For første gang nogensinde vandt Danmark over Canada med cifrene 2-3. Det var en kamp, der udviklede sig til en reel gyser, og spændingen var bogstaveligt talt intakt frem til det sidste sekund.

Første periode

Danmark kom fint fra start. Der var flere gode chancer, blandt andet da Peter Regin fintede den canadiske offensiv og sendte pucken hele vejen på tværs til Frederik Storm, som afsluttede på den canadiske målmand Chris Driedger i det første minut.

Fem minutter inde i kampen fik Danmark kampens hidtil største chance, da Blichfeld sendte pucken mod målet, men Kent Johnson reddede den med staven, så pucken gik over målet. Christian Wejse kom på isen for første gang og skal spille center i fjerdekæden.

Efter lige over ni minutter sendte Morten Poulsen pucken til Matthias Asperup, som gjorde chancen endnu større og sendte den videre til Markus Lauridsen, som scorede til 1-0! Lige efter fortsatte Danmark sin offensiv, og Scheel ramte overliggeren.

Efter en udvisning spillede danskerne et stærkt boxplay langt fremme på isen. Danmark kom i en to-mod-en situation, da Storm fangede en canadisk pasning og susede op i banen, hvor Regin var med. Storm afleverede til Regin, som sendte pucken ind mellem benene på Driedger. Scoring i undertal til 2-0!

Samtidig med at danskerne fik scoret de to mål spillede de godt defensivt; selvom canadierne opholdt sig lidt for meget i den danske zone, så formåede de danske spillere i høj grad at holde dem på ydersiden.

Anden periode

Canada dominerede i de første 12 minutter af perioden. Efter to et halvt minut af anden periode reducerede Comtois, og stillingen var nu 1-2. Der var mange voldsomme tacklinger i første halvdel af anden periode, og Danmark havde problemer med at komme ud af egen zone og blev fanget i lange defensive skift. Sebastian Dahm stod for flere gode danske redninger.

Oliver Larsen blev tacklet meget voldsomt af Comtois, der gik efter hovedet i stedet for pucken og fik matchstraf. Fem minutters power play til Danmark, som dog ikke kom til at figurere på måltavlen.

Der kom flere gode danske afslutninger fra Lauridsen, Bjorkstrand og Ehlers, men altså ikke flere mål i denne periode.

Tredje periode

I den første halvdel af første periode var Danmark ikke under det store pres, som de var i anden periode, da Canada ikke havde fået gang i det fysiske spil, som de ellers spillede i anden periode.

Efter 12 minutter blev det til endnu en dansk scoring: En stærk assist fra Ehlers til Bau, som udbyggede føringen til 1-3. Danmark fortsatte med at spille offensivt og pressede på for en tremålsføring.

Med knap fire minutter tilbage af kampen blev det lidt for spændende, da Ryan Graves hamrede pucken op i krydset og reducerede til 2-3. De sidste minutter af tredje periode var en decideret gyser. Da der var lige knap to et halvt minut tilbage, tog Canada målmanden ud, men danskerne var pressede i egen zone, og canadierne havde flere store chancer, bl.a. et stolpeskud af Andersson. Der kom icing i dansk zone, da der var 0,4 sekunder tilbage, som dommerne justerede til 1 sekund. Regin stod over for Dubois i face offen, hvorefter tiden løb ud, og Danmark vandt over Canada for første gang!

Et af de største danske ishockeyresultater nogensinde

Dagens historiske sejr over Canada er et af de største enkeltstående danske ishockeyresultater nogensinde. Vi må håbe, at det er et forvarsel om flere flotte resultater. I morgen står det endelige slag om at gå videre til kvartfinalen, når danskerne spiller mod Slovakiet. Et point er alt hvad der skal til!

Canada – Danmark 3-2 (0-2, 1-0, 1-1)

09:11 0-1 Markus Lauridsen (Matthias Asperup, Morten Poulsen)
14:54 0-2 Peter Regin (Frederik Storm)
22:33 1-2 Max Comtois (Adam Lowry)
52:11 1-3 Mathias Bau (Nikolaj Ehlers, Frederik Storm)
56:09 2-3 Ryan Graves (Damon Severson, Pierre-Luc Dubois)

Sådan startede de danske løver

Målmand:
Sebastian Dahm

Førstekæden:
Matias Lassen
Markus Lauridsen
Nikolaj Ehlers
Frans Nielsen
Mathias Bau

Andenkæden:
Jesper Jensen Aabo
Emil Kristensen
Frederik Storm
Peter Regin
Felix Scheel

Tredjekæden:
Oliver Larsen
Nicholas Jensen
Mikkel Aagaard
Patrick Bjorkstrand
Joachim Blichfeld

Fjerdekæden:
Morten Jensen
Christian Wejse
Morten Poulsen
Julian Jakobsen
Matthias Asperup