Photo:Wallpaperflare.com

Ishockey er ikke et af de store sportsgrene i Danmark, men der har været en gradvis vækst i sportens popularitet, i de seneste år. Siden 2010 er medlemstallet i den Danske Ishockey Union steget fra 4405 medlemmer til over 6000 medlemmer i 2020. Det er ikke en markant vækst, men verdensmesterskabet der skal afholdes i 2022, kan være god reklame for sporten. 

Danmarks Ishockey Union har også senest indgået en strategi aftale med Dansk Idrætsforbund, der rækker fra 2022-2025. Dansk Idrætsforbund vil øge den økonomiske støtte til Danmarks Ishockey Union og strategiaftalen indeholder 5 spor, der tilsammen skal hjælpe med sportens fremgang i landet.

Her er de fem spor:

Spor 1: Flere piger & drenge i dansk ishockey
Spor 2: Foreningsudvikling i trygge og udviklende idrætsmiljøer
Spor 3: Næste skøjtetag i velfunderet organisation
Spor 4: Optimering af talentmiljøer igennem individuelt fokus
Spor 5: Foreningsudvikling med socialt ansvar
Spor 6: Internationalt IIHF

Desuden blev Dansk Ishockeyforbund kåret som årets specialforbund i 2021, for forbundets håndtering af corona-situationen og fik tildelt 100.000 kroner som præmie. Den største udfordring for forbundet er, at få så mange unge tilmeldt til sporten som muligt. Jo flere talenter Danmark udvikler i sporten, jo bedre vil det danske hold præstere på elite-fronten. Slutrunder som VM 2022 i Finland kan altså være en god reklame, for unge drenge og piger, der leder efter en sport, de kan tilmelde sig.