LeoVegas

Efter en sensationel sejr over Canada ved VM i 2022, stod Danmarks ishockeyherrer igen stærkt på isen i deres første kamp ved dette års verdensmesterskaber, hvor de mødte Østrig. Med en overbevisende 5-1 sejr har det danske hold fået en solid start på turneringen.

Danmark viste kampen igennem beslutsomhed og evne til at dominere på isen. Mikkel Aagaard, der dagligt spiller i den bedste svenske række for MoDo, bidrog markant med en assist og var en nøglespiller gennem hele kampen. Aagaard, der også huskes for sit vigtige spil mod Canada for to år siden, bekræftede holdets taktik: “Vi kan godt lide at være undertippede. Følger vi vores gameplan og kæmper for hinanden, så har vi set, det kan give gode resultater.”

Danmark, der ofte betragtes som underdogs i international ishockey, gik ind til kampen mod Østrig med en gameplan, der lagde vægt på hurtige kontramål og solidt målmandsspil, ligesom det var tilfældet i deres historiske sejr over Canada i 2022. Denne tilgang betalte sig igen, da danskerne effektivt udnyttede deres chancer og lagde et konstant pres på det østrigske hold.

Nye spillere steppede op

Til trods for fraværet af nogle af holdets profiler som Mikkel Bødker, Nicklas Jensen og Nikolaj Ehlers, som var med til at løfte holdet ved VM i 2022, har nye spillere trådt i karakter. Især Aagaard’s præstation er et bevis på dybden og talentet, der nu findes i den danske trup.

Viaplays ishockeyekspert, Olaf Eller, kommenterede på Danmarks chancer i de kommende kampe: “Det er lange turneringer, og for dem defineres deres turneringer i kvartfinaler, semifinaler og finale. For os defineres den i gruppekampene, og om vi kommer til kvartfinalen. Der er en kæmpe forskel.”

Danmark ser frem mod Canada

Næste kamp for Danmark er mod de regerende verdensmestre fra Canada, et hold, som uden tvivl vil søge revanche efter nederlaget i 2022. Det bliver en test for det danske hold, men med den seneste præstation og historisk sejr i baghovedet, er der håb og optimisme om, at Danmark igen kan skabe en overraskelse på verdensscenen.

Kampen mellem Danmark og Canada kan ses på Viaplay fra kl. 16.20 søndag. Med en solid start på VM håber Danmark at fortsætte deres succes og måske endda gentage miraklet fra 2022.