denne års slutrunde, da Tyskland har besejret USA efter sejr ved overtiden.

Semifinalen fik sit første mål blot et minut inde i første periode, da USA-stjernen Alex Tuch gjorde det til 1-0 for amerikanerne. Det andet mål kom ikke længe efter for USA, da Rocco Grimaldi brugte sin hurtighed til at skyde et slagskud op i det øverste hjørne til 2-0 efter fire minutter. En mareridtsstart for Tyskland og en drømmestart for USA. Men tyskerne skulle få en vigtig reducering i første periode. I et powerplay fandt pucken endelig vej ind bag mållinjen ved Daniel Fischbuch med otte minutter tilbage af perioden.

Men Tyskland nøjedes ikke med at reducere, de fik også udlignet inden periodens udløb. Unge Maksymilian Szuber scorede til 2-2 med fire minutter tilbage af åbningsperioden. De mange mål i første periode satte scenen for flere mål i resten af semifinalen.

Tyskland vinder i overtiden

Der var tale om en gyser, da et historisk finalehold skulle afgøres i forlænget spilletid i en tre-mod-tre kamp i ti minutter. Spillet tre mod tre i forlænget spilletid er et vanskeligt spil, hvor man ønsker at have så meget puck som muligt uden at blotte sig bagtil med skødesløse pucktab. Begge hold spillede trygt og sikkert i første halvleg, men USA skabte måske de fleste muligheder. Tysklands Frederik Tiffels havde dog den bedste chance, da han næsten overlistede Casey DeSmith. Til sidst kom der også en tysk afgørelse, og det var førnævnte Tiffels, der kunne score til 3-4 for Tyskland og sende sit tyske landshold til deres første VM-finale nogensinde.

Canada besejrer Letland

I den anden semifinalekamp, var det storfavoritterne fra Canada, der var oppe imod værterne fra Letland. Canada skal nu spille sin fjerde VM-finale i træk ved VM i ishockey. Dette er efter, at canadierne vendte et 1-2-underskud til en 4-2-sejr i tredje periode mod Letland.

Tyskland møder Canada i VM-finalen i morgen (19:20), mens USA møder Letland i en bronzekamp (14:20). Begge kampe bliver vist på TV2 Sport og streaming tjenesten TV2 Play.