LeoVegas

Landstræner Mikael Gath er i fuld gang med forberedelserne til det kommende verdensmesterskab i ishockey, der afholdes i Tjekkiet. Gath, der står over for sin første VM-turnering som landstræner, har nu sat navne på den bruttotrup, der skal repræsentere Danmark.

Nordamerikansk Forstærkning og Europæisk Erfaring

Alexander True, med erfaring fra både NHL og AHL, hvor han senest har tørnet ud for Charlotte Checkers, er en af nøglespillerne i truppen. “Alexander er en spiller, der bidrager solidt i begge ender af isen og bringer både størrelse og erfaring ind på holdet,” siger Mikael Gath om den talentfulde forward.

Yderligere forstærkning kommer fra de europæiske ligaer, herunder fire spillere fra Fischtown Pinguins i Bremerhaven, som har haft en imponerende sæson, hvor de blandt andet spillede finale i den tyske liga. Disse spillere bringer ikke kun dybde, men også værdifuld international erfaring til truppen.

Nikolaj Ehlers Melder Fra

Landstræner Mikael Gath må til gengæld have fået en gavldig hovedpine, da det for nyligt kom frem at Nikolaj Ehlers har meldt fra til VM. Det danske ishockeylandshold må altså desværre undvære en af deres vigtigste profiler, NHL-forwarden Nikolaj Ehlers, til det kommende verdensmesterskab i Tjekkiet. Ehlers, der spiller for Winnipeg Jets, har kæmpet med en vedvarende nakkeskade gennem hele sæsonen og har besluttet sig for at melde afbud til turneringen.

Målmænd og Forsvarsspillere

I målet vil Frederik Dichow, Mathias Seldrup og William Rørth kæmpe om starterpladsen. Dichow, der har haft en solid sæson i HV71, er ventet at være førstevalg.

Forsvaret ser stærkt ud med spillere som Anders Koch, Jesper Jensen Aabo og brødrene Markus og Oliver Lauridsen, der alle har haft succesfulde sæsoner i europæiske klubber.

Angriberne – En Blanding af Rutine og Ungdom

Angrebslinjerne anføres af den allerede nævnte Alexander True. Ved hans side vil spillere som Joachim Blichfeld fra Växjö Lakers og Patrick Russell fra Linköping HC tilføre skarphed og målfarlighed. Den unge Oliver Kjær fra Esbjerg Energy repræsenterer også den nye generation, som skal bære holdet fremadrettet.

Danmark ser frem mod VM

Danmark starter VM den 11. maj mod Østrig og ambitionerne er klare. “Vi vil skabe et miljø, hvor spillerne føler sig afslappede og klar til at præstere deres bedste, både på og uden for isen,” siger Gath. “Vores mål er at gøre en god figur og, hvis muligt, avancere til kvartfinalerne.”

Landsholdet har allerede gennemført en intensiv træningslejr og afslutter deres opvarmning med en testkamp i Polen. Derefter vil fokus være på at finjustere spillets detaljer, før de tager hul på verdensmesterskaberne.

Med denne trup og en dedikeret tilgang ser det danske landshold ud til at være klar til at tage kampen op mod nogle af verdens bedste hockeynationer ved VM i Tjekkiet.