LeoVegas

Efter de to grupper har spillet gruppespillet færdigt, har vi nu et overblik over, hvem der spiller i de fire kvartfinaler til ishockey-VM. Her står det for eksempel klart, at vores naboer Sverige vil stå overfor den stærkest mulige modstand i form af Canada, mens værtsnationen Finland skal spille mod Slovakiet.

Gruppespillet begyndte d. 13. maj i Helsinki og Tampere og nu, 11 dage senere, er alle kampene spillet færdig. Alle de deltagende lande har spillet syv kampe hver, hvilket har dannet de to tabeller; en for gruppe A og en for gruppe B.

I gruppe A, som spillede i Helsinki, var der flere sensationer i toppen. Schweiz og Tyskland indtog henholdsvis første- og andenpladsen, mens Canada gik videre som gruppetreer, foran Slovakiet som fik den fjerde og sidste kvartfinaleplads.

I gruppe B, som spillede i Tampere, var det til sidst Finland, der tog gruppesejren efter en sidste sejr over Tjekkiet. Sverige kom på andenpladsen efter Finland og kommer til at spille mod Canada i kvartfinalen. Tjekkiet tog tredjepladsen, mens USA går videre til kvartfinalen som gruppefirer.

Nu er de fire kvartfinaler altså på plads. Den første af de fire – at Schweiz skal spille mod USA – var på plads allerede tidligt på dagen i går. Der blev først klarhed over de øvrige tre kvartfinaler sent tirsdag aften, da der var en del spænding i gruppe B, hvor Sverige spillede, som blev afgørende. Finland vandt altså mod Tjekkiet og sendte Sverige ned på en andenplads.

Sådan spilles kvartfinalerne til VM

Kampene spilles torsdag d. 26. maj, og tiderne er angivet i dansk tid.

Helsinki:

Tyskland – Tjekkiet
15:20

Schweiz – USA
19:20

Tampere:

Sverige – Canada
15:20

Finland – Slovakiet
19:20