I dag blev alle fire kvartfinaler spillet, og det er nu afklaret hvilke fire nationer, der går videre til semifinalerne.

Tjekkiet var stærke i power play i deres kvartfinale mod Tyskland, hvor de scorede tre af de i alt fire mål, der førte til en tjekkisk 4-1 sejr. Det var en kamp der vakte minder om det sidste VM-opgør mellem de to nationer til kvartfinalen i Bratislava i 2019, hvor Tjekkiet vandt 5-1 over Tyskland. Det er fjerde gang, at Tjekkiet er gået videre til semifinalerne i de sidste otte verdensmesterskaber der er blevet afholdt, hvilket giver en pæn succesrate på 50 %.

Canada gik også videre til semifinalerne efter en 4-3 sejr over Sverige, men først i overtiden med et power play-mål. Canadas chancer for at gå videre til semifinalen og fortsætte med at forsvare deres titel som verdensmestre så ellers ud til at blive mindre minut for minut, da de gik til tredje periode med stillingen 3-0 til Sverige. Det på trods af, at canadiernes skudstatistik var meget imponerende: Canada: 42, Sverige: 19. I tredje periode fik canadierne da også udlignet – i sidste øjeblik – de to sidste mål blev scoret inden for de sidste to minutter. Så på et hængende hår fik Canada altså bragt kampen ud i den afgørende overtid og kvalificeret sig til semifinalen.

USA kom til dagens kvartfinaler som den nation ud af de otte kvartfinalister, der havde scoret færrest mål i turneringen (18 i alt). Schweizerne havde derimod vundet alle deres syv gruppespilskampe og scoret næsten fem mål i hver kamp. I dagens kvartfinale blev det billede vendt godt og grundigt på hovedet: USA scorede to gange i første periode, og lykkedes med at forhindre schweizerne i at score, også i anden periode, hvor skudstatistikken sagde 17-6 til schweizernes fordel, og i tredje periode scorede USA til kampens endelige stilling 3-0.

Finland vandt 4-2 over Slovakiet. Slovakiet kom ellers foran med 2-0 i første periode, inden den finske helt Anttila sidst i første periode fik reduceret til 2-1 og først i anden periode fik udlignet til 2-2. I begyndelsen af tredje periode kom finnerne så foran 3-0, og i det allersidste sekund af kampen kom scoringen til 4-2 i et tomt net. Finland har otte gange før været værtsnation uden at vinde en medalje, og med semifinalen sikret holder Finland altså muligheden åben for at slå to fluer med ét smæk og vinde både OL- og VM-guld i år.