LeoVegas

Danmarks ishockeylandshold kæmpede tappert mod de tjekkiske værter, men endte med at lukke hele syv mål ind i en kamp, der sluttede 4-7. Nederlaget markerer Danmarks tredje tabte kamp i træk ved VM og efterlader holdet med behov for et mindre mirakel for at avancere fra gruppespillet.

Selvom Danmark havde en lovende start, hvor Christian Wejse scorede i powerplay, blev tjekkerne hurtigt kampens dominerende hold. En udligning otte sekunder før første pause fra Jan Rutta satte gang i tjekkernes offensiv. I anden periode cementerede Tjekkiet deres overtag med mål fra Jakub Flek og Lukas Sedlak, som bragte dem komfortabelt foran.

Spænding i tredje periode

Danmark viste dog kampgejst og udlignede til 3-3 i starten af tredje periode, da Oscar Fisker Mølgaard lavede sit første VM-mål. Glæden var kortvarig, da Tomas Kundratek hurtigt bragte Tjekkiet tilbage i førersædet. Danskerne kæmpede heroisk, men en åbnet defensiv resulterede i yderligere mål til Tjekkiet. Mathias From reducerede til 4-6, men Tjekkiet svarede straks igen ved Ondrej Palat.

Fremtidige udsigter

Med kun tre point fra premieresejren over Østrig og flere svære kampe i sigte, står Danmark over for en stor udfordring. Holdet ligger nu på en sjetteplads i gruppe A og skal levere ekstraordinære præstationer for at undgå at blive slået ud efter gruppespillet.

Spillerstatistik og stillingen i gruppe A

Blandt målscorerne for Danmark var også Patrick Russell og Oscar Fisker Mølgaard, mens Tjekkiets mål blev fordelt på syv forskellige spillere, hvilket understreger deres bredde og styrke.

Danmark viste perioder med stærkt spil og havde potentiale til at overraske, men fejl og en solid tjekkisk indsats afgjorde kampen til værternes fordel. Landstræner Mikael Gath har nu en stor opgave foran sig i at motivere og justere holdet for at holde liv i drømmen om at gå videre i turneringen.

Efter fire kampe ligger Tjekkiet på førstepladsen med ni point, mens Danmark er på en sjetteplads med tre point. De kommende kampe vil være altafgørende for Danmarks skæbne i turneringen, og holdet har brug for både held og dygtighed for at sikre sig flere sejre.