LeoVegas

I en kamp der mest af alt mindede om en træningssession for det schweiziske ishockeylandshold, led Danmark et knusende nederlag på 8-0 ved VM i Prag. Det danske hold der ellers havde vist glimt af potentiale tidligere i turneringen, blev lørdag middag fuldstændigt afklædt af en stjernespækket schweizisk trup.

Fejl på Fejl

Danmark gik ind til kampen mod Schweiz med håbet intakt, men blev hurtigt straffet for en række katastrofale fejl. Allerede efter fire minutter åbnede en fejl fra Oscar Fisker Mølgaard døren for den første schweiziske scoring. Mølgaard missede pucken upresset bag det danske mål, og Kevin Fiala udnyttede fejlen ved at sætte Nico Hischier op til en let scoring.

De danske spillere forsøgte at ryste den dårlige start af sig og viste i flere omgange af første periode, at de ikke lod sig påvirke af trætte ben og det intense pres fra de schweiziske fans. Men et nyt defensivt kollaps sidst i perioden førte til 0-2, da Niklas Andersen mistede pucken til Roman Josi, der elegant rundede den danske forsvarslinje og sendte pucken i nettet.

Schweizerisk Dominans

I starten af anden periode gjorde Kevin Fiala det til 3-0 i powerplay, og kort efter gjorde han det også til 4-0 efter endnu en dansk fejlaflevering. Los Angeles Kings-forwarden udnyttede disse muligheder med klinisk præcision, hvilket efterlod den danske målmand Frederik Dichow uden meget hjælp fra sine medspillere.

Hen mod slutningen af anden periode gentog mareridtet sig for Danmark. Oliver Larsen spillede pucken direkte til en schweizisk modstander, og Sven Senteler udnyttede den store chance til at score til 5-0.

Udskiftning i Målet

Med stillingen 5-0 blev Frederik Dichow erstattet af Mathias Seldrup før tredje periode. Seldrup fik sin første VM-optræden, men der gik blot 2 minutter og 49 sekunder, før også han måtte hente pucken ud af nettet. En fejl i det danske opspil, selv med en mand i overtal, førte til en scoring af Calvin Thurkauf.

Schweiz fortsatte med at udnytte de danske fejl, og Christoph Bertschy samt Tristan Scherwey fuldendte afklapsningen med mål til henholdsvis 7-0 og 8-0. Det danske hold var modløst og blev fanget på flade fødder, hvilket førte til det største danske VM-nederlag siden 1-10 mod Rusland i 2016.

Håb for Fremtiden?

Danmark mangler nu kun én kamp i gruppespillet mod Finland på mandag. Hvorvidt den kamp får betydning for Danmarks videre færd i turneringen, afhænger af finnernes resultat mod Canada senere lørdag.

Den danske indsats mod Schweiz afslørede alvorlige mangler i defensiven og puckhåndteringen. For at kunne konkurrere på dette niveau, skal disse fejl rettes, og holdet skal finde den kampånd, der tidligere har bragt dem sejre.