LeoVegas

Vi skulle helt frem til de sidste gruppespilskampe, før den endelige stilling i gruppe A stod klar. Her finder du alle oplysninger om, hvilke hold der skal møde hinanden. Alle kvartfinaler spilles torsdag den 23. maj i Ostrava og Prag.

Vi får således et topbrag, når Sverige møder Finland, som de allerede har mødt ved flere lejligheder i løbet af sæsonen. Otte opgør har resulteret i fem nederlag og tre sejre til det svenske hold, som samtidig fører VM-historien mellem disse hold suverænt. Kvartfinalen spilles kl. 20:20 i Ostrava. I mellemtiden spiller Tjekkiet mod USA i Prag (O2 Arena). Eftermiddagen byder på to interessante kampe, når Tyskland står over forSchweiz i Ostrava og Slovakiet mod Canada i Prag.

Kvartfinalekampe ved VM i ishockey 2024

Viaplay sender alle kampe via sin streamingtjeneste, ligesom en del af kampene også vises på TV3 Max og TV3 Sport.

Torsdag den 23. maj

Canada – Slovakiet (Prag) – TV3 Sport & Viaplay
16:20

Schweiz – Tyskland (Ostrava) – TV3 Max & Viaplay
16:20

Sverige – Finland (Ostrava) – TV3 Max og Viaplay
20:20

USA – Tjekkiet (Prag) – Viaplay
20:20

Slovakiet og USA forlader Ostrava og rejser til Prag i morgen. I mellemtiden stiger Finland og Schweiz på toget i den anden retning til deres kampe.

Tjekkiet bliver trods sin tredjeplads i gruppe A i hovedstaden til sin kvartfinale, en fordel, som alle værtsnationer har med sig ind i turneringen.

Vægten af playoff-placeringerne forud for semifinalerne

Holdenes placering i tabellen har ikke kun indflydelse på deres kvartfinalemodstandere, men også på de mulige hold, der kan vente i en semifinale. Baseret på slutplacering, samlet antal point og målforskel er der lavet en playoff-seedning, hvor de otte hold er rangeret.

Sverige ligger i toppen, hvilket giver dem en meget stærk fordel fremadrettet. Hvis de går videre til semifinalen, skal de møde det lavest rangerede hold, der er tilbage i turneringen. Det betyder, at Canada og Schweiz allerede kan udelukkes som potentielle modstandere i en semifinale.

Sådan er holdene seedet i VM i ishockey 2024

Sverige – Gruppeleder, 21 point, +26
Canada – Leder af gruppen, 19 point, +14
Schweiz – nummer to i gruppen, 17 point, +14
USA – nummer to i gruppen, 16 point, +21
Tjekkiet – nummer tre i gruppen, 16 point, +8
Tyskland – nummer tre i gruppen, 15 point, +10
Slovakiet – Gruppe fire, 12 point, +3
Finland – Gruppe fire, 10 point, +7