Danmark var favorit til kampen mod Frankrig – en kamp mellem hhv. nr. 10 og 13 på verdensranglisten – og det var en kamp der skulle vindes for at holde muligheden for at gå videre til kvartfinalen åben. Heinz Ehlers havde justeret i kæderne og blandt andet rykket Mathias Bau op i førstekæden, og det viste sig at fungere rigtig godt. Ændringerne gav i det hele taget en ny dynamik og ny energi.  

Første periode

I første periode var det især den franske NHL-spiller Alexandre Texier, som sørgede for farlige situationer mod det danske mål. Dahm nåede en enkelt gang at blive forskrækket og måtte se sig tilbage, men pucken var ikke i mål. Ellers var der chancer til begge hold, blandt andet endnu en til Texier, og derefter sendte Bau pucken mod mål to gange med få minutters mellemrum. Nikolaj Ehlers stod også pludselig helt alene foran målet, men heller ikke her lykkedes det at få pucken i mål.

Efter 16 minutter kom det første mål. Peter Regin scorede i en to mod en situation. Markus Lauridsen kom med en lang aflevering i dybet til Frederik Storm, der slog pucken på tværs til Regin, som hamrede den ind via overliggeren.

Anden periode

Efter cirka fem minutter sendte Blichfeld pucken ind foran mål i kampens første power play, og den gik lavt mellem benene på den franske målmand og øgede den danske føring til 2-0. Det gav en smule ro på i en kamp, hvor de franske spillere kom frem til lidt for mange chancer.

Kevin Bozon kom i klammeri med Nikolaj Ehlers og hev danskerens hjelm af og fik en udvisning for roughing. Det førte til en 22 sekunder lang 5 mod 3 situation, der dog ikke resulterede i nogen danske afslutninger. Det meste af spillet foregik i den franske zone, der var nogle enkelte kontrastød og ellers var det primært i power play-situationer at franskmændene blev rigtig farlige.

Tredje periode

Frankrig havde initiativet i starten af den tredje periode og meget af spillet foregik i danskernes zone. Danskerne måtte bruge meget energi på at lukke skudvinklerne ned.  Nicholas Jensen fik en udvisning for slashing, og Danmark kom altså i undertal. Frankrig var opsatte på at udnytte power play, men Danmark var stærke i boxplayet. Kort efter var der en udvisning til Frankrig, og så blev der spillet fire mod fire.

Halvvejs gennem perioden fik Blichfeld en stav i hovedet i en lidt voldsom situation, som dommerne var ude og se igennem. Det endte dog kun med en 2 minutters udvisning og et dansk power play, der dog ikke blev udnyttet.

Texier markerede sig flere gange på egen hånd, og Danmark var ikke i fuld kontrol, så det var godt at have en 2-målsføring. Med to minutter igen tog den franske landstræner til sidst sin målmand Henri Corentin Buysse ud, i en absolut sidste satsning. Den plan mislykkedes, da Julian Jakobsen scorede i et tomt mål til kampens endelige resultat 3-0.

To kampe tilbage til at opnå point til kvartfinalen

Danmark spiller mod Canada på mandag og Slovakiet på tirsdag. Selvom det ville blive den helt store overraskelse, hvis Danmark tog point mod Canada, og man aldrig skal sige aldrig, så er det tirsdag og Slovakiet, som blikket er rettet imod. Her har vi en realistisk chance. På papiret er Slovakiet små favoritter, så Danmark skal spille til sit højeste niveau, hvis de skal slå Slovakiet. Dog er en sejr nok, uanset om den falder i ordinær tid, i overtiden eller efter straffeslag.

Danmark – Frankrig 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

16:43 1-0 Peter Regin (Frederik Storm, Markus Lauridsen)
25:28 2-0 Joachim Blichfeld (Markus Lauridsen, Nikolaj Ehlers)
58:24 3-0 Julian Jakobsen (Frederik Storm)

Sådan startede de danske løver

Målmand:

Sebastian Dahm

Førstekæden:

Matias Lassen
Markus Lauridsen
Mathias Bau
Frans Nielsen
Nikolaj Ehlers

Andenkæden:

Emil Kristensen
Jesper Jensen Aabo
Felix Scheel
Peter Regin
Frederik Storm

Tredjekæden:

Nicholas Jensen
Oliver Larsen
Joachim Blichfeld
Patrick Bjorkstrand
Mikkel Aagaard

Fjerdekæden:

Morten Jensen
Nicolai Meyer
Matthias Asperup
Julian Jakobsen
Morten Poulsen


Carolina Hurricanes - New York Islanders
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs