LeoVegas

Landstræner Heinz Ehlers har udtaget 25 spillere til landsholdstruppen til VM, der bliver spillet fra d. 13. – 29. maj. Der er udtaget tre målmænd, otte backs og 14 forwards.

I de næste uger løber VM af stablen. Her er ishockeylandsholdet i Finland for at deltage i VM og følge op på den stærke indsats til OL tidligere i år. 

Udover otte spillere fra klubber i Metalligaen kommer der international rutine på holdet: Nicholas B. Jensen og Frans Nielsen, som netop er blevet tyske mestre med Eisbären Berlin, er udtaget. De var også en del af OL-holdet, der præsterede rigtig godt i Beijing tidligere i denne sæson, hvor holdet nåede i kvartfinalen.

NHL-spilleren Nikolaj Ehlers kommer også til at kaste glans over truppen, ligesom den farlige AHL-angriber Joachim Blichfeld, der med sine fire scorede mål var med til at spille Danmark til en storsejr på 8-0 over Storbritannien i weekenden, også giver grund til at håbe på et godt resultat.

I gruppespillet spiller Danmark i gruppe A mod Kasakhstan, Schweiz, Italien, Tyskland, Frankrig, Canada og Slovakiet. Hvis Danmark er blandt de bedste fire hold i sin gruppe går holdet videre fra gruppespillet og skal spille kvartfinale d. 26. maj. Efter kvartfinalerne følger semifinaler d. 28. maj og finalen og bronzekampen d. 29. maj. 

Forud for VM har Danmark spillet træningslandskampe mod Finland, Sverige, Norge og Storbritannien, hvor Danmark altså afsluttede rækken af træningskampe med den overbevisende 8-0 sejr over Storbritannien. 

Og spørger man landstræneren, så er han tilfreds med indsatsen frem mod VM: “Kigger man på resultaterne og spillet i vores træningskampe, er jeg ret tilfreds. Vi har haft Finland og Sverige ude i straffeslag og vundet i Norge, og har vel kun haft et enkelt udfald, da vi tabte stort i Sverige. De to afsluttende kampe mod Storbritannien var også fornuftige,” udtalte Heinz Ehlers.

Ehlers ser åbningskampen mod Kasakhstan som helt jævn og mener, at Danmark på papiret er favoritter mod Italien og Frankrig. Om Danmarks chancer i øvrigt sagde landstræneren: “Vi spiller efter at vinde så mange kampe som muligt og spiller for at have en chance i hver eneste kamp. Så må vi se, hvor langt det rækker.”

Klik her for at læse mere om VM.

Truppen til VM 2022

Målmænd:
1. Frederik Dichow, Kristianstads IK
31. Mathias Seldrup, Frederikshavn White Hawks
32. Sebastian Dahm, Klagenfurt EC

Backs:
15. Matias Lassen, Malmö Redhawks
22. Markus Lauridsen, Malmö Redhawks
25. Oliver Lauridsen, Malmö Redhawks
28. Emil Kristensen, HC Pustertal
34. Morten Jensen, Rungsted Seier Capital
41. Jesper Jensen Aabo, Krefeld Penguine
47. Oliver Larsen, Jukurit
48. Nicholas B. Jensen, Eisbären Berlin

Forwards:
9. Frederik Storm, ERC Ingolstadt
11. Patrick Bjorkstrand, Aalborg Pirates
19. Matthias Asperup, Herlev Eagles
23. Joachim Blichfeld, San Jose Barracuda
24. Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets
38. Morten Poulsen, Herning Blue Fox
42. Mikkel Aagaard, MoDo Hockey
50. Mathias Bau, Herning Blue Fox
51. Frans Nielsen, Eisbären Berlin
54. Felix Scheel, Esbjerg Energy
61. Julian Jakobsen, Aalborg Pirates Christian Wejse, Fischtown Pinguins
72. Nicolai Meyer, Vienna Capitals
93. Peter Regin, HC Ambri-Piotta

Kampprogram

Landsholdets gruppespilskampe spilles i Helsinki. Alle Danmarks kampe i gruppespillet sendes på TV2 Sport og kan også ses på TV2 Play.

Lørdag d. 14. maj kl. 11:20

Danmark – Kasakhstan

Søndag d. 15. maj kl. 19:20

Danmark – Schweiz

Tirsdag d. 17. maj kl. 15:15

Italien – Danmark

Torsdag d. 19. maj  kl. 15:15

Tyskland – Danmark

Lørdag d. 21. maj kl. 11:15

Danmark – Frankrig

Mandag d. 23. maj kl. 19:15

Canada – Danmark

Tirsdag d. 24. maj kl. 15:15

Slovakiet – Danmark