LeoVegas

Et markant forbedret dansk hold tabte mandag aften til Finland ved VM i ishockey 2024.

VM i Tjekkiet er afsluttet for det danske ishockeylandshold, som igen må se drømmen om en kvartfinaleplads briste. Men i sidste opgør leverede Danmark en stærk præstation, især takket være målmand Mathias Seldrup, som imponerede i målet.

Selvom Danmark tabte 1-3 til Finland, kæmpede holdet bravt og gav de finske favoritter kamp til stregen. Seldrup, der stod sin første VM-kamp fra start, leverede flere spektakulære redninger og holdt Danmark inde i kampen, indtil Finland sikrede sejren med en scoring i tomt mål.

Kampdetaljer

Finland vs. Danmark: 3-1 (Ft)

Målscorere:

  • Finland: Hannes Björninen, Rasmus Rissanen, Pekka Jormakka (alle 1 mål)
  • Danmark: Alexander True (1 mål)

Udvisninger:

  • Finland: 2
  • Danmark: 4

På trods af nederlaget slutter Danmark VM med to sejre, fem nederlag og seks point, hvilket resulterer i en næstsidste plads i gruppen. Holdet var svækket af afbud fra fire nøglespillere, men formåede alligevel at præstere bedre end i de foregående opgør mod Storbritannien og Schweiz.

Kampforløb

Seldrup blev hurtigt testet af det finske hold, der fik flere store chancer i kampens indledning. Danskerne overlevede også over et minut med to spillere i undertal, og efter de første ti minutter kom de bedre med i kampen. Det danske hold stod over for et nervøst finsk hold, der risikerede at miste en kvartfinaleplads for første gang siden 1955.

Christian Wejse troede kortvarigt, at han havde bragt Danmark foran i anden periode, men målet blev annulleret på grund af Patrick Russells placering i målfeltet. Dommerne annullerede senere en finsk scoring af samme årsag, hvilket også syntes at være korrekt.

Drama i trdje periode

I begyndelsen af tredje periode trak Finland fra med to hurtige mål fra Hannes Björninen og Rasmus Rissanen. Danmark formåede at skabe spænding mod slutningen af kampen, da Alexander True reducerede til 1-2 med en ekstra markspiller på isen. Desværre lukkede Finland kampen med et mål i tomt net efter et dansk pucktab.

Trods nederlaget kan Danmark være stolte af en indsats, der viste forbedringer og kampgejst mod en stærk modstander. Dette lover godt for fremtidige turneringer, hvor erfaringerne fra VM i Tjekkiet kan bygges videre på.